Tilføj og administrer forældrestyring på en eksisterende Google-konto

Hvis dit barn allerede har sin egen Google-konto, kan du føje forældrestyring til den og administrere børnesikring for dit barn med Family Link.

Hvis dit barn er under 13 år (eller den fastsatte minimumsalder i dit land) og endnu ikke har en Google-konto, kan du oprette en til dit barn og administrere den via Family Link.

Hvis dit barn bruger en Pixel Tablet, kan du oprette en Google-konto uden en mailadresse og en adgangskode til barnet.

Hvis du føjer forældrestyring til dit barns eksisterende Google-konto, og dit barn er over den fastsatte minimumsalder i dit land, kan du eller dit barn til enhver tid stoppe forældrestyringen. Hvis dit barn stopper forældrestyring, får du besked om det, og dit barns forældrestyrede enheder låses midlertidigt.

Tip! Stop af forældrestyring fungerer muligvis på en anden måde for børn under 18 år, som bor i Japan og bruger en Pixel-telefon.

Krav

For at føje forældrestyring til dit barns eksisterende Google-konto, skal du:

• Selv have en Google-konto. Hvis du ikke har en Google-konto, kan du oprette en uden beregning.
  • Være fyldt 18 år eller den fastsatte minimumsalder i dit land.

Tip! Family Link-appen fungerer bedst på følgende enheder og i følgende versioner:

• Android-enheder med Android 5 eller nyere
  • iPhones eller iPads med iOS-version 13 eller nyere
  • Chromebooks med version M69 eller nyere

For at en forælder kan holde øje med sit barns eksisterende Google-konto, skal barnet:

• Acceptere forældrestyring.
  • Bo i samme land som sin forælder.

Tilføj forældrestyring

Værd at vide, inden du starter

Dit barn og dit barns enhed skal være i nærheden, når du føjer forældrestyring til deres konto.

Vigtigt! Hvis du skal give dit samtykke til, at dit barn fortsat må bruge sin Google-konto, er vejledningen en anden.

Start forældrestyring på dit barns enhed

Konfigurer forældrestyring fra dit barns Android-enhed

Vigtigt!

• Hvis dit barn bruger en Pixel Tablet og er under 9 år, kan du oprette en Google-konto til barnet uden en mailadresse og adgangskode.
  • Dit barn skal give dig sit samtykke, når du konfigurerer forældrestyring på barnets konto.

Tilføj forældrestyring på Android

1. Åbn Indstillinger Indstillinger på dit barns enhed.
  2. Tryk på Google og derefter Børnesikring .
  3. Tryk på Kom godt i gang og derefter Barn eller teenager og derefter Næste.
  4. Vælg dit barns konto, eller opret en ny til barnet.
  5. Klik på Næste og derefter log ind med din (forældre)konto.
  6. Følg vejledningen på skærmen for at konfigurere forældrestyring på dit barns konto.

Konfigurer forældrestyring på dit barns Chromebook

1. Åbn Indstillinger Indstillinger på dit barns Chromebook.
  2. Ud for Personer og derefter Børnesikring skal du klikke på Konfigurer.
  3. Følg vejledningen for at konfigurere forældrestyring på barnets konto. Dit barn skal give sit samtykke under konfigurationen.

Konfigurer forældrestyring via nettet eller en enhed, som ikke er en Android-enhed

Hvis dit barn ikke har en Android-enhed, skal du følge denne vejledning for at konfigurere forældrestyring. Sørg for at bruge dit barns mailadresse og adgangskode.

Administrer indstillinger for forældrestyring og filtrering

Du kan administrere indstillingerne for børnesikring for dit barns forældrestyrede enheder ved hjælp af Family Link-appen Family Link på din egen (forældre)enhed.

Installer Family Link til forældre

Forældre kan installere appen Family Link til forældre Family Link på deres enheder for at ændre indstillingerne for børnesikring og fjernadministrere deres barns forældrestyrede enheder. Dette gør du ved at downloade appen i Google Play Butik (til forældre på Android eller Chromebook) eller App Store (til forældre på iPhones eller iPads).

