About Google Patents

Tietoja Google Patentsista

Google pyrkii jatkuvasti tuomaan tärkeitä tietokokoelmia maailman asukkaiden käyttöön. Google Patentsin kautta voit löytää, etsiä ja lukea verkossa miljoonia Yhdysvaltojen tai Euroopan patenttivirastoihin lähetettyjä ideoita. Prior Art Finderin avulla voit lisäksi etsiä tiettyyn patenttihakemukseen liittyviä asiakirjoja.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä patenttitiedot ovat peräisin?

Kaikki Google Patentsin kautta saatavilla olevat asiakirjat ovat peräisin Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastosta (USPTO) sekä Euroopan patenttivirastosta (EPO).

Mitä patentteja on käytettävissä?

Google Patents kattaa kaikki USPTO:n ja EPO:n myöntämät ja niistä haetut patentit. Yhdysvaltain patenttihakemuksia on saatavilla vuodesta 1790 ja EPO-patenttihakemuksia vuodesta 1978 alkaen.

Miten patenttihakua käytetään?

Voit hakea yhdysvaltalaisten patenttien koko tekstistä valitsemalla Google-hausta Patents tai tekemällä haun minkä tahansa patenttisivun ylälaidassa olevan hakukentän kautta. Voit myös aloittaa tarkennetulta patenttihakusivulta hakeaksesi eri ehtojen kuten patenttinumeron, keksinnön tekijän, patentin luokituksen tai hakemuksen jättämispäivän mukaan.

Mikä Prior Art Finder on ja miten se toimii?

Patentteja myönnetään yleensä vain uusille keksinnöille. Uutuuden määrittäminen voi olla vaikeaa ja se vaatii yleensä hakuja useista eri lähteistä. Prior Art Finderin avulla voit helposti hakea useista lähteistä yhtä aikaa. Voit kokeilla palvelua klikkaamalla esittelysivulla olevaa Find Prior Art -painiketta.  Prior Art Finder tunnistaa patentin tekstistä avainilmaukset, muodostaa niistä hakukyselyn ja näyttää tulokset Google Patentsista, Google Scholarista, Google-kirjoista ja muualta verkosta.

Prior Art Finderin avulla voit myös suodattaa tuloksia päivämäärän mukaan, jolloin näet sisältöä, jota oli olemassa ennen patentin hakemista.  Google määrittää luomispäivän useiden eri lähteiden perusteella: patentin osalta luomispäivä on patenttien myöntämisviraston ilmoittama hakemuksen jättöpäivä; kirjojen, lehtien ja artikkelien luomispäivä on kustantajien ja kirjastojen ilmoittama julkaisupäivä. Verkkosisällön luomispäivä määritetään eri ehtojen mukaan. Näitä ovat muun muassa se, milloin Google löysi sisällön verkosta ensimmäisen kerran, ja mitä päivämääriä itse sisällössä mainitaan.

Miten patenttihaun ja Prior Art Finderin tuloksien sijoitus määritetään?

Kuten Google-haussakin, määritämme myös näissä hakupalveluissa tuloksien sijoituksen sen perusteella, miten osuvia ne ovat hakukyselyy nähden. Järjestelmä on täysin automaattinen: se käyttää algoritmejä, jotka määrittävät hakutuloksien järjestyksen yhdistämällä useita signaaleita.

Voinko ladata Google Patentsista löytämäni patentin PDF-tiedostona?

Yhdysvaltalaiset patentit voi ladata PDF-tiedostoina klikkaamalla patenttisivun oikeaa ylälaitaa lähellä olevaa Lataa PDF-painiketta.

Miksi Yhdysvaltojen patentti- ja tavaramerkkitietoja voi ladata joukkolatauksena?

Monet tutkimusorganisaatiot ja suuret asianajotoimistot analysoivat tuhansia tai miljoonia patentteja kerrallaan joukkotietojen avulla. Google ja USPTO tarjoavat yhteistyössä patentti- ja tavaramerkkitietoja joukkolatauksena kaikille maksutta. Aiemmin tiedot olivat saatavilla vain tiedosto kerrallaan USPTO:n sivustosta tai joukkona CD:nä, DVD:nä tai digitaalisena nauhana, ja niiden hinnat olivat kymmeniä tuhansia dollareita. Nyt tiedot saa ilmaiseksi osoitteesta http://www.google.com/googlebooks/uspto.html.

Milloin patenttihakuun lisätään myös oman maani patentteja?

Google Patents sisältää tällä hetkellä vain USPTO:n ja EPO:n patentit. Pyrimme jatkuvasti laajentamaan tuotteidemme ja palvelujemme tarjontaa käyttäjille ympäri maailman ja lisäämme palveluun lisää patenttivirastoja tulevaisuudessa.

Voinko lähettää Google Patentsia koskevan ehdotuksen tai ominaisuuspyynnön?

Totta kai. Tiimimme pyrkii jatkuvasti parantamaan Google Patentsia ja ottaa kiitollisena vastaan kaikki käyttäjien ehdotukset. Klikkaa Lähetä palautetta -linkkiä tällä sivulla tai esittelysivun alalaidassa.