Bruk Google Play familiebibliotek

Du kan dele apper, spill, filmer, TV-serier, e-bøker og lydbøker du har kjøpt på Google Play, med opptil 5 familiemedlemmer via Google Play familiebibliotek.

Registrer deg for Familiebiblioteket

Viktig: Hvis du ikke er med i noen familiegruppe, må du opprette en først.

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Familie og så Registrer deg for Familiebiblioteket.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å konfigurere Familiebiblioteket.

Merk: Alle i familien din må følge veiledningen ovenfor for å konfigurere Familiebiblioteket.

Krav

Krav til familieadministratoren

Hvis du ikke allerede er med i en familiegruppe, blir du angitt som familieadministrator når du registrerer deg for Familiebiblioteket. Familieadministratorer må oppfylle alle disse kravene:

• Du må være 18 år eller eldre (eller den gjeldende aldersgrensen i landet ditt).
  • Du må ha et gyldig kreditt- eller debetkort som kan brukes som familiebetalingsmåte.
  • Du kan ikke være med i andre familiegrupper på Google.

Merk: Du kan ikke opprette en familiegruppe med en Google-konto fra en arbeidsgiver, skole eller en annen organisasjon.

Krav til familiemedlemmer

Du må oppfylle disse kravene for å bli med i en familiegruppe:

• Du må ha en Google-konto. Hvis du er under 13 år eller yngre enn aldersgrensen i landet ditt, må familieadministratoren din opprette en Google-konto for deg.
  • Du må bo i samme land som familieadministratoren.
  • Du kan ikke være med i andre familiegrupper på Google.
Land

Familiebiblioteket er tilgjengelig i de fleste land der du kan bruke Google Play.

Legg til eller fjern kjøp i Familiebiblioteket

Kvalifiserte kjøp kan legges til i Familiebiblioteket automatisk, eller du kan legge dem til selv etter at du har kjøpt dem. Deling av apper og spill, filmer og TV-serier samt bøker med Familiebiblioteket kan være begrenset i noen land.

Når du fjerner kjøp fra Familiebiblioteket eller forlater familiegruppen, mister familiemedlemmene dine tilgang til kjøpene du har lagt til i Familiebiblioteket.

Viktig:

• Filmer eller TV-serier: For å unngå problemer når du legger til innhold i Familiebiblioteket, bruk betalingsmåten for familien i stedet for det personlige kreditt- eller debetkortet ditt når du kjøper innhold.
  • Bøker, apper eller spill: Disse er kvalifisert til Familiebiblioteket uavhengig av betalingsmåte, så lenge
    • det er registrert et kredittkort for familien
    • kredittkortet for familien er gyldig
    • familiedeling er slått på
Legg til eller fjern enkeltkjøp

Apper og spill

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Administrer apper og enheter og så Installert.
  4. Trykk på en app eller et spill du har kjøpt og vil legge til.
  5. På detaljsiden for innholdet slår du på Familiebiblioteket.

For å fjerne innholdet, slå av Familiebiblioteket.

Filmer og TV-serier

1. Åpne Play Film og TV-appen Play Filmer.
  2. Nederst trykker du på Bibliotek.
  3. Gå til «Filmer»- eller «TV-serier»-fanen, og se etter innhold du har kjøpt og vil legge til.
  4. På detaljsiden for innholdet slår du på Familiebiblioteket.

For å fjerne innholdet, slå av Familiebiblioteket.

Merk: Når du legger til TV-serier fra Play Film og TV-appen, blir alle episodene i serien lagt til. Hvis du vil legge til eller fjerne bestemte sesonger eller episoder som er kjøpt separat, kan du søke etter innholdet i Play Butikk-appen og legge det til i Familiebiblioteket fra detaljsiden for episoden eller serien.

Bøker

1. Åpne Play Bøker-appen Play Bøker.
  2. Nederst trykker du på Bibliotek.
  3. Se etter e-bøker eller lydbøker du vil legge til.
  4. Trykk og hold på boktittelen.
  5. Rull ned til Legg til i Familiebiblioteket.

For å fjerne innholdet, trykk og hold på boktittelen. Rull deretter til Fjern fra Familiebiblioteket.

Endre innstillingene dine for Familiebiblioteket

Som standard blir kvalifiserte kjøp automatisk lagt til i Familiebiblioteket når du har opprettet eller blitt med i en familiegruppe.

Sånn kan du endre innstillingene for Familiebiblioteket eller fjerne alle kjøp av en bestemt type:

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Familie og så Innstillinger for Familiebiblioteket.
  4. Velg Apper og spill, Filmer og TV eller Bøker.
  5. Trykk på Ikke legg til noe automatisk. Jeg gjør det selv eller Legg til varer automatisk når du kjøper dem og så Ja, jeg er med.
.
Begrens innhold for enkelte familiemedlemmer

Alle i familiegruppen kan se alt innhold som er lagt til i Familiebiblioteket.

Du kan konfigurere foreldrekontrollen for å begrense hva slags innhold familiemedlemmene kan se.

Se innhold i Familiebiblioteket

Apper og spill

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Familie og så Innstillinger for Familiebiblioteket.
  4. Velg Apper og spill, Filmer og TV eller Bøker.
    • Tips: Hvis en fane ikke er oppført, har ikke familiemedlemmene lagt til noe innhold i den kategorien.

