Annonser og Google-kontoer som administreres via Family Link

Når du bruker Family Link til å opprette en Google-konto for barnet ditt under 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt), kan barnet bruke mange Google-tjenester. Det kan hende barnet ditt ser annonser i Google-tjenester, som Google Søk eller Google Maps, og på nettsteder og i apper som ikke er fra Google, og som de besøker eller bruker.

Tips: Denne artikkelen gjelder i tilfeller der barnet ditt bruker en Google-konto med eller uten e-postadresse og passord.

Slik fungerer annonser med disse kontoene

Logget på i Google-tjenester

Når Google registrerer i tjenestene våre at et barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) har logget på Google-kontoen sin som administreres med Family Link, gjør Google sitt ytterste for å sikre at

• annonser i de Google-tjenestene er merket
  • annonser i de Google-tjenestene går gjennom en filtreringsprosess for å prøve å begrense annonser som kanskje ikke egner seg for et yngre publikum

Google viser ikke personlig tilpassede annonser til barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt). Personlig tilpassede annonser er basert på informasjon fra barnets konto eller internettaktivitet. I stedet kan annonser for barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) være basert på informasjon som

• innholdet på nettstedet eller i appen barnet ser på
  • barnets gjeldende søk
  • barnets generelle posisjon (for eksempel by eller land)

Tips: Google viser ikke personlig tilpassede annonser til barn før de minst har nådd aldersgrensen i landet sitt. Barn som har fått tilsyn lagt til for en Google-konto de hadde fra før, kan justere innstillingene for å styre hva slags annonser de skal se når personlig tilpassede annonser er tilgjengelige for visning til dem.

Logget av eller i tjenester som ikke er fra Google

Når barnet ditt er logget av kontoen sin, eller når barnet besøker nettsteder eller tjenester som ikke er fra Google, ser han eller hun kanskje

• annonser som ikke er familievennlige
  • annonser som vises av annonseleverandører utenfor Google, medregnet personlig tilpassede annonser

Det kan hende du anser noen av disse annonsene som upassende eller irrelevante for barnet ditt.

Retningslinjer for annonsører

Annonsører kan ikke målrette annonser mot Google-kontoer for barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt). Annonsører kan heller ikke vise personlig tilpassede annonser til disse kontoene via Googles annonseringstjenester.

Google deler ikke personopplysninger om barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) med annonsører, selv hvis barnet klikker på en annonse.

Tips: Disse retningslinjene gjelder bare for annonser som vises av Google, og ikke for annonser som vises av andre annonseleverandører. Google viser ikke personlig tilpassede annonser til barn før de minst har nådd den gjeldende aldersgrensen i landet der de bor.

Rapporter annonser som ikke er familievennlige

Når barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) bruker Google-tjenester mens de er logget på Google-kontoen sin som administreres med Family Link, implementerer vi regler for å kun vise familievennlige annonser. Hvis barnet ditt ser en upassende annonse, kan du rapportere annonsen, så vurderer vi den.