Een ouder toevoegen aan een gezinsgroep

Als je de gezinsbeheerder bent, kun je een tweede ouder toevoegen aan je gezinsgroep.

Een ouder toevoegen of verwijderen

Een ouder toevoegen of verwijderen

Als je iemand als ouder wilt toevoegen aan je gezinsgroep, moet deze persoon lid zijn van je gezinsgroep en 18 jaar of ouder zijn.

Play Store-app

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Gezin en dan Gezinsleden beheren.
  4. Tik op Gezinsleden uitnodigen.
  5. Tik op Sturen.

Family Link-app

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Gezinsgroep en dan Ouderlijke rechten beheren.
  3. Kies een persoon die je als ouder wilt toevoegen of verwijderen.
  4. Tik op Bevestigen.

Google One-app

1. Open de Google One-app Google One.
  2. Tik bovenaan op Instellingen.
  3. Tik op Gezinsinstellingen beheren en dan Gezinsgroep beheren.
  4. Tik op Ouderlijke rechten beheren.
  5. Kies een persoon die je als ouder wilt toevoegen of verwijderen.
  6. Tik op Bevestigen.
Jezelf verwijderen als ouder

Als de gezinsbeheerder jou als ouder heeft toegevoegd, kun je je ouderlijke rechten verwijderen.

Play Store-app

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Account en dan Gezin en dan Gezinsleden beheren en dan Meer Meer en dan Ouderlijke rechten verwijderen.
  3. Tik op Bevestigen.

Family Link-app

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Gezinsgroep en dan Meer Meer en dan Ouderlijke rechten verwijderen.
  3. Tik op Bevestigen.

Ouderlijke rechten

Ouders hebben voornamelijk dezelfde rechten als de gezinsbeheerder, zoals:

• Family Link gebruiken om het Google-account van een kind te beheren (waaronder instellingen als Google-activiteit, schermtijd en locatie),
  • Google Play-aankopen of -downloads goedkeuren die zijn gedaan met de gezinsbetaalmethode, als aankoopgoedkeuring is ingeschakeld,
  • aankopen van gezinsleden bekijken die zijn gedaan met de gezinsbetaalmethode,
  • instellingen voor aankoopgoedkeuring wijzigen voor gezinsleden op Google Play.

Alleen de gezinsbeheerder kan:

Elke volwassene in je gezin kan een abonnement nemen op Google One. De beheerder van het Google One-abonnement hoeft niet dezelfde persoon als de gezinsbeheerder te zijn.