Filmer og TV-serier

1. Åpne Google Play Film og TV-appen Play Filmer.
  2. Nederst trykker du på Bibliotek.
  3. Trykk på fanen Filmer eller TV-serier.
  4. Rull ned til «Familiebiblioteket»-listen. Hvis du ikke ser noen «Familiebiblioteket»-liste, betyr det at familiemedlemmene dine ikke har lagt til noe i Familiebiblioteket ennå.

Merk: Filmer kan spilles av uten nett på opptil 5 enheter per familiemedlem og 12 enheter per familie. 6 filmer kan spilles av samtidig, men hver film kan bare strømmes av én person om gangen.

Bøker

1. Åpne Google Play Bøker-appen Play Bøker.
  2. Nederst trykker du på Bibliotek.
  3. Trykk på Familie-fanen. Hvis du ikke ser noen «Familie»-fane, betyr det at familiemedlemmene dine ikke har lagt til noen bøker i Familiebiblioteket ennå.

Merk: Hver bok kan lastes ned på opptil 6 enheter om gangen. Når noen fjerner en bok fra enheten sin, blir den tilgjengelig for nedlasting for de andre familiemedlemmene.

Se om innhold er kvalifisert for å legges til i Familiebiblioteket

De fleste apper, spill, filmer, TV-serier og bøker som kan kjøpes, kan legges til i Familiebiblioteket. Hvis en vare er kvalifisert for Familiebiblioteket, ser du ikonet for Familiebiblioteket på detaljsiden for varen Familiebiblioteket.

Filmer og TV-serier

Filmer og TV-serier du kjøpte før Familiebiblioteket ditt ble opprettet, kan legges til i Familiebiblioteket.

Når du har registrert deg for Familiebiblioteket eller blitt med i familiegruppen til noen andre, kan nye filmer og TV-serier som kjøpes, bare legges til hvis du kjøper dem med familiebetalingsmåten, et Google Play-gavekort eller en promoteringskode.

Film

• Deling av filmer med Familiebiblioteket kan være begrenset i noen land.
  • Hvis du kjøper en pakke med filmer, kan du bare legge til eller fjerne hele pakken fra Familiebiblioteket, ikke enkeltfilmer.
  • Filmer som er kjøpt på YouTube eller leid via Play Filmer, kan ikke legges til i Familiebiblioteket.

TV-serier

• Deling av TV-serier via Familiebiblioteket kan være begrenset i noen land.
  • Du kan ikke legge til TV-serier du leier, i Familiebiblioteket.
  • Du kan ikke legge til TV-serier som er kjøpt på YouTube.
  • TV-serier er ikke tilgjengelig i alle land.
Apper og spill
  • Deling av apper og spill med Familiebiblioteket kan være begrenset i noen land.
  • Du kan ikke dele kjøp i apper og apper som er lastet ned kostnadsfritt, med familiemedlemmer.
  • Alle apper og spill som er kjøpt etter 2. juli 2016, kan legges til i Familiebiblioteket. Hvis du har kjøpt en app eller et spill før 2. juli 2016, kan den/det legges til i Familiebiblioteket hvis utvikleren har gjort tidligere kjøp tilgjengelige.

Slik finner du ut om appen eller spillet kan legges til i Familiebiblioteket:

1. Trykk på Om dette spillet / denne appen.
  2. Under «Mer informasjon» nederst står det «Kvalifisert for Familiebiblioteket» hvis appen/spillet er kvalifisert.
Bøker
  • Hvis utgiveren av boken tillater at e-bøker eller lydbøker legges til i Familiebiblioteket, kan du dele boken med familiemedlemmene dine.
  • Utdrag du har fått kostnadsfritt, bøker uten opphavsrett, personlige dokumenter du har lastet opp, og bøker du har leid, kan ikke legges til i Familiebiblioteket.
  • Bøker kan bare legges til i Familiebiblioteket i enkelte land.
Aviskiosk

Aviskiosk-kjøp kan ikke legges til i Familiebiblioteket.

Feilsøk problemer

Jeg fikk en feilmelding da jeg opprettet familien min Innhold er fjernet fra Familiebiblioteket

Hvis noen fjerner innhold fra Familiebiblioteket, hvis noen forlater familiegruppen, eller hvis familiegruppen blir slettet, må du kjøpe det aktuelle innholdet for å få tilgang til det.

Når du har kjøpt det, kan du fortsette der du slapp. Hvis du har kjøpt noe i et spill, får du disse varene tilbake igjen når du har kjøpt spillet.

Jeg har kjøpt innhold, men jeg kan ikke legge det til i Familiebiblioteket

Hvis du ikke kan legge til innhold du har kjøpt, i Familiebiblioteket, kan det skyldes

• at innholdet ikke er kvalifisert for å legges til i Familiebiblioteket
  • at du har brukt det personlige kreditt- eller debetkortet ditt i stedet for familiebetalingsmåten til å kjøpe filmen eller TV-serien
«Familiebetalingsmåten din er ugyldig»

Hvis du får denne meldingen, er familiebetalingsmåten din ugyldig. Hvis du er familieadministrator, bør du oppdatere familiebetalingsmåten til et gyldig kredittkort, slik at du og familiemedlemmene dine kan legge til kjøp i Familiebiblioteket.

Så lenge familiebetalingsmåten er ugyldig, blir varer som kjøpes med andre betalingsmåter, ikke automatisk lagt til i Familiebiblioteket. Når familiebetalingsmåten er oppdatert, må du legge disse varene manuelt inn i Familiebiblioteket fra detaljsiden.