Administrer barnets skjermtid

Når du oppretter en Google-konto for barnet ditt med Family Link, kan du angi grenser for skjermtid på barnets Android-enhet eller Chromebook. Du kan angi at Android-enheten eller Chromebooken skal låses etter at hen har brukt den i en viss tid, eller når du mener at barnet trenger pausetid.

Viktig: Du kan ikke angi grenser for systemapper. Du kan angi grenser for enheter med Android 7 eller nyere.

Slik fungerer grensene for skjermtid

Viktig: Du kan bare endre klokken på barnets enhet hvis du har slått av grensene for skjermtid.

Når du angir en grense for skjermtid på barnets Android-enhet eller Chromebook, ser barnet et varsel når

• skjermtiden blir angitt for første gang (gjelder kun Android-enheter)
  • det er like før enheten blir låst

Når enheten er låst, betyr det at barnet ditt

• ikke kan se varsler
  • ikke kan låse opp enheten eller bruke apper – bortsett fra apper som er klassifisert som alltid tillatt, når du har aktivert Apper som alltid er tillatt
  • kan svare på telefonanrop samt trykke på Nødssituasjon for å ringe, hvis enheten er tilknyttet et telefonabonnement (gjelder kun Android-telefoner)

Tips: Tidsgrenser gjelder for apper som er installert på barnets Android- og ChromeOS-enheter.

Angi grenser for skjermtid

Trykk på knappen nedenfor for å gå til kontoinnstillingene du sist besøkte i Family Link-appen, for dette barnet.

Endre daglige grenser

Konfigurer daglige tidsgrenser for første gang

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Nederst i midten trykker du på Kontroller Controls.
  4. Trykk på Konfigurer under «Daglig grense».
  5. Velg grensen i timer og minutter.

Endre dagens grense fra enheten til en forelder

1. Åpne Family Link Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Nederst i midten trykker du på Kontroller Controls.
  4. Trykk på Endre for i dag under «Daglig grense».
  5. Velg grensen i timer og minutter.
    • Du kan også slå av grensen.
  6. Trykk på Ferdig.

Endre grensen i ukeplanen fra enheten til en forelder

1. Åpne Family Link Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Nederst i midten trykker du på Kontroller Controls.
  4. Trykk på Endre ukeplanen under «Daglig grense».
  5. Velg dagene du vil begrense skjermtiden for.
    • Du kan også slå av ukeplanen.
  6. Trykk på Ferdig.

Tips: Du kan redigere ukeplanen og endre grensen for en valgt dag. For å bruke tidsgrensen for enten «Alle dager» eller «Mandag–fredag» klikker du på Gjelder også.

Konfigurer daglige tidsgrenser fra enheten til barnet ditt

1. Åpne Innstillinger Innstillinger på barnets enhet.
    • På enheter med Android 8.1 (O) eller nyere trykker du på Digital balanse og foreldrekontroll.
    • I andre Android-versjoner trykker du på Google og så Foreldrekontroll.
  2. For å se de nåværende innstillingene, trykk på Daglig grense.
  3. For å endre innstillingene for daglige grenser, logg på eller bruk koden for foreldretilgang for å bekrefte at du er en forelder.

Tips: Daglige grenser gjelder per Android- og Chromebook-enhet barnet ditt bruker. Hvis du for eksempel angir en daglig grense på 2 timer, får barnet ditt 2 timer på hver av enhetene.

Angi pausetid

Trykk på knappen nedenfor for å gå til kontoinnstillingene du sist besøkte i Family Link-appen, for dette barnet.

Angi pausetid

Konfigurer pausetid for første gang

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Nederst i midten trykker du på Kontroller Controls.
  4. Trykk på Konfigurer under «Pausetid».
  5. Velg grensen i timer og minutter.

Endre dagens pausetid

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Nederst i midten trykker du på Kontroller Controls.
  4. Trykk på Endre for i dag under «Pausetid».
  5. Velg dagene du vil angi pausetid for.

Endre ukeplanen for pausetid

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Nederst i midten trykker du på Kontroller Controls.
  4. Under «Pausetid» trykker du på Endre ukeplanen.
  5. Velg dagene du vil angi pausetid for.

