Google Foto og Google-kontoen til barnet ditt

Når barnet ditt har en Google-konto, kan barnet bruke Google Foto-appen til å lagre og dele bildene sine.

Slik fungerer Google Foto

For det meste er Google Foto likt for barn og voksne. Det er bare noen få ting som er forskjellige for barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt). Eksempel:

• Foreldre kan slå av deling fra Google Foto.
    • Viktig: Denne innstillingen er ikke tilgjengelig for brukere som har lagt til tilsyn for kontoen sin.
  • Ansiktsgruppering er slått av, slik at barn ikke kan søke etter bestemte personer i bildebiblioteket sitt.

Slå deling av bilder på eller av

Hvis du har opprettet en Google-konto for et barn som er under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt), kan du administrere barnets deling i Google Foto med Family Link. Når du slår av bildedeling, kan ikke barnet ditt bruke Del-knappen i Google Foto. I tillegg fjernes bidrag hen har gitt i delte album og samtaler i Google Foto. Barnet kan imidlertid fortsatt dele bilder i andre apper, for eksempel Gmail.

Klikk på knappen nedenfor for å gå direkte til denne innstillingen i appen:

Konfigurer Google Foto-kontroller

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller etterfulgt av Innholdsbegrensninger etterfulgt av Google Foto.
  4. Slå Bildedeling av eller på.

Tips:

• Kontoinnstillingene er de samme uavhengig av om barnet kan kontrollere dem selv eller ikke. Når denne kontrollen er endret, anbefaler vi at foreldre sjekker at innstillingene er riktige.
  • Du kan også administrere kontoen til barnet ditt ved å klikke på barnets navn på g.co/YourFamily.