Gmail-influencerscam

GOUDEN REGELS:

1. Doe het rustig aan. Scams zijn vaak ontworpen om een gevoel van urgentie op te roepen. Neem de tijd om vragen te stellen en na te denken.
  2. Doe een spotcheck. Ga zorgvuldig na of de gegevens die u krijgt juist zijn. Is het logisch wat ze u vertellen?
  3. Stop en stuur niets. Betrouwbare personen of bureaus vragen u nooit onmiddellijk een betaling te doen of uw persoonlijke informatie te verstrekken.

U krijgt een e-mail die claimt afkomstig te zijn van een vertegenwoordiger van een bekend merk. In de mail wordt u aangeboden om samen te werken aan een online influencercampagne. De scammer biedt een royale betaling, maar probeert u er vervolgens van te overtuigen dat u hun vooraf geld moet sturen voor producten en verzendkosten.

Officiële merkvertegenwoordigers vragen geen promotiepartnerschappen via Gmail-accounts en dergelijke overeenkomsten zijn onwettig. Beantwoord deze e-mail niet met uw persoonsgegevens en stuur geen geld naar deze individuen.

Voorbeeld van een Gmail-influencerscam:

Bronnen:

• Als u al een Gmail-influencerscam bent tegengekomen en/of een betaling heeft gestuurd, kunt u de scam melden bij de betreffende autoriteiten.
  • Als de berichten die u heeft gekregen afkomstig zijn van een Gmail-adres, kunt u het Gmail-account melden. Dit helpt Google om de juiste maatregelen te kunnen nemen tegen accounts die betrokken zijn bij deze scam.