Problemen met gelekte ontwikkelaarsinloggegevens oplossen

Deze informatie is bedoeld voor ontwikkelaars van apps waarvoor gelekte inloggegevens worden gebruikt in URL's.

We raden u aan naar gevallen te zoeken waarin u basistoegangsauthenticatie via URL-codering gebruikt. Hiermee bedoelen we URL's zoals https://gebruikersnaam:wachtwoord@www.example.com/. Als de inloggegevens gevoelig zijn, moet u deze onmiddellijk aanpassen en het ontwerp van uw app wijzigen, zodat u deze gegevens niet hoeft op te nemen in de URL.

Voor andere technische vragen kunt u een bericht plaatsen op Stack Overflow en gebruikt u hierbij de tag 'android-security'. Met vragen over het Play-beleid kunt u niet op Stack Overflow terecht.

Apps moeten ook voldoen aan de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars en het Inhoudsbeleid. Als u denkt dat wij deze waarschuwing over een beveiligingsprobleem in uw app ten onrechte hebben ontvangen, kunt u contact opnemen met ons beleidsondersteuningsteam via het Helpcentrum voor Google Play-ontwikkelaars.