Een gezinsagenda gebruiken op Google

Wanneer je een gezinsgroep maakt op Google, krijg je ook een gezinsagenda. Iedereen in je gezinsgroep kan deze agenda gebruiken om afspraken te maken die alle gezinsleden kunnen bekijken.

Hoe de gezinsagenda werkt

Wanneer je een gezinsgroep maakt op Google, wordt automatisch een agenda met de naam Gezin gemaakt. Iedereen die wordt toegevoegd aan je gezinsgroep, krijgt de gezinsagenda te zien wanneer hij Google Agenda opent op een apparaat waarbij hij is ingelogd.

• Iedereen in de gezinsgroep kan afspraken in de gezinsagenda bekijken, maken, bewerken of verwijderen.
  • Iedereen in de gezinsgroep kan de naam van de agenda bewerken.
  • Je kunt geen niet-gezinsleden toevoegen aan de gezinsagenda, maar je kunt ze wel uitnodigen voor afspraken.

Opmerking: Als iemand de gezinsgroep verlaat of hieruit wordt verwijderd, heeft hij geen toegang meer tot de gezinsagenda. Als de gezinsbeheerder de gezinsgroep verwijdert, worden de gezinsagenda en alle bijbehorende afspraken verwijderd.

Landen

Je kunt de gezinsagenda gebruiken als je je in een van deze landen bevindt:

• Australië
  • België
  • Brazilië
  • Canada
  • Chili
  • Tsjechië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Mexico
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Noorwegen
  • Polen
  • Rusland
  • Zuid-Afrika
  • Spanje
  • Zwitserland
  • Oekraïne
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Een afspraak in de gezinsagenda maken

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Maken Vraag toevoegen en dan Afspraak.
  3. Tik op Afspraken om de agenda te kiezen waaraan je de afspraak wilt toevoegen.
  4. Tik op de naam van de gezinsagenda.
  5. Voeg een titel en gegevens voor de afspraak toe.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op Opslaan.

De meldingsinstellingen voor de gezinsagenda wijzigen

Standaard ontvang je dezelfde meldingen voor aankomende afspraken die je ook voor je primaire agenda krijgt. Je krijgt echter geen meldingen wanneer een gezinslid een afspraak maakt, bewerkt of verwijdert.

Meldingsinstellingen voor aankomende afspraken wijzigen:

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op de naam van de gezinsagenda.
  4. Tik op een huidige melding om deze te verwijderen of te wijzigen.

Problemen oplossen

Ik wil mensen toevoegen aan de gezinsagenda of eruit verwijderen

Je kunt pas mensen aan de gezinsagenda toevoegen of eruit verwijderen als de gezinsbeheerder ze eerst aan de gezinsgroep heeft toegevoegd of eruit heeft verwijderd.

Je kunt wel mensen van buiten je gezinsgroep uitnodigen voor een afspraak die je in de gezinsagenda hebt gezet.

Ik wil de gezinsagenda verbergen

Gezinsleden kunnen de gezinsagenda niet verwijderen.

Als je de gezinsagenda niet wilt weergeven, bekijk je meer informatie over hoe je de agenda kunt verbergen of weghalen. Hiermee wordt de agenda dus niet verborgen of weggehaald voor de andere gezinsleden.