Stadia instellen voor kinderen en gezinnen

Als je een ouder bent die een Google-gezinsgroep beheert, kun je je kind helpen een Stadia-account te maken. Ouders beschikken over speciale opties en privacyinstellingen waarmee ze de Stadia-functionaliteit van hun kinderen kunnen beheren, bijvoorbeeld wat voor games ze kunnen spelen en met wie.

Ouders kunnen ook een gezinsbetaalmethode instellen, zodat groepsleden onder toezicht (zoals hun kinderen) verzoeken kunnen sturen om games te spelen of aankopen te doen. Ga naar het Stadia-gezinsdashboard of open de app Family LinkFamily Link op je Android-apparaat om deze instellingen te beheren.

Zodra een gezinsgroep is ingesteld, kunnen de leden games met elkaar delen.

Gezinsbetaalmethoden op Android

Voordat je gezinsleden een gezinsbetaalmethode kunnen gebruiken in de Stadia-app Stadia icon op Android, moet je als beheerder van de gezinsgroep een Google Play-gezinsbibliotheek instellen. Nadat de gezinsbibliotheek is aangezet, kunnen gezinsleden (waaronder kinderen) je via de Stadia Store op Android aankoopverzoeken sturen.

Opmerking: Gezinsgroepbeheerders kunnen toezicht toevoegen aan het account van een gezinsgroepslid nadat het account is gemaakt. De gezinsbeheerder moet elke aankoop op Stadia via de gezinsbetaalmethode goedkeuren voor gezinsleden die onder toezicht staan. Als je gezinsleden daarentegen iets kopen via de Stadia-app Stadia icon op Android, gelden de instellingen voor aankoopgoedkeuringen in Google Play van de gezinsbeheerder.

De instellingen voor aankoopgoedkeuringen in Google Play van de gezinsbeheerder zijn van toepassing op alle Stadia-aankoopverzoeken die worden gedaan op een Android-apparaat. Als de beheerder van de gezinsgroep aankoopgoedkeuringen uitzet, kunnen kinderen in de groep zonder goedkeuring games kopen op Android-apparaten.

Aan de slag

Als beheerder van de gezinsgroep moet je eerst een Google-account voor je kind instellen en je kind aan de Google-gezinsgroep toevoegen. Als je kind een Stadia-account maakt, krijg je als beheerder van de gezinsgroep een e-mail met een goedkeuringsverzoek.

Volg de onderstaande instructies om je kind te helpen het Stadia-account in te stellen. Tijdens het instellen heb je het volgende nodig:

• Een computer met internettoegang vanuit een Chrome-browser.
  • Je gewenste betalingsgegevens.

Kinderprofielen in Google TV

Als je voor je kind een kinderprofiel in Google TV hebt gemaakt, moet je voor je kind een Gmail-account en wachtwoord instellen voordat het kind Stadia kan gebruiken. Ga naar https://g.co/yourfamily en klik op het profiel van je kind voor informatie over het maken van een Gmail-account.

Het account van je kind instellen

Tijdens het instellen moeten jij en het kind een aantal stappen samen uitvoeren:

