Apps en sites van derden met toegang tot het account van je kind

Belangrijk: Apps en sites van derden worden gemaakt door andere bedrijven of ontwikkelaars, dus niet door Google.

Toegang tot apps en sites van derden beheren

Apps van derden kunnen toegang vragen tot gevoelige gegevens uit het Google-account van je kind. Gevoelige gegevens zijn bijvoorbeeld locatiegegevens, selfies, en communicatie met familie en vrienden. Meer informatie over de risico's

Via Family Link

1. Selecteer je kind.
  2. Tik op Bediening en dan Accountinstellingen en dan Opties voor apps van derden.
  3. Selecteer de gewenste opties voor apps van derden.
  4. Als je wilt zien welke sites en apps toegang hebben, selecteer je Toegang voor apps van derden beheren.

Tips:

• Als je toegang toestaat, kun je een lijst bekijken met alle apps en sites van derden die toegang hebben tot het account van je kind.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.

Toegang voor derden intrekken voor bepaalde apps

Belangrijk: Je kunt de toegang altijd intrekken. Misschien moet je derden dan wel vragen de gegevens te verwijderen die ze al hebben.

Via Family Link

1. Selecteer je kind.
  2. Tik op Bediening en dan Accountinstellingen en dan Opties voor apps van derden.
  3. Tik op Toegang voor apps van derden beheren.
  4. Selecteer de app waarvoor je de toegang wilt intrekken.
  5. Tik op Toegang intrekken.

Tips:

• De instellingen zelf veranderen niet, of je kind hun eigen accountinstellingen nu wel of niet kan beheren. We raden ouders aan te checken of de instellingen kloppen nadat ze deze beheeroptie hebben gewijzigd.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.