Låsa upp barnets enhet

Du kan använda lösenordet för föräldrakontot för att göra sådant som att avsluta stopptid eller ta bort barnets Google-konto från enheten om det är anslutet till internet.

Låsa upp barnets enhet med ett lösenord för föräldrakonto

1. Klicka på Föräldraåtkomst på barnets enhet.
  2. Ange lösenordet för det föräldrakonto som används för att kontrollera barnet.
    • Om lösenordsalternativet inte visas: Kontrollera att barnets enhet är påslagen och ansluten till internet.
  3. Klicka på Nästa.

Om du har glömt lösenordet för Google-kontot läser du om hur du återställer det här:

Ändra lösenord

Låsa upp barnets enhet med föräldraåtkomst

• Du kan även låsa upp barnets enhet med föräldraåtkomst. Du får en åtkomstkod i Family Link-appen Family Link eller på webben. Du kommer inte att få det här numret via e-post eller sms.
  • Ange det här engångsnumret i barnets enhet innan koden upphör att gälla.

Tips!

• Inställningarna påverkar inte om ditt barn kan styra sina egna kontoinställningar. Vi rekommenderar att föräldrar kontrollerar att inställningarna är korrekta när de har ändrat den här kontrollen.
  • Du kan även hantera barnets konto genom att klicka på barnets namn på g.co/YourFamily.

Få föräldraåtkomst i Family Link-appen

Om du vill öppna inställningen direkt i appen kan du trycka på knappen nedan:

Hämta föräldraåtkomstkod

1. Öppna Family Link Family Link på enheten.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster följt av Föräldraåtkomst.
    • Koden ändras med några minuters mellanrum.

Tips! Om du har problem med föräldraåtkomst kontrollerar du att enhetens klocka är rätt inställd.