Fjern Google-kontoen til barnet ditt

Du kan fjerne Google-kontoen til barnet ditt fra Android- og Chrome OS-enheter. Du kan også slette Google-kontoen til barnet ditt hvis barnet er under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt).

Fjern kontoen til barnet ditt fra en Android-enhet

Når du fjerner kontoen til barnet ditt fra enheten, fjernes informasjon som er tilknyttet den kontoen, fra enheten. Dette omfatter e-post, kontakter, enhetsinnstillinger og innstillinger for foreldretilsyn. Denne informasjonen kommer fortsatt til å være tilgjengelig på andre enheter der barnets konto er logget på.

Bruk Family Link-appen på barnets enhet

Tips: Hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet ditt hadde fra før, trenger du hjelp fra barnet til å gjøre dette.

1. Åpne Family Link-appen Family Link på barnets Android-enhet.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og deretter Fjern kontoen og deretter Fjern kontoen.
  3. Velg e-postadressen din, og skriv inn passordet ditt.

Hvis barnets enhet ikke er koblet til internett, kan du bruke en kode for foreldretilgang for å fjerne barnets konto.

Bruk Family Link-appen på enheten din

1. Åpne Family Link-appen Family Link på foreldreenheten din.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Rull ned til kortet for barnets Android-enhet.
  4. Trykk på Innstillinger og deretter Tilbakestill enheten og slett dataene.

Tips: For å fjerne kontoen til barnet ditt fra en Android-enhet kan du klikke på barnets navn på families.google.com. Det kan hende du må logge på foreldrekontoen din fra Google.

Bruk Innstillinger-appen for Android

Tips: Hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet ditt hadde fra før, trenger du hjelp fra barnet til å gjøre dette.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på barnets enhet.
  2. Trykk på Brukere og kontoer og deretter Google-kontoen du vil fjerne og deretter Fjern kontoen.
    • Hvis du ikke ser «Fjern kontoen»: Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og deretter Fjern kontoen.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre fjerningen av barnets konto.

Fjern kontoen til barnet ditt fra en Chrome OS-enhet

Hvis barnets konto var den første kontoen som ble lagt til på Chrome OS-enheten

Trykk og hold på Ctrl + Alt + Shift + r for å tilbakestille Chrome OS-enheten til fabrikkinnstillingene.

Hvis barnets konto ikke var den første kontoen som ble lagt til på Chrome OS-enheten

Bruk Chrome OS-kontobehandling på enheten din:

1. Gå til påloggingsskjermen og klikk på profilen du vil fjerne.
  2. Klikk på nedoverpilen nederst til høyre på profilbildet.
  3. Klikk på Fjern denne brukeren.
  4. Klikk på Fjern denne brukeren i boksen som åpnes.

Tips: Hvis du slettet barnets konto før du fjernet den fra barnets Chrome OS-enhet, trykker og holder du på Ctrl + Alt + Shift + r for å tilbakestille Chromebook-enheten til fabrikkstandard.

Slett kontoen til barnet ditt

Når du sletter Google-kontoen til barnet ditt, mister barnet all informasjonen som er lagret i Google-kontoen, for eksempel bilder, e-post og dokumenter. Finn ut mer om hva som skjer når en Google-konto slettes. Hvis du vil avslutte tilsyn på Android- eller Chrome OS-enheten til barnet ditt, kan du bare fjerne barnets Google-konto fra den enheten.

Tips: Dette alternativet er ikke tilgjengelig hvis barnet ditt er over 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt). Barnet ditt kan slette Google-kontoen sin selv ved å følge denne fremgangsmåten.

1. Fjern kontoen til barnet ditt fra Android- og Chrome OS-enheter barnet er logget på.
    • Viktig: Hvis du sletter barnets konto før du fjerner den fra barnets Android- eller Chrome OS-enhet, blir enheten låst og må tilbakestilles til fabrikkstandard.
    • Hvis barnet ikke er logget på noen Android- eller Chrome OS-enheter, går du videre til trinn 2.
  2. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  3. Velg barnet ditt.
  4. Trykk på Administrer innstillinger og deretter Kontoinformasjon og deretter Slett kontoen.
  5. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre slettingen av barnets konto.

Tips: Du kan også slette kontoen til barnet ditt på families.google.com i en nettleser:

1. Logg på foreldrekontoen din fra Google.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Klikk på Foreldreinnstillinger og deretter Mer.
  4. Velg Kontoinformasjon i menyen til venstre.
  5. Velg Slett kontoen og dataene.

Gjenopprett kontoen til barnet ditt

Tips: Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du har opprettet en Google-konto for barnet ditt, og barnet er under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt).

Hvis du sletter Google-kontoen til barnet ditt, har du en kort stund på deg til å gjenopprette den.

1. Gå til families.google.com i en nettleser. Det kan hende du må logge på foreldrekontoen din fra Google.
    • Tips: Hvis du har slettet både barnets Google-konto og familiegruppen din, kan ikke barnets konto gjenopprettes.
  2. Velg menyen Meny og så Gjenopprett barnets slettede kontoerog så Gjenopprett.