Hjälp till att förhindra att personer kontaktar ditt barn

När du använder Family Link för att hantera ditt barns Google-konto kan barnet använda sitt konto för att besöka webbplatser eller använda appar som tillåter meddelanden.

Blockera kontakter för ditt barn i tjänsterna nedan

Blockera någon i Meet

När du blockerar någon i Meet får ditt barn inte videosamtal från personen.

1. Öppna Meet-appen på ditt barns enhet .
  2. Tryck på och håll ned kontakten som du vill blockera.
  3. Tryck på Blockera användare.
Blockera någon i Gmail

När du blockerar någon i Gmail får ditt barn inte e-postmeddelanden från personen.

Följ anvisningarna nedan om ditt barn använder en Android-enhet. I annat fall läser du om att blockera e-postadressen på andra enheter.

1. Öppna Gmail-appen på barnets enhet .
  2. Öppna ett e-postmeddelande från personen du vill blockera.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Blockera.
Blockera någon i Google Chat

När du blockerar någon i Google Chat får ditt barn inte meddelanden från personen.

Följ anvisningarna nedan om ditt barn använder en Android-enhet. Läs annars hur du blockerar någon på Google Chat på andra enheter.

1. Öppna Google Chat-appen på ditt barns enhet .
  2. Öppna listan Konversationer.
  3. Öppna en Google Chat-konversation.
  4. Tryck på Alternativ Options följt av Personer.
  5. Välj personen som ska blockeras och tryck sedan på Blockera.
Blockera ett telefonnummer från att ringa barnets Android-mobil

Om ditt barn har en Nexus- eller Pixel-enhet följer du stegen nedan. I annat fall besöker du hjälpcentret för enheten och läser mer om att blockera telefonnummer.

1. Tryck på Telefon Mobil på barnets enhet.
  2. Tryck på Samtalshistorik Samtalshistorik.
  3. Tryck på ett samtal från numret som du vill blockera.
  4. Tryck på Blockera/rapportera spam.

Blockera appar eller webbplatser som tillåter meddelanden

Om barnet är inloggat på en Android-enhet kan du hantera vilka appar barnet använder på enheten.

Granska nedladdningar och köp

Om köpgodkännande är på måste barnet ha ditt godkännande för att ladda ned en app från Google Play.

När du får en begäran från barnet om att ladda ned en app läser du appbeskrivningen och kontrollerar behörigheterna för att se om appen tillåter meddelanden eller kommunikation mellan användare.

Om du inte vill att ditt barn använder appen behöver du inte godkänna den.

Obs! Tidigare nedladdningar och innehåll som delas via Familjebibliotek kräver inte ditt godkännande.

Förhindra att ditt barn besöker vissa webbplatser via Chrome på Android-enheter och Chromebooks

Om du är orolig för att någon kontaktar ditt barn på en webbplats, exempelvis en tjänst för sociala medier, kan du blockera webbplatsen i Chrome.

Du kan även ändra barnets inställningar så att han eller hon bara kan besöka vissa webbplatser, i stället för alla webbplatser som inte är blockerade.

Obs! Du kan bara blockera webbplatser i Chrome på Android-enheter eller Chromebooks som ditt barn är inloggat på.