Google Home en het Google-account van je kind

Als je het Google-account en de stem van je kind aan Google Home koppelt, kan je kind allerlei dingen doen, zoals vragen aan Google stellen, games spelen en naar verhalen luisteren.

Opmerking: De beschikbaarheid van Google Home en niet-Google-apps via de Google Assistent kan variëren.

Hoe Google Home werkt

Google Home werkt grotendeels hetzelfde voor kinderen als voor volwassenen. Er zijn maar een paar dingen die kinderen onder de dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land) niet kunnen doen via Google Home, waaronder:

• YouTube-video's of nummers uit YouTube Music afspelen.
  • Nummers uit Google Play Muziek afspelen, tenzij het gezin een Google Play Muziek-gezinsabonnement heeft, of de persoon die Google Home heeft ingesteld een persoonlijk abonnement heeft.
  • Aankopen doen.
  • Niet-Google-apps gebruiken (tenzij ze de badge voor gezinsvriendelijke apps in Google Assistent For families hebben).

Opmerking: Deze beperkingen zijn alleen van toepassing als je het Google-account van je kind hebt gemaakt en het kind jonger is dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land).

Het account en de stem van je kind koppelen

Als je een account hebt gemaakt voor een kind dat jonger is dan dertien jaar (of de geldende leeftijd voor je land), moet je de Google Home instellen voordat het kind zijn of haar account en stem kan koppelen.

Opmerking: Als je kind een eerder bestaand Google-account gebruikt waaraan je toezicht hebt toegevoegd, kan dat kind Google Home instellen en inloggen via de Google Home-app.

Met je eigen apparaat

Opmerking: Controleer of je apparaat en Google Home verbinding met hetzelfde wifi-netwerk hebben voordat je deze stappen uitvoert:

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Tik op Instellingen beheren en dan Google Assistent en dan Je kind toevoegen aan nieuwe apparaten.
  4. Tik eventueel op de vakjes naast andere Google Home-apparaten die je wilt instellen (als je meerdere Google Home-apparaten hebt). Ga anders verder met stap 5.
  5. Volg de instructies op het scherm om je kind in te loggen.
  6. Geef het apparaat aan je kind. Je kunt nu samen de Google Assistent de stem van je kind leren herkennen.
Met het apparaat van je kind

Opmerking: Controleer of het apparaat van je kind en Google Home verbinding met hetzelfde wifi-netwerk hebben voordat je deze stappen uitvoert:

1. Open de Family Link-app Family Link op het apparaat van je kind.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Tik linksboven op Meer Meer en dan Inloggen bij Google Home.
  4. Tik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  5. Tik op het vakje naast de Google Home die je wilt instellen.
  6. Tik in het scherm 'Toestemming van ouders' op je naam en e-mailadres.
  7. Volg de instructies op het scherm om je kind in te loggen.
  8. Geef het apparaat aan je kind. Je kunt nu samen de Google Assistent de stem van je kind leren herkennen.
De Assistent opnieuw de stem van je kind leren herkennen

Als de Google Assistent de stem van je kind niet herkent, moet je de Assistent mogelijk opnieuw trainen.

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Tik op Instellingen beheren en dan Google Assistent en dan Voice Match van je kind opnieuw trainen en dan Opnieuw trainen.
  4. Geef het apparaat aan je kind. Je kunt nu samen de Google Assistent de stem van je kind leren herkennen.

Het account en de stem van je kind ontkoppelen

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart Google Home en tik op Instellingen en dan Google-account en stem ontkoppelen en dan Ontkoppelen.

'Persoonlijke resultaten' in- of uitschakelen

Als je Persoonlijke resultaten inschakelt, sta je de Google Assistent op Google Home toe om in antwoord op een vraag de privégegevens van je kind (zoals de agenda en contacten) voor te lezen en de foto's van je kind op een tv weer te geven.

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Scroll omlaag naar het Google Home-apparaat waarop je 'Persoonlijke resultaten' wilt in- of uitschakelen.
  4. Tik onder de naam van het Google Home-apparaat op Instellingen.
  5. Schakel Persoonlijke resultaten in of uit.

Belangrijk: Je kunt geen subset van 'Persoonlijke resultaten' inschakelen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om wel agenda's maar geen contacten in te schakelen. Als je 'Persoonlijke resultaten' uitschakelt omdat je niet wilt dat de Assistent je helpt met contacten, kan de Assistent je ook niet helpen met andere persoonlijke informatie, zoals foto's en agenda's.

Hoe niet-Google-apps werken

Opmerking: Als je een Google-account voor je kind hebt gemaakt en het kind jonger is dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land), kan hij of zij niet-Google-apps met de badge 'Voor gezinnen' gebruiken. Als je toezicht hebt toegevoegd aan het eerder bestaande Google-account van je kind, kan je kind toegang krijgen tot alle functionaliteit van derden op de Google Home.

Controleren of een app gezinsvriendelijk is
  1. Tik op de startknop op een Android-apparaat en houd vast.
  2. Tik op .
  3. Ga naar het tabblad Verkennen en tik op een app.
  4. Kijk in het gedeelte Details of je de badge voor gezinsvriendelijke apps For families ziet.
Voorkomen dat je kind niet-Google-apps gebruikt

Als je een Google-account voor je kind hebt gemaakt en het kind jonger is dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land), kun je bepalen of je je kind wilt toestaan niet-Google-apps via de Google Assistent te gebruiken.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart Instellingen en tik op Instellingen beheren en dan Google Assistent.
  4. Schakel Apps van derden in of uit.

Opmerking: Deze instelling is niet van toepassing wanneer het Family Link-toezicht is toegevoegd aan een bestaand Google-account.