Google Foto's en het Google-account van je kind

Kinderen die een Google-account hebben, kunnen de Google Foto's-app gebruiken om hun foto's op te slaan en te delen.

Hoe Google Foto's werkt

Google Foto's werkt grotendeels hetzelfde voor kinderen als voor volwassenen. Er zijn slechts enkele verschillen voor kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land):

• Ouders kunnen de functie voor delen uitschakelen in Google Foto's.
  • Gezichtsgroepering is uitgeschakeld, zodat kinderen niet naar specifieke mensen kunnen zoeken in hun fotobibliotheek.

Foto's delen in- of uitschakelen

Als je geen toezicht aan het eerder bestaande Google-account van je kind hebt toegevoegd, kun je nog steeds de functie voor delen in Google Foto's beheren. Schakel je de functie voor het delen van foto's uit, dan kan je kind de knop Delen in Google Foto's niet meer gebruiken. Je kind kan echter nog wel foto's delen via andere apps, zoals Gmail of Google Hangouts.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart Instellingen en tik op Instellingen beheren en dan Meer.
  4. Schakel 'Delen in Google Foto's' in of uit.

Belangrijk: Je kunt deze instelling ook beheren door naar families.google.com te gaan en op de naam van je kind te klikken.