Så här åtgärdar du appar som innehåller säkerhetsbrister i Vpon SDK

Den här informationen riktar sig till utvecklare vars appar använder en version av annonseringsplattformen Vpod SDK som är äldre än 4.5.1. Appar med säkerhetsbrister som denna kan utgöra en risk för användare och kan betraktas som en överträdelse av policyn mot skadligt beteende.

Migrera appen eller apparna till version 4.5.1 eller senare av Vpon så snart som möjligt och ge den uppgraderade APK-filen ett högre versionsnummer. Från och med 17 september 2016 blockeras publicering av nya appar eller uppdateringar som använder versioner av Vpon SDK som är äldre än 4.5.1. Den publicerade appversionen påverkas inte, men alla uppdateringar av den blockeras såvida inte säkerhetsbristen har åtgärdats.

Nästa steg

1. Ladda ned den senaste versionen av Vpon från Vpons webbplats.
  2. Skicka ett e-postmeddelande till bd@vpon.com om du behöver hjälp med uppgraderingen.
  3. Logga in på Developer Console och skicka in den uppdaterade versionen av appen.
  4. Titta in igen efter fem timmar. Om uppgraderingen av appen inte var korrekt gjord visas en varning. Observera att det är vanligt med fördröjningar i bearbetningen även om du har åtgärdat säkerhetsbristen i appen.

Om du använder ett bibliotek från tredje part där Vpon ingår måste du uppgradera till en version som innehåller Vpon 4.5.1 eller senare.

Säkerhetsbristen beror på tillåtande WebView-inställningar som inte uttryckligen anropar setAllowFileAccess(false) på gamla versioner av Android. Hackare kan utnyttja den här säkerhetsbristen genom att visa skadlig Javascript-kod i annonserna och på så sätt komma åt lokala resurser på enheterna.

Om du har andra tekniska frågor kan du ställa dem på Stack Overflow. Använd taggen android-security. Observera att frågor om Plays policy inte ska ställas på Stack Overflow.

Observera att det alltid är bäst att införa säkerhetskorrigeringar även om det är oklart om problemen drabbar alla appar där Vpon SDK används. Appar måste även uppfylla villkoren i distributionsavtalet för utvecklare och innehållspolicyn. Om du anser att vi har skickat den här varningen på felaktig grund kontaktar du supportteamet för policyfrågor via hjälpcentret för utvecklare på Google Play.