Hantera användningen av Sök på barnets Google-konto

Om du vill hantera barnets sökresultat använder du Family Link med barnets konto.

Så fungerar Sök

När ditt barn söker på Google försöker vi tillhandahålla den mest relevanta och pålitliga information som är tillgänglig. Du kan även göra inställningar som är relevanta för barnets konto.

Så fungerar Sök för skolkonton

När elever loggar in på sitt Google Workspace for Education-konto på skolan och använder Google Sök bidrar SafeSearch till att filtrera bort explicit innehåll som visas i sökresultaten. Den här funktionen är på om skoladministratören behåller den aktiverad.

Skoladministratörer kan uppdatera SafeSearch-filtrering när som helst och slå på eller av funktionen i administratörskonsolen. När SafeSearch har stängts av kan eleverna hantera sina egna inställningar för SafeSearch.

Så fungerar Sök för användare med föräldrakontroller

Du kan hantera sökaktiviteter och enhetsinställningar för barnets konto med Family Link. SafeSearch-filtrering aktiveras och låses som standard för barnets konto för hantering av explicit innehåll i sökresultaten. SafeSearch-filtrering kan enbart hanteras av föräldrar.

För enheter som Android och Chromebooks är inkognitoläge inaktiverat för att underlätta hanteringen av innehållsinställningar. Personliga annonspreferenser har också inaktiverats.

Hantera barnets resultat i Google Sök

Viktigt! Om du för närvarande inte kontrollerar barnets Google-konto kan du konfigurera kontroll med Family Link. Om ditt barn inte har ett Google-konto skapar du ett åt honom eller henne. När du har ställt in kontroll för barnets konto aktiveras SafeSearch-filtrering automatiskt och låses så att barnet inte kan ändra inställningen. Du kan uppdatera inställningen åt barnet i Family Link om du vill (se nästa avsnitt).

Kontrollera barnets åtkomst till explicita webbplatser

Om du vill öppna inställningen direkt i appen kan du trycka på knappen nedan:

Ställa in Google Sök-kontroller

Viktigt! SafeSearch-inställningarna som du anger i Family Link kan inte tillämpas om

1. Öppna Family Link-appen Family Link eller gå till g.co/YourFamily.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Innehållsbegränsningar följt av Google Sök.
  4. Behåll SafeSearch i Filter eller ändra det till Oskärpa eller Av om du vill uppdatera åtkomsträttigheterna för ditt barn.

Tips! Om du vill hantera åtkomsten till webbplatser med explicit innehåll uppdaterar du filtren i Google Chrome.

Granska och redigera barnets personliga resultat

Om du vill öppna inställningen direkt i appen kan du trycka på knappen nedan:

Konfigurera personliga resultat

Viktigt! Barnet kan aktivera eller inaktivera Personliga resultat på enheten. Du får ingen avisering om ditt barn ändrar den här inställningen. Du kan alltid kontrollera barnets kontoinställningar i Family Link-appen.
  1. Öppna Family Link-appen Family Link eller gå till g.co/YourFamily.
  2. Välj barnets namn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Innehållsbegränsningar följt av Google Sök följt av Personliga resultat.
  4. Aktivera eller inaktivera Visa personliga resultat.

Slå på eller av Google Sök

Google-appen

Du kan stänga av sökfunktionen i Google-appen så att barnet inte kan använda den på sina Android-enheter.

Viktigt! Även om du stänger av sökningen kan ditt barn fortfarande söka med webbläsare som Chrome eller Firefox. Om du vill kan du blockera dessa appar på barnets Android-enhet.

Family Link-appen

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Appgränser följt av Google följt av Blockera eller avblockera app.

Google.com

Om du vill förhindra att ditt barn söker på Google.com på sin Android-enhet eller Chromebook kan du blockera webbplatsen i Chrome.

Hantera ditt barns datainställningar för kontot

Aktivera eller inaktivera Webb- och appaktivitet
  1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Kontoinställningar följt av Integritetsinställningar följt av Datainställningar för konto följt av Webb- och appaktivitet.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
Hitta eller radera barnets sök- och webbhistorik

Viktigt! Om du har lagt till kontroll på ditt barns befintliga Google-konto behöver du barnets hjälp för att göra detta.

1. Öppna sidan Min aktivitet på ditt barns enhet. Barnet kan fortfarande behöva logga in med sitt Google-konto.
  2. Följ stegen för att radera aktivitet manuellt eller ställa in automatisk radering.

Hantera kontaktuppgifter och appinformation från enheter

1. Öppna Family Link-appen Family Link på en telefon eller surfplatta.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Kontoinställningar följt av Integritetsinställningar följt av Datainställningar för konto.
  4. Hantera kontaktuppgifter och appinformation från enheter i avsnittet Andra kontoinställningar.

Felsöka problem

Mitt barn har sett olämpligt innehåll i sökresultaten

Följ först anvisningarna ovan för att säkerställa att SafeSearch är på.

Anmäl sedan innehållet till Google. Om ditt barn använder en Android-enhet följer du anvisningarna för webbplatser eller bilder nedan. Läs annars hur du anmäler olämpligt innehåll på andra enheter.

Webbplatser

Om ditt barn har besökt en webbplats med olämpligt innehåll anmäler du innehållet till Google.

Bilder

1. Tryck på bilden för att se fler alternativ.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Skicka feedback nedanför bilden.
Mitt barn ser annonser i sina sökresultat
Ditt barn ser kanske annonser när han eller hon använder Google Sök. Läs mer om hur annonser fungerar med ditt barns Google-konto.