Google Play og Google-kontoen til barnet ditt

Hvis du administrerer Google-kontoen til barnet ditt via Family Link, kan hen bruke Google Play.

Slik fungerer Google Play

Google Play er stort sett likt for barn som for voksne.

Velg appnavnet nedenfor for å finne ut hva som er forskjellig.

Play Butikk

Hvis du logger barnet ditt på Google-kontoen sin på en Android-enhet eller Chromebook, kan hen bruke Google Play-butikken til å laste ned innhold som apper, spill og filmer.

For å begrense hva slags innhold barnet kan laste ned eller kjøpe, kan du

Play Spill

Barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet eller regionen du holder til i) med Google-kontoer som administreres med Family Link, kan opprette en Play Spill-profil som representerer gaming-identiteten deres. Før profilen kan opprettes, må det godkjennes av en forelder.

• Med en Play Spill-profil: Barnet kan automatisk logge på støttede spill med Play Spill-profilen sin. Det kan være nyttig for barnet å ha kontinuitet på Play-plattformene hen bruker.
  • Uten Play Spill-profil: Barnet kan fortsatt spille spillene enkeltvis basert på Family Link-innstillingene, men det kan hende at enkelte spillfunksjoner som trenger en Play Spill-profil, ikke fungerer som forventet.

Tips: Ikke alle spill støtter automatisk pålogging med Play Spill-profiler for administrerte Google-kontoer.

Play Bøker

Delene «E-bøker for deg» og «Lydbøker for deg» vises ikke for barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) i Play Bøker-appen.

Viktig: Disse forskjellene gjelder ikke når tilsyn via Family Link er lagt til for en Google-konto barnet hadde fra før.

Google TV og Play Filmer

Det er noen få ting barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) ikke kan gjøre i Google Play Filmer-appen. De kan blant annet ikke

• Logge på Android TV for å se Play Filmer. Barn kan imidlertid logge på enheter som støtter Google TV.
  • Løse inn tilbud på filmer.
  • Logge på Google TV på iOS-enheter.

Finn ut mer om barn og Google TV

Løs problemer

Barnet mitt finner ikke Google Play-butikken

Viktig: For at barn skal kunne bruke apper fra Google Play, må de ha en Chromebook med Chrome OS 71 eller nyere. Finn ut hvordan du oppdaterer Chrome OS.

1. Nederst til høyre på barnets Chromebook velger du klokkeslettet og deretter Innstillinger Innstillinger.
  2. I «Google Play Butikk»-delen velger du Slå på ved siden av «Installer apper og spill fra Google Play på Chromebooken din».
    • Hvis dette alternativet ikke vises, fungerer ikke barnets Chromebook med Android-apper.
  3. Klikk på Mer i vinduet som åpnes.
  4. Du blir bedt om å godta vilkårene for bruk. Klikk på Godta når du har lest og godtatt dem.