Google Play en het Google-account van je kind

Als je het Google-account van je kind beheert met Family Link, kan je kind Google Play gebruiken.

Hoe Google Play werkt

Google Play werkt grotendeels hetzelfde voor kinderen als voor volwassenen.

Als je wilt weten wat de verschillen zijn, kun je hieronder de naam van de app selecteren voor meer informatie.

Play Store

Als je kind met het eigen Google-account is ingelogd op een Android-apparaat of Chromebook, kan het de Google Play Store gebruiken om content te downloaden, zoals apps, games en films.

Je kunt het volgende doen om te beperken welke content je kind kan downloaden of kopen:

Play Muziek

Kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land), kunnen bepaalde acties niet uitvoeren in de Google Play Muziek-app, waaronder:

• Luisteren naar gratis radio
  • Luisteren naar podcasts
  • Openbare afspeellijsten maken
  • Afspeellijsten delen die ze gemaakt hebben
  • YouTube-video's bekijken
  • Abonneren op Google Play Muziek

Opmerking: Deze verschillen zijn niet van toepassing wanneer het Family Link-toezicht is toegevoegd aan een bestaand Google-account.

Play Games

Kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land) en een account hebben dat wordt beheerd met Family Link, kunnen niet met hun Google-account inloggen bij de Play Games-app.

Opmerking: Deze verschillen zijn niet van toepassing wanneer het Family Link-toezicht is toegevoegd aan een bestaand Google-account.

Play Boeken

In de Play Boeken-app worden de gedeelten 'E-boeken voor jou' en 'Audioboeken voor jou' niet weergegeven voor kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land).

Opmerking: Deze verschillen zijn niet van toepassing wanneer het Family Link-toezicht is toegevoegd aan een bestaand Google-account.

Play Films

Kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd van je land) kunnen bepaalde acties niet uitvoeren in de Google Play Films-app waaronder:

• Inloggen bij Android TV, Roku of Smart TV om content van Play Films te bekijken
  • Aanbiedingen voor films inwisselen

Problemen oplossen

Mijn kind ziet de Google Play Store niet

Opmerking: Op de Chromebook van je kind moet Chrome OS 71+ zijn geïnstalleerd om apps van Google Play te kunnen gebruiken. Meer informatie over Chrome OS updaten.

1. Klik op de Chromebook van je kind op de accountfoto van je kind en dan Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer Inschakelen naast 'Apps en games van Google Play installeren op je Chromebook' in het gedeelte 'Google Play Store'.
    • Opmerking: Als je deze optie niet ziet, werkt de Chromebook van je kind niet met Android-apps.
  3. Klik op Meer in het venster dat wordt geopend.
  4. Lees de servicevoorwaarden en klik op Ik ga akkoord als je instemt met de voorwaarden.