Administrer dit barns konto, enheder, apps og andet

Når du har føjet forældrestyring til dit barns Google-konto, kan du få flere oplysninger om, hvad du kan administrere.

Stop forældrestyring

Du kan ikke stoppe forældrestyring, før dit barn når den fastsatte minimumsalder for administration af sin egen Google-konto.

Stop forældrestyring med en forældreenhed

For at gå til det barns kontoindstillinger, som du sidst åbnede i Family Link-appen, skal du trykke på knappen nedenfor:

Stop forældrestyring i Family Link
  1. Åbn Family Link Family Link på din forældreenhed.
  2. Vælg det barn, der ikke længere skal holdes øje med.
  3. Tryk på Administrer indstillinger og derefter Kontooplysninger og derefter Stop forældrestyring.
  4. Bekræft, at du vil fjerne forældrestyringen.
  5. Tryk på Stop forældrestyring, og følg vejledningen på skærmen.
Stop forældrestyring med dit barns enhed
Hvis du har føjet forældrestyring til dit barns eksisterende Google-konto, kan dit barn også selv slå forældrestyring fra. Hvis dit barn slår forældrestyring fra uden din tilladelse, får du besked om det, og barnets forældrestyrede Android-enheder låses midlertidigt.
Vigtigt! Hvis du vil stoppe forældrestyring på dit barns enhed, skal den have Android 7.0 eller nyere.
  1. Åbn Indstillinger Indstillinger på dit barns enhed.
    • Hvis du bruger Android-version 8.1 (O) eller nyere, skal du trykke på Digital balance og børnesikring.
    • I andre Android-versioner skal du trykke på Google og derefter Børnesikring.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Stop forældrestyring.
  3. Log ind, eller brug din forældreadgangskode for at bekræfte, at du er forælder.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at slå forældrestyring fra.

Hvad forældre kan tjekke og gøre med forældrestyring

Vigtigt! Hvis du har givet dit samtykke til, at dit barn fortsat må bruge sin Google-konto, virker visse forældrestyrings- og kontofunktioner muligvis på en anden måde.

Hvis du føjer forældrestyring til dit barns eksisterende Google-konto, kan du blandt andet bruge Family Link til at:

Kontoindstillinger og -administration Apps på forældrestyrede enheder Android-enheders lokation Skærmtid på forældrestyrede enheder Filtre i Google Chrome, Søgning og Play

Tip! Indstillingerne for godkendelse af køb gælder kun for køb, der foretages via Google Plays faktureringssystem.

Google-tjenester og dit barns Google-konto

Hvis dit barn har en Google-konto, kan barnet bruge en række forskellige Google-tjenester. Husk, at disse tjenester som udgangspunkt ikke er lavet til børn.

Hvad forældre ikke kan tjekke eller gøre

Hvis du og dit barn vælger at føje forældrestyring til barnets nuværende Google-konto, kan du ikke bruge Family Link til at:

Vigtigt! Dit barn kan ikke stoppe forældrestyringen, før barnet når den fastsatte minimumsalder for administration af sin egen Google-konto.

• Tjekke dit barns skærm via fjernadgang
  • Finde dit barns tidligere søgninger
  • Tjekke dit barns Chrome-browserhistorik
  • Tjekke eller nulstille dit barns adgangskode
  • Læse dit barns mails eller beskeder
  • Lytte til dit barns opkald
  • Slette dit barns konto
  • Vælge en ny adgangskode til skærmlåsen på dit barns enhed
  • Slette dataene på dit barns enhed
  • Forhindre dit barn i at stoppe forældrestyring
  • Tilknytte dit barns konto i Google Home

Tip! Almindelige konti kan tilknyttes Google Home ved hjælp af Google Home-appen på den pågældende enhed.