Godkänna köp på Google Play

Om du är förälder i en familjegrupp kan du kräva att familjemedlemmar måste få ditt godkännande innan de köper eller laddar ned innehåll på Google Play. Inställningar för godkännande av köp gäller endast för köp som görs via Google Plays faktureringssystem.

Ändra inställningar för godkännande av köp

Om du är familjeadministratör i familjegruppen kan du välja om familjemedlemmarnas köp behöver godkännas. Om du är förälder i familjegruppen kan du välja inställningar för köpgodkännande för familjemedlemmar vars konton hanteras med Family Link.

Appen Google Play
  1. Öppna Google Play-appen.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Familj följt av Hantera familjemedlemmar.
  4. Välj en familjemedlems namn.
  5. Tryck på Godkänna köp.
  6. Välj de typer av köp som du vill kräva godkännande för:
    • Allt innehåll
    • Alla köp som görs med familjens betalningsmetod
    • Endast för köp i appar
    • Inget godkännande krävs
Family Link-appen
  1. Öppna Family Link-appen Family Link på enheten.
  2. Tryck på ditt barn följt av Innehållsbegränsningar följt av Google Play.
  3. Under Köp- och nedladdningsgodkännanden trycker du på Kräv godkännande för.
  4. Välj vilken typ av köp du vill godkänna:
    • Allt innehåll
    • Bara betalinnehåll
    • Endast för köp i appar
    • Inget godkännande krävs

Godkänna eller neka förfrågningar

Som förälder i en familjegrupp kan du godkänna eller neka förfrågningar om innehåll från Google Play.

Familjeadministratören får ett kvitto efter ett avslutat köp via Google Plays faktureringssystem.

Du kan hantera godkännanden för rekommenderade appar som du laddar ned i Google Kids Space separat i inställningarna för Google Kids Space.
Betalinnehåll
  1. När en familjemedlem köper något med Google Plays faktureringssystem visas en skärm där ditt lösenord efterfrågas.
  2. Se vad frågan gäller.
  3. Ange lösenordet för ditt Google-konto på familjemedlemmens enhet om du ger ditt godkännande.
  4. Tryck på Godkänn.
Innehåll utan kostnad

Om föräldragodkännande för Play-innehåll krävs för ett barn vars Google-konto hanteras med Family Link ser barnet en ruta med två alternativ när han eller hon försöker ladda ned eller få åtkomst till innehåll:

Ställ frågan i ett meddelande

Om du vill öppna inställningen direkt i appen kan du trycka på knappen nedan:

Hantera godkännandeförfrågningar

1. Du får en avisering på telefonen.
  2. Se vad frågan gäller. Tryck på frågan eller på appens namn om du vill ta reda på mer.
  3. Tryck på Godkänn eller Neka.

Fråga nu

1. Du granskar begäran på ditt barns enhet.
  2. Ange lösenordet för ditt Google-konto på familjemedlemmens enhet om du ger ditt godkännande.
  3. Tryck på Godkänn.
Obs! Om du stänger av aviseringar från Family Link- eller Play Butik-appen får du inget meddelande vid förfrågningar.
Hitta väntande förfrågningar om innehåll

Appen Play Butik

1. Öppna Play Butik-appen Google Play på Android-enheten.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Inställningar följt av Familj.
  3. Tryck på Hantera godkännandeförfrågningar.

Family Link-appen

1. Öppna Family Link-appen på enheten Family Link.
  2. Tryck på Aviseringar uppe till höger.
Återkalla köpbegäranden
Familjemedlemmar kan återkalla köpbegäranden med väntande betalning via fliken Beställningshistorik i Google Play på Android-enheten.
Köpbegäranden utan betalningsmetod för familjen

Om du är familjeadministratör och inte har lagt till familjens betalningsmetod kan dina familjemedlemmar be att du godkänner deras köp. Läs mer om familjens betalningsmetod.

Du kan slutföra köpet med alla betalningsmetoder som du har lagt till i Google Play-kontot, inklusive presentkort till Google Play. När du har slutfört köpet skickas en e-postbekräftelse till ditt Google-konto. Köpet visas i beställningshistoriken för Google Play.

Om en familjemedlem gör en köpbegäran skickas bekräftelsemeddelandet till hen. Inställningarna för godkännande av köp gäller för köp som görs via Google Plays faktureringssystem, inklusive bekräftelsemeddelanden för köp.

Tips!

• Familjemedlemmar kan be om godkännande för köp av betalappar eller göra köp i appar. Detta omfattar inte Play Böcker, Google TV eller köp av prenumerationer.
  • Om du lägger till familjens betalningsmetod kan familjegruppen inte göra köpbegäranden i stället för att använda familjens betalningsmetod.
  • Familjemedlemmar har inte möjlighet att se eller använda familjeadministratörens betalningsmetod utan tillåtelse från familjeadministratören.
  • Familjeadministratörer kan inte använda tidigare inlösta kampanjerbjudanden eller lösa in nya kampanjerbjudanden för att slutföra begäranden om köp. Läs mer om erbjudanden på Google Play.