Google Classroom en het Google-account van je kind

Als je Family Link gebruikt om een Google-account voor je kind te beheren, kun je je kind met het eigen schoolaccount bij Google Classroom laten inloggen op een Android-apparaat. Als je kind is ingelogd, kun je het persoonlijke account van het kind gewoon via Family Link blijven beheren.

Google Classroom gebruiken met het Android-apparaat van je kind

1. Google Classroom installeren op het Android-apparaat van je kind

1. Open de Google Play Store-app Google Play op het Android-apparaat van je kind.
  2. Zoek naar Google Classroom.
  3. Tik op Installeren. Je moet mogelijk inloggen op het account dat je gebruikt met Family Link.

2. Het schoolaccount van je kind toevoegen

1. Open Google Classroom  op het apparaat van je kind.
  2. Tik op Aan de slag.
  3. Kies het Google-account van je kind of selecteer Account toevoegen.
  4. Tik op Volgende.
  5. Kies het account dat je met Google Classroom gebruikt om als ouder toestemming te geven.
  6. Volg de instructies op het scherm.

Het schoolaccount van je kind verwijderen

You can remove your child's account on Android devices.

Belangrijk: Je moet toestemming geven als onderdeel van het verwijderingsproces voor je account.

1. Ga op het Android-apparaat van je kind naar Instellingen en dan Accounts en dan Google.
  2. Tik op het Google-account dat je wilt verwijderen.
  3. Tik op Account verwijderen.
    • Als je de optie Account verwijderen niet ziet, tik je rechtsboven op Meer Meer en dan Account verwijderen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Problemen oplossen

Kan geen account toevoegen

Zorg ervoor dat je het e-mailadres en wachtwoord opgeeft dat je kind op school gebruikt. Je kunt niet bij Google Classroom inloggen met het persoonlijke account van je kind. Meer tips om problemen op te lossen

Als de Chrome-app Chrome of de Google-app Google Zoeken is geïnstalleerd op het apparaat van je kind, moet je deze apps updaten naar de nieuwste versie.

Google Classroom gebruiken met het Chrome OS-apparaat van je kind

Belangrijk: Als je Family Link niet gebruikt om het Chrome OS-apparaat van je kind te beheren, lees je Chromebooks voorbereiden voor onderwijs op afstand.

1. Inloggen met het door de school uitgegeven Google-account van je kind

Als je kind al op de Chromebook is ingelogd met een persoonlijk account onder toezicht van Family Link, kun je het door de school uitgegeven Google-account als secundair account toevoegen.

2. Google Classroom gebruiken

De school van je kind gebruikt misschien Google Classroom. Daarmee kunnen docenten opdrachten opgeven en innemen, feedback sturen en cijfers geven. Bekijk meer informatie over Google Classroom. Ga naar classroom.google.com voor toegang tot Google Classroom voor je kind.