Kinderen en gezin

Ouders hebben speciale opties en privacyinstellingen waarmee ze de Stadia-functionaliteit van hun kinderen kunnen beheren, bijvoorbeeld wat voor games ze kunnen spelen en met wie. Je kunt het Stadia-gezinsdashboard op internet gebruiken om deze instellingen te beheren, of de Family Link-app op je mobiele apparaat.

Stadia instellen voor je kind

Als je Stadia wilt instellen voor je kind, moet je de gezinsbeheerder of het gezinshoofd zijn in je Google-gezinsgroep. Jij en je kind moeten allebei een aantal installatiestappen doorlopen. Daarom raden we je aan dit samen te doen. Als je dit nog niet hebt gedaan, moet je ook een Google-account instellen voor je kind voordat je kunt beginnen.

Je moet de Stadia-identiteit van je kind bepalen, een gameplaylimiet en privacyinstellingen kiezen en een betaalmethode voor het gezin instellen waarmee je kind abonnementen en game-aankopen kan aanvragen.

Zodra je Stadia-accounts hebt gemaakt voor je kinderen, moeten ze op hun telefoon inloggen bij de Stadia-app. Ze moeten je toestemming vragen om de betaalmethode voor het gezin te gebruiken om het Stadia-abonnement in te schakelen en hun eerste game te spelen. Als je de configuratie wilt voltooien, moet je hun verzoek om zich te abonneren op Stadia Pro goedkeuren, online via het Stadia-gezinsdashboard of in de Family Link-app op je mobiele apparaat.

Tijdens de configuratie heb je het volgende nodig:

• Een computer met internettoegang vanuit een Chrome-browser
  • De zestiencijferige Stadia-toegangscode die jij of je kind heeft ontvangen via een uitnodiging van een vriend of via een Stadia-aankoop. Meer informatie over hoe je een code inwisselt
  • Je gewenste betalingsgegevens

Je kinderen hebben het volgende nodig:

• Een eigen Android-telefoon of iPhone

Configuratiestappen

Je kunt de installatie starten zodra je de introductiemail hebt ontvangen.

Belangrijk: In deze stappen wordt uitgelegd wat jij moet doen en wat je kind moet doen om Stadia goed in te stellen.

1. Je kind start de Stadia-app op zijn of haar telefoon en vervolgens doet een aanmeldverzoek.
  2. Je opent de e-mail 'Je kind wil deelnemen aan Stadia' en vervolgens selecteer Aan de slag  volg de stappen totdat 'Je bent bijna klaar met het instellen van Stadia voor je kind' wordt weergegeven.
  3. Vanuit de Stadia-app vraagt je kind om een abonnement op Stadia Pro.
  4. Je opent de e-mail 'Je kind heeft je een aankoopverzoek gestuurd' en vervolgens selecteer 'Aankoopverzoek bekijken'  keur de aankoop van het abonnement goed via het online Stadia-gezinsdashboard. Je kunt het verzoek ook op het dashboard van je kind vinden in de Family Link-app op je mobiele apparaat.
  5. Je kind claimt een gratis game in de Stadia-app en vervolgens verzoekt om te spelen.
  6. Je opent de e-mail 'Je kind heeft je een verzoek om te spelen gestuurd' en vervolgens selecteer 'Speelverzoek bekijken'  keur het verzoek online goed via het Stadia-gezinsdashboard. Je kunt het verzoek ook op het dashboard van je kind vinden in de Family Link-app op je mobiele apparaat.
  7. De app van je kind wordt geüpdatet nadat het verzoek is goedgekeurd.
    1. Als je kind de Stadia-controller wil gebruiken, ga je verder met stap 8.
    2. Als je geen Stadia-controller hebt, kan je kind nu op een computer spelen (in een Chrome-browser op stadia.com) of op een geschikte telefoon. Je kind kan de game openen op zijn of haar apparaat en op 'Spelen' klikken om te beginnen met spelen.
  8. Sluit je Chromecast aan op een stopcontacten vervolgens stel je Chromecast in via de Google Home-app.
  9. Start de Stadia-app op je telefoon en vervolgens installeer Chromecast.
  10. Je kind klikt op het controllerpictogram in de Stadia-app en vervolgens volgt de stappen om de controller in te stellen.
  11. Je kind voert de koppelingscode in op de tv en vervolgens speelt een game.

