Google Play en het Google-account van je kind

Als je het Google-account van je kind beheert met Family Link, kan je kind Google Play gebruiken.

Hoe Google Play werkt

Google Play werkt grotendeels hetzelfde voor kinderen als voor volwassenen.

Selecteer de app-naam hieronder voor meer informatie over de verschillen.

Play Store

Als je kind met het eigen Google-account is ingelogd op een Android-apparaat of Chromebook, kan het de Google Play Store gebruiken om content te downloaden, zoals apps, games en films.

Dit kun je doen om te beperken welke content je kind kan downloaden of kopen:

Play Games

Kinderen die jonger zijn dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land of regio) en een Google-account onder toezicht hebben dat wordt beheerd met Family Link, kunnen een Play Games-profiel maken als hun gaming-identiteit. Een ouder moet goedkeuring geven om het profiel te maken.

• Met een Play Games-profiel: Je kind kan automatisch inloggen bij ondersteunde games met het Play Games-profiel. De gamevoortgang van je kind wordt opgeslagen en je kind kan op de verschillende Play-platforms gewoon verder gamen.
  • Zonder een Play Games-profiel: Je kind kan de games nog steeds afzonderlijk spelen op basis van de Family Link-instellingen. Sommige gamefuncties die afhankelijk zijn van Play Games-profielen, werken misschien niet zoals verwacht.

Tip: Niet alle games ondersteunen automatisch inloggen met een Play Games-profiel voor Google-accounts die onder toezicht staan.

Play Boeken

In de Play Boeken-app worden de gedeelten 'E-boeken voor jou' en 'Audioboeken voor jou' niet getoond aan kinderen die jonger zijn dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land).

Belangrijk: Deze verschillen zijn niet van toepassing als Family Link-toezicht is toegevoegd aan een bestaand Google-account.

Google TV en Play Films

Kinderen jonger dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land) kunnen bepaalde acties niet uitvoeren in de Google Play Films-app:

• Inloggen bij Android TV om Play Films te bekijken. Kinderen kunnen wel inloggen op apparaten die Google TV ondersteunen.
  • Aanbiedingen voor films inwisselen.
  • Inloggen bij Google TV op iOS-apparaten.

Meer informatie over kinderen en Google TV

Problemen oplossen

Mijn kind ziet de Google Play Store niet

Belangrijk: Op de Chromebook van je kind moet ChromeOS 71 of hoger zijn geïnstalleerd om apps van Google Play te kunnen gebruiken. Meer informatie over hoe je ChromeOS updatet

1. Selecteer rechtsonder op de Chromebook van je kind de tijd en dan Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer Aanzetten naast 'Apps en games uit Google Play installeren op je Chromebook' in het gedeelte Google Play Store.
    • Als deze optie niet verschijnt, werkt de Chromebook van je kind niet met Android-apps.
  3. Klik in het venster dat wordt geopend op Meer.
  4. Lees de Servicevoorwaarden en klik op Ik ga akkoord als je akkoord gaat met de voorwaarden.