Google Classroom en het Google-account van je kind

Als je Family Link gebruikt om een Google-account te beheren voor je kind, kun je je kind met het schoolaccount laten inloggen bij Google Classroom op zijn of haar Android-apparaat. Wanneer je kind is ingelogd, kun je zijn of haar persoonlijke account nog steeds beheren via Family Link.

1. Google Classroom installeren op het Android-apparaat van je kind

1. Open de Google Play Store-app Google Play op het Android-apparaat van je kind.

2. Zoek naar Google Classroom.

3. Tik op Installeren. Je moet mogelijk inloggen op het account dat je gebruikt met Family Link.

2. Het schoolaccount van je kind toevoegen

1. Open de Family Link-app Family Link op het Android-apparaat van je kind.

2. Selecteer je kind.

3. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.

4. Tik op Schoolaccount toevoegen.

5. Log in op het ouderaccount dat je gebruikt met Family Link.

6. Geef het e-mailadres en wachtwoord van het schoolaccount van je kind op.

7. Volg de instructies om het toevoegen van het schoolaccount van je kind te voltooien.

Het schoolaccount van je kind verwijderen

1. Open de Family Link-app Family Link op het Android-apparaat van je kind.

2. Selecteer je kind.

3. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.

4. Tik op Account verwijderen.

5. Tik op het schoolaccount van je kind.

6. Log in op het ouderaccount dat je gebruikt met Family Link.

Problemen oplossen

Kan geen account toevoegen

• Zorg ervoor dat je het e-mailadres en wachtwoord opgeeft dat je kind op school gebruikt. Je kunt niet inloggen bij Google Classroom met het persoonlijke account van je kind.
  • Als de Chrome-app Chrome of de Google-app Google Zoeken is geïnstalleerd op het apparaat van je kind, moet je deze apps updaten naar de nieuwste versie.