Google Foto's en het Google-account van je kind

Kinderen die een Google-account hebben, kunnen de Google Foto's-app gebruiken om hun foto's op te slaan en te delen.

Hoe Google Foto's werkt

Google Foto's werkt voor kinderen grotendeels hetzelfde als voor volwassenen. Er zijn slechts enkele verschillen voor kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of dan de geldende minimum leeftijd in je land). Enkele voorbeelden:

• Ouders kunnen de functie voor delen uitschakelen in Google Foto's.
    • Belangrijk: Deze instelling is niet beschikbaar voor gebruikers die toezicht aan hun account hebben toegevoegd.
  • Gezichtsgroepering is uitgeschakeld, zodat kinderen niet naar specifieke mensen kunnen zoeken in hun fotobibliotheek.

Foto's delen in- of uitschakelen

Als je een Google-account hebt gemaakt voor een kind dat jonger is dan dertien jaar (of dan de geldende minimum leeftijd in je land), kun je via Family Link instellen of je kind foto's mag delen in Google Foto's. Als je de functie voor het delen van foto's uitschakelt, dan kan je kind de knop 'Delen' in Google Foto's niet gebruiken. Je kind kan de foto's echter wel delen via andere apps, zoals Gmail of Google Hangouts.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart 'Instellingen' en tik op Instellingen beheren en dan Meer.
  4. Schakel 'Delen in Google Foto's' in of uit.

Tip: Je kunt het account van je kind ook beheren door naar g.co/YourFamily te gaan en op de naam van je kind te klikken.