Limieten voor gameplay

Tijdens het configuratieproces kun je limieten instellen voor de gamecontent waartoe je kind toegang heeft en de mogelijkheid voor je kind om contact te leggen met andere spelers. Na de configuratie kun je deze instellingen online beheren via het Stadia-gezinsdashboard

• Beperkingen op games op basis van classificatie: Je kunt contentbeperkingen instellen op basis van gameclassificaties. Je kind heeft toegang tot elke game met de classificatie die je hebt gekozen en lager. Als je bijvoorbeeld de weergavebeperking voor content van je kind instelt op 'T voor tiener', kan je kind games spelen met de classificatie 'E', 'E10+' en 'Tiener'. Games met een hogere classificatie zijn niet zichtbaar voor je kind op het tabblad van de Stadia-store.
    • Tik op Bewerken om beperkingen voor games in te stellen.
  • Hoe je kind contact heeft met andere spelers: Je kunt kiezen of je wilt dat je kind multiplayer-games kan spelen of kan voicechatten met andere spelers die online zijn.
    • Als je de instellingen van je kind wilt beheren, tik je op de schuifregelaar naast de instelling.

Privacyinstellingen

Je kind heeft dezelfde privacyopties als andere spelers. Je kunt de privacyopties kiezen die je voor je kind wilt hebben. Je kind kan de privacyinstellingen bekijken die je hebt gekozen, maar kan deze niet wijzigen. Na de configuratie kun je deze instellingen online beheren via het Stadia-gezinsdashboard

Aankoopgoedkeuringen

Je kunt aankopen doen op Stadia via verschillende apparaten, zoals je telefoon of computer. Als je het account van je kind wilt instellen, moet je een betaalmethode voor het gezin instellen waarmee kinderen zich kunnen abonneren en aankoopverzoeken kunnen doen.

Als je je kind en andere gezinsleden wilt toestaan de betaalmethode voor het gezin te gebruiken in de Stadia-app op Android, moet je deze ook inschakelen op Google Play. Daarvoor moet je een Google Play-gezinsbibliotheek instellen. Je moet de Google Play-gezinsbibliotheek hebben ingeschakeld zodat je kind aankopen kan doen in de Stadia-app op Android.

Als je kind jonger is dan dertien jaar, moet je elke game goedkeuren die hij of zij wil kopen. Je kind kan de aankoop van een game in de Stadia-store aanvragen, maar Stadia staat je kind niet toe de aankoop te voltooien tot jij goedkeuring geeft, online of via de Family Link-app op het Stadia-gezinsdashboard op je mobiele apparaat.

Opmerking: Je moet de aankoop goedkeuren op het apparaat van je kind.

1. Je kind ziet een game in de Stadia Store en tikt op Toestemming vragen om te kopen.

2. Je geeft het juiste wachtwoord op en keurt de aankoop goed op het apparaat van je kind.

3. De game wordt weergegeven in de gamebibliotheek van je kind.

Toestemming voor uitgever

Als je kind een verzoek doet om een game te kopen of te spelen van een nieuwe uitgever, heb je de optie 'Toestemming voor gegevensgebruik door uitgever'. Als je toestemming geeft, hebben uitgevers toegang tot de vriendenlijst van je kind tijdens multiplayer-games om functies zoals game-uitnodigingen of het zoeken van willekeurige tegenstanders in te schakelen.  Deze informatie wordt alleen gebruikt voor in-game-functies, niet voor marketingdoeleinden. Zodra je toestemming hebt gegeven, kun je deze intrekken of verlengen voor afzonderlijke uitgevers via het Stadia-gezinsdashboard op g.co/stadia/families.