Börja använda Family Link

Du kan använda Family Link App för att skapa ett Google-konto för ditt barn under 13 (eller tillämplig ålder i ditt land). Du kan även använda Family Link för att lägga till kontroll på ditt barns befintliga Google-konto.

Viktigt!

Så här fungerar kontohantering
Viktigt! Om du vill se var barnets Android-enhet är eller fjärrhantera barnets skärmtid och appar behöver du Family Link-appen.

Som förälder kan du använda Family Link för att göra sådant som:

Google-tjänster och ditt barns Google-konto
Om ditt barn har ett Google-konto kan barnet använda en mängd olika Google-tjänster. Tänk på att dessa tjänster i allmänhet inte är avsedda för barn.

Krav

Hantera barnets Google-konto
Om du vill använda Family Link för att hantera ditt barns Google-konto måste du:
  • Ha ett Google-konto Om du inte har ett kan du skapa ett Google-konto gratis.
  • Vara minst 18 år (eller tillämplig ålder i ditt land) och ha ett Google-konto.
  • Ha en Android-enhet (5.0+), iPhone (iOS 9+) eller iPad (iOS 9+) eller en Chromebook med stöd för Android-appar att ladda ned Family Link-appen på. Du kan även hantera vissa inställningar på g.co/YourFamily.
  • Bo i samma land som ditt barn.
Kontrollera ditt barns enhet
Om du ska kunna använda Family Link för att kontrollera ditt barns enhet måste barnet:
  • Ha ett Google-konto
  • Ha en Android-enhet (med 5.1 eller senare) eller en Chromebook (med Chrome OS 71 eller senare). Läs om hur du uppdaterar din Android- eller Chrome OS-version.

Ställa in viktiga funktioner

Ställa in gräns för skärmtid

Med en föräldraenhet

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. På kortet Daglig gräns trycker du på Konfigurera eller Redigera gränser och följer anvisningarna på skärmen.

Med barnets enhet

1. Öppna Inställningar Inställningar på barnets enhet.
    • I Android-versionerna 8.1 (O) och senare trycker du på Digitalt välmående och föräldrakontroller
    • På andra Android-versioner trycker du på Google följt av Föräldrakontroller
  2. Om du vill visa de aktuella inställningarna trycker du på Daglig gräns.
  3. Om du vill redigera inställningarna för daglig gräns loggar du in eller använder din föräldraåtkomstkod för att verifiera att du är förälder.
Tips! Dagliga gränser gäller för alla Android- eller Chromebook-enheter som ditt barn använder. Om du till exempel anger en daglig gräns på två timmar, får ditt barn två timmar på varje enhet.
Tillåt eller blockera appar
Appen blockeras eller avblockeras efter cirka 5 minuter eller när enheten är ansluten till internet. Om ditt barn använder appen när du blockerar den visas en varning en minut innan så att barnet kan avsluta innan appen blockeras. Appen blockeras på ditt barns samtliga Android-enheter eller Chromebooks.
Viktigt! Vissa appar kan inte blockeras eftersom de krävs för att övervakningsinställningar för föräldrakontroll ska fungera eller för att ditt barns enhet ska fungera.
  1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. På kortet Installerade appar trycker du på Mer.
  4. Välj namnet på den app du vill tillåta eller blockera.
  5. Slå på eller av Tillåt app.
Hitta barnets plats
Om du är förälder kan du se barnets enhetsplats i Family Link-appen.
  1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. På kortet Plats trycker du på Konfigurera.
  4. Aktivera de inställningar som krävs för att hitta ditt barns plats.
  5. Tryck på Aktivera. Det kan ta upp till 30 minuter att hitta platsen för barnets enhet.