Använda en familjekalender på Google

När du skapar en familj på Google får du även en familjekalender. Alla i din familj kan använda kalendern för att skapa händelser som alla familjemedlemmar kan se.

Så här fungerar familjekalendern

När du skapar en familj på Google skapas automatiskt en kalender med namnet Familj. Alla som blir medlemmar i familjen ser familjekalendern när de öppnar Google Kalender på en enhet där de är inloggade.

• Alla i familjen kan se, skapa, redigera eller radera händelser i familjekalendern.
  • Alla i familjen kan redigera kalendernamnet.
  • Du kan inte lägga till personer som inte är familjemedlemmar i familjekalendern, men du kan bjuda in dem till händelser.

Obs! Om någon går ur eller tas bort från familjegruppen förlorar hen åtkomsten till kalendern. Om familjeadministratören raderar familjegruppen tas familjekalendern och alla dess händelser bort.

Länder

Du kan använda familjekalendern om du befinner dig i något av de här länderna:

• Australien
  • Belgien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Chile
  • Tjeckien
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Mexiko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Norge
  • Polen
  • Ryssland
  • Sydafrika
  • Spanien
  • Schweiz
  • Ukraina
  • Förenade kungariket
  • USA

Skapa en händelse i familjekalendern

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på Skapa händelse Lägg till fråga längst ned till höger.
  3. I avsnittet Kalender använder du rullgardinsmenyn och väljer namnet på familjekalendern.
  4. Lägg till en rubrik och händelsedetaljer. Om du vill kan du bjuda in personer som inte är familjemedlemmar att delta i händelsen.
  5. Klicka på Spara.

Ändra aviseringsinställningarna för familjekalendern

Som standard får du samma aviseringar för kommande händelser som du får för din primära kalender. Du får dock inte aviseringar när en familjemedlem skapar, redigerar eller raderar en händelse.

Så här ändrar du aviseringsinställningarna för kommande händelser:

1. Öppna Google Kalender.
  2. Leta upp avsnittet Mina kalendrar till vänster på sidan.
  3. Håll muspekaren över namnet på din familjekalender och klicka sedan på Alternativ Mer.
  4. Klicka på Inställningar.
  5. Välj dina nya aviseringsinställningar. Ändringarna sparas automatiskt.

Felsöka problem

Jag vill lägga till eller ta bort personer från familjekalendern

Du kan inte lägga till eller ta bort personer från familjekalendern såvida inte familjeadministratören lägger till eller tar bort dem från familjegruppen.

Däremot kan du bjuda in personer utanför din familj till alla händelser som du skapar i familjekalendern.

Jag vill dölja familjekalendern

Familjemedlemmar kan inte radera familjekalendern.

Om du inte vill se familjekalendern kan du ta reda på hur du döljer eller tar bort kalendern. Men detta gör inte att den döljs eller tas bort för andra familjemedlemmar.