Om Google Patenter

Hos Google forsøger vi hele tiden at gøre vigtige oplysninger mere nyttige for verden. Med Google Patenter kan du opdage, søge og læse de millioner af ideer, der er blevet sendt til enten amerikanske eller europæiske patentbureauer online. Og med vores Prior Art Finder kan du finde dokumenter, der relaterer til en bestemt patentansøgning.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kommer disse patentdata fra?

Alle dokumenter, der er tilgængelige via Google Patenter, stammer fra United States Patent and Trademark Office (USPTO) og European Patent Office (EPO).

Hvilke patenter er tilgængelige?

Google Patenter dækker hele samlingen af ​​udstedte patenter og patentansøgninger fra USPTO og EPO. Amerikanske patentansøgninger daterer tilbage til 1790, og europæiske patentansøgninger daterer tilbage til 1978.

Hvordan bruger jeg Patentsøgning?

Du kan søge den fulde ordlyd af amerikanske patenter ved at vælge "Patenter" inde i Google Søgning eller via søgefeltet øverst på enhver patentside. Du kan også starte fra søgesiden Avancerede Patenter for at søge efter kriterier som f.eks. patentnummer, opfinder, klassificering og indsendelsesdato.

Hvad er Prior Art Finder, og hvordan fungerer det?

Normalt gives der kun patenter, hvis opfindelsen er ny. Det kan være svært at bestemme om noget er nyt, da det kræver en møjsommelig søgen gennem mange kilder. Derfor har vi opbygget en Prior Art Finder, der gør det nemt at søge i flere kilder samtidigt. Du kan eksperimentere med det ved at klikke på knappen "Find Prior Art" på siden Oversigt.  Prior Art Finder identificerer centrale sætninger fra ​​patentets tekst, kombinerer dem i en søgeforespørgsel og viser resultaterne fra Google Patenter, Google Scholar, Google Bøger og resten af nettet.

Med Prior Art Finder kan du også filtrere efter dato, så du kun får vist indhold, der eksisterede før patentet blev indsendt. Google er afhængig af en lang række kilder til at vurdere datoen for oprettelse: - for et patent er det indsendelsesdatoen, som blev registreret ved patentbureauet, - for bøger, magasiner og artikler er det datoen for offentliggørelsen, som blev registreret ved forlag og biblioteker - for webindhold er det en række kriterier såsom datoen for, hvornår Google registrerede indholdet på nettet og de datoer, der nævnes i selve indholdet.

Hvordan bliver resultater rangeret i Patent Søgning og Prior Art Finder?

Som med Google Søgning rangerer vi resultaterne i henhold til deres relevans for en given søgeforespørgsel. Systemet indebærer ingen menneskelig overvågning, men bruger kun algoritmer, der kombinerer flere signaler til at bestemme rækkefølgen af ​​søgeresultaterne.

Kan jeg downloade en PDF-fil af et patent, jeg har fundet i Google Patenter?

Du kan downloade PDF-filer af amerikanske patenter ved at klikke på knappen "Download PDF" øverst til højre på enhver patentside.

Hvorfor tilbyder Google massedownloads af oplysninger om amerikanske patenter og varemærker?

Mange forskningsorganisationer og større advokatfirmaer er afhængige af massedata til at analysere tusinder eller millioner af patenter på én gang. Google og USPTO samarbejder om at stille massefildownloads af patent- og varemærkedata til rådighed for alle uden omkostninger. Tidligere var disse oplysninger kun tilgængelige en fil ad gangen fra USPTO-websitet eller i løs vægt på cd, dvd eller digitalt bånd og kunne koste op mod titusindvis af dollars. Nu kan alle få fat i oplysningerne gratis ved at besøge http://www.google.com/googlebooks/uspto.html.

Hvornår vil Patent Søgning omfatte patenter i mit land?

Google Patenter omfatter i øjeblikket kun patenter indsendt til USPTO og EPO. Vi bestræber os altid på at udvide vores produkter og tjenester til brugere over hele verden, og vil i fremtiden udvide de patentkontorer, vi dækker.

Kan jeg indsende et forslag til eller en anmodning om en funktion i Google Patenter?

Selvfølgelig. Vores team arbejder hårdt på at forbedre Google Patenter, og vi opfordrer dig til at sende os eventuelle forslag, du har. Klik blot på linket Send Feedback her eller i bunden af enhver oversigtsside.