Google Classroom en het Google-account van je kind

Als je Family Link gebruikt om een Google-account voor je kind te beheren, kun je je kind met zijn of haar schoolaccount laten inloggen bij Google Classroom op een Android-apparaat. Als je kind is ingelogd, kun je zijn of haar persoonlijke account nog steeds beheren via Family Link.

Google Classroom gebruiken met het Android-apparaat van je kind

1. Google Classroom installeren op het Android-apparaat van je kind

1. Open de Google Play Store-app Google Play op het Android-apparaat van je kind.
  2. Zoek naar Google Classroom.
  3. Tik op Installeren. Je moet mogelijk inloggen op het account dat je gebruikt met Family Link.

2. Het schoolaccount van je kind toevoegen

1. Open de Family Link-app Family Link op het Android-apparaat van je kind.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Tik linksboven op Menu Menu.
  4. Tik op Schoolaccount toevoegen.
  5. Log in op het ouderaccount dat je gebruikt met Family Link.
  6. Geef het e-mailadres en wachtwoord van het schoolaccount van je kind op.
  7. Volg de instructies om het schoolaccount van je kind toe te voegen.

Het schoolaccount van je kind verwijderen

1. Open de Family Link-app Family Link op het Android-apparaat van je kind.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Tik linksboven op Menu Menu.
  4. Tik op Account verwijderen.
  5. Tik op het schoolaccount van je kind.
  6. Log in op het ouderaccount dat je gebruikt met Family Link.

Problemen oplossen

Kan geen account toevoegen

Zorg ervoor dat je het e-mailadres en wachtwoord opgeeft dat je kind op school gebruikt. Je kunt niet inloggen bij Google Classroom met het persoonlijke account van je kind. Bekijk meer tips om problemen op te lossen.

Als de Chrome-app Chrome of de Google-app Google Zoeken is geïnstalleerd op het apparaat van je kind, moet je deze apps updaten naar de nieuwste versie.

Google Classroom gebruiken met het Chrome OS-apparaat van je kind

Belangrijk: Als je Family Link niet gebruikt om het Chrome OS-apparaat van je kind te beheren, bekijk je dit artikel.

1. Inloggen met het door de school uitgegeven Google-account van je kind

Als je kind al is ingelogd op de Chromebook met een persoonlijk account onder toezicht van Family Link, kun je het door de school uitgegeven Google-account als secundair account toevoegen.

2. Google Classroom gebruiken

De school van je kind gebruikt mogelijk Google Classroom. Daarmee kunnen docenten opdrachten opgeven en innemen, feedback versturen en cijfers geven. Bekijk meer informatie over Google Classroom. Ga naar classroom.google.com voor toegang tot Google Classroom voor je kind.