1. Maak een Google-account voor je kind als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Stadia-app Stadia icon op het mobiele apparaat van je kind of ga naar stadia.com. Volg de instructies om het account van je kind in te stellen.
    • Optioneel (1): Als je een code voor Stadia Pro hebt, kun je deze inwisselen tijdens het instellen van het account. Sommige codes kun je inwisselen nadat het account is gemaakt, als de gezinsbeheerder dit toestaat.
    • Optioneel (2): Aan het eind van het instelproces kun je een proefabonnement op Stadia Pro aanvragen voor je kind. Als je dit doet, krijg je een e-mail met het aankoopverzoek. Je kunt het verzoek goedkeuren via het Stadia-gezinsdashboard of de Family Link-app Family Link.
  3. Als gezinsbeheerder krijg je een e-mail waarin staat dat je kind een Stadia-account wil maken. Volg de instructies in de e-mail.
  4. Als je kind op het eigen account is ingelogd in de Stadia-app Stadia icon of op stadia.com, kun je het kind helpen een game te claimen of te kopen en dan selecteer de game en dan selecteer Spelen Stadia Play button.
  5. Je krijgt een e-mail met een speelverzoek. Open deze en selecteer Speelverzoek bekijken. Je kunt het verzoek goedkeuren via het Stadia-gezinsdashboard of de Family Link-app Family Link.
  6. Als je kind de Stadia-app Stadia icon gebruikt op een mobiel apparaat, wacht je tot de app is geüpdatet.
    • Als je kind games wil spelen op een geschikt mobiel apparaat, moet het kind op het eigen account inloggen in de Stadia-app Stadia icon en dan selecteer een game en dan selecteer Spelen Stadia Play button.
    • Als je kind geen geschikt mobiel apparaat of gamepad heeft, kan het kind op het eigen account inloggen op stadia.com om op een computer te spelen.
    • Als je kind games wil spelen op een tv, ga je naar de volgende stap.
  7. Stel Stadia in op je Chromecast Ultra of apparaat met Google TV om op een tv te kunnen spelen. Je kind kan een geschikte Bluetooth® gamepad gebruiken om games te spelen op Google TV.
  8. Je kunt de Stadia-controller draadloos koppelen aan een mobiel apparaat. Dit doe je zo: open de Stadia-app Stadia icon en dan tik op het controllericoon Controller en dan volg de instructies op het scherm.

Een game casten naar je tv

1. Open de Stadia-app Stadia icon op het mobiele apparaat van het kind.
  2. Tik op de game die het kind wil spelen.
  3. Selecteer bij Spelen Stadia Play button de Chromecast waarmee het kind wil spelen.

Limieten voor gameplay instellen

Als je een Stadia-account instelt voor je kind, kun je limieten instellen voor de gamecontent waartoe het kind toegang heeft en de mate waarin je kind contact kan leggen met andere spelers. Nadat het account is ingesteld, kun je deze instellingen beheren via het Stadia-gezinsdashboard.

Opmerkingen: Als je beperkingen instelt terwijl je kind een game speelt, worden de wijzigingen pas van kracht als je kind opnieuw een game start.

• Beperkingen op games op basis van classificatie: Je kunt contentbeperkingen instellen op basis van gameclassificaties. Je kind heeft toegang tot elke game met de classificatie die je hebt gekozen en lager. Je kind heeft in de Stadia Store geen toegang tot games met een hogere classificatie.
  • Hoe je kind contact heeft met andere spelers: Je kunt kiezen of je kind multiplayer-games mag spelen of mag voicechatten met andere spelers die online zijn.
    • Als je de instellingen van je kind wilt beheren via het Stadia-gezinsdashboard, tik je op de schuifregelaar naast elke instelling.

Privacyinstellingen

Je kind heeft dezelfde privacyopties als andere spelers. Je kunt de privacyopties voor je kind kiezen. Je kind kan de gekozen privacyinstellingen bekijken, maar niet wijzigen. Na het instellen kun je deze instellingen beheren via het Stadia-gezinsdashboard.

Goedkeuring van aankopen en speelverzoeken door ouders

Als je een Google-gezinsgroep beheert, krijg je een goedkeuringsverzoek wanneer je kind (of een ander gezinslid onder toezicht) dit probeert:

• Iets kopen op stadia.com of je Chromecast Ultra.
  • Een game spelen die het kind gratis kon claimen als onderdeel van het Stadia Pro-abonnement.

Belangrijk: Je krijgt geen aankoopverzoeken die in de Stadia-app Stadia icon op Android worden gedaan als je in de instellingen voor aankoopgoedkeuringen in Google Play hebt ingesteld dat je aankopen niet goedkeurt.

