Wat er anders is in Google-services nadat toezicht is ingesteld voor kinderen onder de geldende minimum leeftijd

Als je toezicht toevoegt aan het Google-account van je kind, verandert de manier waarop bepaalde Google-services kunnen worden gebruikt. Google-services en toezicht werken mogelijk anders als het kind ouder is dan de minimum leeftijd. Meer informatie

Advertentiepersonalisatie

Google geeft geen gepersonaliseerde advertenties weer aan kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land). Je kind krijgt echter nog wel advertenties te zien wanneer het de services van Google gebruikt. Deze advertenties kunnen bijvoorbeeld worden gebaseerd op de volgende informatie:

• De content van de site of app die je kind bekijkt
  • De huidige zoekopdracht van je kind
  • De algemene locatie (zoals stad of land) van je kind

Tip: Google geeft geen gepersonaliseerde advertenties weer aan kinderen die de geldende minimum leeftijd in hun land nog niet hebben bereikt. Kinderen die een bestaand Google-account gebruiken waaraan later toezicht is toegevoegd en die inmiddels oud genoeg zijn voor weergave van gepersonaliseerde advertenties, kunnen bepaalde instellingen aanpassen om te beheren welke advertenties ze te zien krijgen.

Apps met toegang tot het account

Ouders kunnen bepalen of hun kind apps en sites van derden toegang mag geven tot het eigen account.Meer informatie

De Google Assistent

Kinderen jonger dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land) kunnen deze functies niet gebruiken met de Google Assistent:

• Nummers afspelen van YouTube Music.
  • Aankopen doen.
  • Niet-Google-acties gebruiken.
    • Kinderen kunnen deze acties alleen gebruiken als ze de badge 'Voor gezinnen' hebben.

Ouders kunnen ook de toegang tot 'Acties voor gezinnen' blokkeren. Meer informatie

Google Fit

Sommige functies van Google Fit werken anders voor kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of dan de geldende minimum leeftijd in je land).

Voor kinderaccounts geldt het volgende:

• Fit gebruikt geen locatiegegevens en maakt geen kaarten voor trainingen of activiteiten.
  • Fit slaat geen hartslaggegevens op van een smartwatch of een ander apparaat.

Google Pay

Google Pay is niet bedoeld voor gebruik door kinderen jonger dan dertien jaar (of dan de geldende minimum leeftijd in je land). Als je kind al een betalingsprofiel heeft, wordt dit verwijderd.

Na verwijdering van het betalingsprofiel kan een kind het volgende niet meer doen:

• Aankopen doen op Google Play en in andere Google-producten (behalve met een betaalmethode voor het gezin)
  • Geld verzenden of vragen via Google Pay en Gmail
  • Cadeaukaarten, loyaliteitsprogramma's en betalingsgegevens opslaan
  • De eigen transactiegeschiedenis bekijken
  • Een telefoon inruilen bij een Google Store of een tegoed/terugbetaling ontvangen voor een inruil die nog in behandeling is
  • Aankopen doen via de Google Assistent

Belangrijk: Alle Google-services op basis van een persoonlijk abonnement of een gezinsabonnement die door je kind zijn gekocht, worden beëindigd. Als je kind een iOS-apparaat heeft en een abonnement heeft aangeschaft, moet je het opzeggen via de abonnementsinstellingen van Apple.

Eventuele uitstaande saldi moeten worden betaald. Kinderen kunnen aankopen in winkels blijven doen met creditcards en kaarten van loyaliteitsprogramma's die eerder aan hun Android-apparaat zijn toegevoegd. Als je wilt voorkomen dat je kind zulke kaarten gebruikt, moet je ze rechtstreeks verwijderen. Meer informatie

Nadat ze hier toestemming voor hebben gekregen van de gezinsbeheerder, kunnen kinderen wel voor hen geschikte aankopen doen via de betaalmethode voor het gezin. Meer informatie

Google Foto's

Google Foto's werkt voor kinderen grotendeels hetzelfde als voor volwassenen. Voor kinderen jonger dan dertien jaar (of dan de geldende minimum leeftijd in je land) is het belangrijkste verschil dat gezichtsgroepering is uitgeschakeld. Kinderen kunnen daarom niet zoeken naar specifieke mensen in hun fotobibliotheek. Meer informatie

Google Play

Kinderen jonger dan dertien jaar (of dan de geldende minimum leeftijd in je land) kunnen niet het eigen betalingsprofiel beheren. Als je kind al een betalingsprofiel heeft, wordt dit verwijderd. Het Google Play-tegoed van je kind (exclusief Play-promotietegoed) wordt overgeboekt naar het account van de gezinsbeheerder. Als zich problemen voordoen, kun je dit formulier invullen om overboeking van Google Play-tegoed aan te vragen. De overboeking lukt alleen als de gezinsbeheerder een actief betalingsprofiel heeft. Meer informatie

Belangrijk: Alle Google-services op basis van een persoonlijk abonnement worden beëindigd.

Locatiegeschiedenis en locatie delen

Locatiegeschiedenis

De functionaliteit voor locatiegeschiedenis is niet bedoeld voor gebruik door kinderen jonger dan dertien jaar (of dan de geldende minimum leeftijd in je land). Locatiegeschiedenis wordt uitgeschakeld voor je kind en de bestaande geschiedenis wordt verwijderd. Nieuwe locatiegegevens worden niet meer opgeslagen in de locatiegeschiedenis van je kind. Instellingen voor andere locatieservices op het apparaat van je kind, zoals 'Google-locatieservices' en 'Vind mijn apparaat', blijven ongewijzigd. Als de locatie-instellingen op het apparaat van je kind zijn ingeschakeld, kunnen sommige locatiegegevens nog steeds aan Google worden doorgegeven voor services zoals 'Locatie delen'. Ook kunnen ze worden opgeslagen in andere instellingen, zoals 'Web- en app-activiteit', voor gebruik door andere services, waaronder Zoeken en Maps, en worden opgenomen in fotogegevens (afhankelijk van de instellingen voor de camera-app).

Locatie delen

In Maps kunnen kinderen jonger dan dertien jaar (of dan de geldende minimum leeftijd in je land) hun realtime locatie alleen delen met hun ouders.Meer informatie

Nest: bekend gezicht

Leden van het huis die jonger dan 13 jaar zijn (of de geldende minimumleeftijd in je land), kunnen het volgende niet meer doen in de Home-app:

• De instellingen voor herkenning van bekende gezichten openen
  • De bibliotheek met bekende gezichten openen
  • Herkenning van bekende gezichten inschakelen voor een nieuwe camera met een Nest Aware-abonnement

YouTube, YouTube Music, YouTube TV en YouTube Kids

Kinderen jonger dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land) kunnen YouTube Music of YouTube TV momenteel niet gebruiken. Zodra het account van je kind onder toezicht staat, kan het kind deze services niet meer gebruiken. Als je kind eerder YouTube-functies of deze services heeft gebruikt, heb je nadat het toezicht op het account is begonnen nog 30 dagen de tijd om de gegevens te downloaden die aan het account zijn gerelateerd. Na 30 dagen raak je alle gegevens en content van het account van je kind kwijt. De gegevens kunnen het volgende omvatten: video's, kanalen, abonnementen, reacties, live chats, posts, playlists en stories op YouTube.

Tip: Je kunt bepalen of je kind toegang heeft tot YouTube met ouderlijk toezicht. Je kind heeft dan geen volledige toegang tot YouTube, maar je kunt wel het contentniveau kiezen waartoe het toegang heeft.

Meer informatie over hoe je je Google-gegevens downloadt