Voorkomen dat mensen contact opnemen met je kind

Als je Family Link gebruikt om het Google-account van je kind te beheren, kan je kind via dit account ook sites of apps openen waarmee berichten kunnen worden uitgewisseld.

Contacten voor je kind blokkeren in de onderstaande services

Iemand blokkeren in Meet

Als je iemand blokkeert in Meet, kan je kind geen videogesprekken krijgen van die persoon.

1. Open de Meet-app op het apparaat van je kind.
  2. Houd je vinger op het contact dat je wilt blokkeren.
  3. Tik op Gebruiker blokkeren.
Iemand blokkeren in Gmail

Wanneer je iemand in Gmail blokkeert, ontvangt je kind geen e-mails van deze persoon.

Als je kind een Android-apparaat gebruikt, volg je de onderstaande instructies. Zo niet, dan bekijk je meer informatie over hoe je het e-mailadres blokkeert op andere apparaten.

1. Open de Gmail-app op het apparaat van je kind.
  2. Open een e-mail van de persoon die je wilt blokkeren.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Blokkeren.
Iemand in Google Chat blokkeren

Als je iemand blokkeert op Google Chat, ontvangt je kind geen berichten van deze persoon.

Als je kind een Android-apparaat gebruikt, volg je de onderstaande instructies. Of ontdek hoe je iemand blokkeert in Google Chat op andere apparaten.

1. Open de Google Chat-app op het apparaat van je kind.
  2. Ga naar de gesprekkenlijst.
  3. Open een Google Chat-gesprek.
  4. Tik op Opties Options en danMensen.
  5. Selecteer de persoon die je wilt blokkeren en tik vervolgens op Blokkeren.
Een telefoonnummer blokkeren voor oproepen naar de Android-telefoon van je kind

Als je kind een Nexus- of Pixel-apparaat heeft, volg je de onderstaande stappen. Bezoek anders het Helpcentrum van het betreffende apparaat voor meer informatie over hoe je telefoonnummers blokkeert.

1. Tik op het apparaat van je kind op Telefoon Telefoon.
  2. Tik op Gespreksgeschiedenis Oproepgeschiedenis.
  3. Tik op een oproep van het nummer dat je wilt blokkeren.
  4. Tik op Blokkeren/spam melden.

Apps of sites blokkeren waarmee mensen berichten kunnen sturen

Als kinderen zijn ingelogd op een Android-apparaat, kun je beheren welke apps ze op het apparaat mogen gebruiken.

Downloads en aankopen controleren

Als aankoopgoedkeuring is ingeschakeld, heeft je kind jouw goedkeuring nodig om een app via Google Play te downloaden.

Wanneer je een verzoek van je kind ontvangt om een app te mogen downloaden, kun je de beschrijving en rechten van de app bekijken om te controleren of de app berichten of communicatie tussen gebruikers toestaat.

Als je niet wilt dat je kind de app gebruikt, hoef je geen goedkeuring te geven.

Opmerking: Voor downloads en content die eerder via de gezinsbibliotheek zijn gedeeld, is geen goedkeuring nodig.

Je kunt via Chrome op Android-apparaten en Chromebooks voorkomen dat je kind bepaalde sites bezoekt.

Als je je zorgen maakt dat iemand contact met je kind zoekt op een site, zoals een social-mediaservice, kun je de site op Chrome blokkeren.

Je kunt ook de instellingen van je kind wijzigen, zodat het alleen bepaalde sites kan bezoeken, in plaats van alle sites die niet zijn geblokkeerd.

Opmerking: Je kunt alleen sites in Chrome blokkeren op Android-apparaten of Chromebooks waarop je kind is ingelogd.