Aankoopgoedkeuringen

Je kind kan Stadia-aankopen doen op een mobiel apparaat of computer. Je moet een gezinsbetaalmethode instellen voordat kinderen en andere groepsleden onder toezicht een verzoek kunnen doen om iets te kopen.

Stapsgewijze instructies

1. Je kind (of een ander lid van de gezinsgroep onder toezicht) logt op een eigen computer of mobiele apparaat in op het Stadia-account. Dan moet het kind naar de Stadia Store gaan en dan een game selecteren en dan tikken op Kopen.
  2. Als beheerder van de gezinsgroep krijg je een e-mail waarin je wordt verzocht de aankoop te bekijken. Open de e-mail en kies of je het verzoek goedkeurt of niet.
    • Opmerking: Je kunt verzoeken goedkeuren of afwijzen via het Stadia-gezinsdashboard of met de app Family Link Family Link op je mobiele apparaat.
  3. Als je de aankoop goedkeurt, wordt de game toegevoegd aan de Stadia-gamebibliotheek van het gezinslid.

Belangrijk: Voor aankopen in de Stadia-app Stadia icon op Android krijg je geen verzoeken als je in de instellingen voor aankoopgoedkeuringen in Google Play hebt ingesteld dat je aankopen niet goedkeurt.

Goedkeuring van speelverzoeken

Met een Stadia Pro-abonnement kunnen spelers games claimen als onderdeel van de abonnementsvoordelen. Zodra er nieuwe games worden aangeboden en als de game een classificatieniveau heeft dat je hebt goedgekeurd, ziet je kind de game in de Stadia Store onder Stadia Pro-games. Het kind kan de game claimen, maar moet de beheerder van de gezinsgroep (de ouder) een goedkeuringsverzoek sturen. De beheerder moet het verzoek goedkeuren voordat het kind kan spelen.

Ouders en kinderen kunnen op hun eigen apparaat inloggen bij Stadia en samen de stappen voor de goedkeuring van speelverzoeken uitvoeren:

Stapsgewijze instructies

1. Vraag je kind (of een ander groepslid onder toezicht) in te loggen op het eigen account op stadia.com of in de Stadia-app Stadia icon.
  2. Vraag je kind de game te selecteren die aan de bibliotheek moet worden toegevoegd en dan selecteer Claimen. Als je kind is ingelogd op stadia.com, kan het op de homepage naar het gedeelte 'Stadia Pro' gaan en op Alles claimen klikken.
  3. Vraag je kind de gewenste game te selecteren en dan selecteer Spelen Stadia Play button en dan selecteer Speelverzoek Play request.
  4. Check in je e-mail welk adres aan je Stadia-account is gekoppeld. Als je een speelverzoek krijgt, kun je het goedkeuren of weigeren via het Stadia-gezinsdashboard of de app Family Link Family Link op je mobiele apparaat.
  5. Als je het verzoek goedkeurt, wordt de game toegevoegd aan de Stadia-gamebibliotheek van het kind. Als je het verzoek niet goedkeurt, wordt het niet toegevoegd aan de bibliotheek van het kind.

Opmerking: Soms ontvangt een kind geen bevestiging dat er een verzoek is gestuurd nadat het kind Speelverzoek Play request heeft geselecteerd. Neem contact op met de Stadia-support als dit probleem zich voordoet.

Toestemming voor uitgever

Als je kind voor het eerst een verzoek doet om een game van een nieuwe uitgever te kopen of te spelen, kun je kiezen voor Toestemming voor gegevensgebruik door uitgever. Als je toestemming geeft, hebben uitgevers toegang tot de Stadia-vriendenlijst van je kind tijdens multiplayer-games om functies zoals game-uitnodigingen of het zoeken van willekeurige tegenstanders aan te zetten. Via het Stadia-gezinsdashboard op g.co/stadia/families kun je voor afzonderlijke uitgevers je toestemming intrekken of verlengen.

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.