Fra enheten til barnet ditt

1. Åpne Innstillinger Innstillinger på barnets enhet.
    • På enheter med Android 8.1 (O) eller nyere trykker du på Digital balanse og foreldrekontroll.
    • I andre Android-versjoner trykker du på Google og så Foreldrekontroll.
  2. For å se de nåværende innstillingene kan du trykke på Pausetid.
  3. For å endre innstillingene for pausetid, logg på eller bruk koden for foreldretilgang for å bekrefte at du er en forelder.
Begrens barnets skjermtid for hver enkelt app
Hvis Android-enheten til barnet ditt kjører Android N (7.0) eller nyere, eller hvis Chromebook kjører Chrome OS-versjon 83 eller nyere, kan du angi tidsgrenser for apper for å styre hvor mye tid barnet kan bruke på bestemte apper hver dag.
  1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Appgrenser.
  4. Velg appen.
  5. Trykk på Angi grense Angi grense
  6. Velg hvor lenge barnet skal ha tilgang til appen.
  7. Trykk på Ferdig.

Tips:

• Tidsgrenser gjelder for apper som er installert på barnets Android- og ChromeOS-enheter.
  • Du kan ikke bruke tidsgrenser på systemapper. Du kan bare angi grenser for enheter med Android N (7.0) eller nyere og Chromebook-enheter som kjører ChromeOS-versjon 83 eller nyere.
Velg apper som alltid skal være tillatt

Viktig: «Apper som alltid er tillatt» støttes for barn som er pålogget via enheter med Android 7 eller nyere, bortsett fra enheter som kjører Google Kids Space. Sjekk hvilken Android-versjon barnet ditt bruker. Enkelte systemapper som kreves for at telefonen til barnet ditt skal fungere, kan brukes når telefonen er låst, hvis «Apper som alltid er tillatt» er tilgjengelig.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Begrensninger for apper.
  4. Velg den aktuelle appen.
  5. Trykk på Tillat alltid always allow og så Ferdig.
Endre utvalget av apper som alltid skal være tillatt
Viktig: «Apper som alltid er tillatt» støttes bare for barn som er logget på enheter med Android 7 eller nyere, bortsett fra enheter som kjører Google Kids Space. Sjekk hvilken Android-versjon barnet har.
  1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller etterfulgt av Appgrenser.
  4. Velg den aktuelle appen.

Velg et alternativ:

• Tillat alltid always allow.
  • Angi en tidsgrense Angi grense.
  • Blokker en app Blokkér.

Tips:

• Apper som alltid er tillatt, regnes ikke med i skjermtiden. De er heller ikke tilgjengelige i pausetiden til barnet.
  • Hvis du trykker på «Lås», er heller ikke apper som alltid er tillatt, tilgjengelige, med mindre du endrer denne innstillingen i låseskjermen til enheten.
    1. Velg Enheter og så enheten du vil oppdatere.
    2. Trykk på Innstillinger for låseskjermen og så Apper som alltid er tillatt.

Oppdater eller slå av grenser for skjermtid

Lås eller lås opp barnets Android-enhet eller Chromebook
  1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller.
  4. Øverst trykker du på barnets enhet og så Lås eller Lås opp.
Tips: Du kan også bruke Family Link-koden for foreldretilgang for å låse opp barnets Android-enhet eller Chromebook hvis den ikke er tilkoblet internett.
Gi barnet bonustid
Du kan gi barnet mer tid på enheten en dag uten å endre den daglige grensen eller tidsplanen for pausetid. Du kan legge til bonustid når Android-enheten til barnet er låst eller snart blir låst.
  1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Nederst i midten trykker du på Kontroller Controls.
  4. Øverst velger du barnets enhet etterfulgt av Gi bonustid Bonustid.
  5. Velg mengden bonustid.
  6. Trykk på Legg til.

Tips: Du kan fortsatt justere eller ta bort bonustid etter å ha lagt den til. Trykk på Gi bonustid Bonustid en gang til for å åpne alternativene.

Endre tidsgrenser for apper som barnet bruker
Slik oppdaterer du tidsgrenser for bestemte apper:
  1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Appgrenser og så Velg appen.
  4. Trykk på Endre appgrensen og så Ferdig.
Slå av grenser for skjermtid

Du kan slå av grenser for skjermtid i Family Link-appen på enheten din.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Under «Daglig grense» trykker du på Kontroller og så og deretter Endre for i dag.
  4. Slå av daglige grenser for flere dager:
    • Trykk på Endre ukeplanen.
    • Slå av «Daglige grenser» og så Lagre.

Tips:

• Kontoinnstillingene er de samme uavhengig av om barnet kan kontrollere dem selv eller ikke. Når denne kontrollen er endret, anbefaler vi at foreldre sjekker at innstillingene er riktige.
  • Du kan også administrere kontoen til barnet ditt ved å klikke på barnets navn på g.co/YourFamily.