Logga in ditt barn på webbplatser från Google

När du använder Family Link för att hantera ditt barns Google-konto kan du låta barnet logga in på vissa Google-webbplatser, till exempel Gmail, med en webbläsare.

Viktigt!  Om du får ett felmeddelande om att tjänsten inte går att komma åt innebär det att Google-tjänsten inte är tillgänglig för barn under 13 år (eller samtyckesåldern i ditt land).

De flesta inställningarna för Family Link-kontroll fungerar inte

När ditt barn är inloggat på Googles webbplatser i en webbläsare fungerar inte följande inställningar:

Obs! För större kontroll över ditt barns enhets- och onlineaktivitet loggar du in barnet på en Android-enhet eller Chromebook.

Logga in ditt barn

Med din tillåtelse kan barnet logga in på vissa webbplatser från Google med en webbläsare och söka på internet och besöka webbplatser.

1. Öppna en webbläsare på den enhet som ditt barn vill använda.
  2. Öppna Googles inloggningssida eller logga in på en webbplats från Google, som Gmail.
  3. Ditt barn anger e-postadressen och lösenordet för sitt Google-konto.
  4. Följ anvisningarna för att slutföra inloggningen av barnet. Du kan behöva ange lösenordet för ditt eget Google-konto för att ge tillstånd.

Om ditt barn loggar ut från webbplatser från Google behöver barnet ditt tillstånd för att logga in igen.

Hanterar åtkomst till obevakade enheter och webbläsare

Med Family Link-appen

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. På kortet Inställningar trycker du på Hantera inställningar och sedan Mer och sedan Logga in på andra enheter och webbläsare som inte kan kontrolleras.
  4. Välj Ja, fråga varje gång eller Nej, får logga in utan min tillåtelse.

På webben

1. Logga in på families.google.com.
  2. Klicka på barnets konto och sedan välj Mer under Föräldrainställningar och sedan välj Logga in på andra enheter och webbläsare som inte kan kontrolleras.
  3. Välj Ja, fråga varje gång eller Nej, får logga in utan min tillåtelse.