Google Play-gezinsbibliotheek gebruiken

Je kunt op Google Play gekochte apps, games, films, tv-programma's en e-boeken en audioboeken delen met tot wel 5 gezinsleden via de Google Play-gezinsbibliotheek.

Aanmelden voor de gezinsbibliotheek

Belangrijk: Als je geen lid bent van een gezinsgroep, moet je eerst een gezinsgroep maken.

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Gezin en dan Aanmelden voor gezinsbibliotheek.
  4. Volg de instructies op het scherm om de gezinsbibliotheek in te stellen.

Opmerking: Iedereen in je gezinsgroep moet de bovenstaande instructies volgen om de gezinsbibliotheek in te stellen.

Vereisten

Vereisten voor gezinsbeheerders

Als je nog geen lid bent van een gezinsgroep, word je de gezinsbeheerder wanneer je je aanmeldt voor de gezinsbibliotheek. Als gezinsbeheerders moet je aan deze vereisten voldoen:

• Je bent 18 jaar of ouder (of de geldende minimum leeftijd in het land).
  • Je hebt een geldige creditcard of pinpas om te gebruiken als de gezinsbetaalmethode.
  • Je bent geen lid van een andere gezinsgroep op Google.

Opmerking: Je kunt geen gezinsgroep maken met een Google-account van je werk, school of andere organisatie.

Vereisten voor gezinsleden

Je moet aan deze vereisten voldoen om lid te worden van een gezinsgroep:

Landen

De gezinsbibliotheek is beschikbaar in de meeste landen waar je Google Play kunt gebruiken.

Aankopen toevoegen aan of verwijderen uit de gezinsbibliotheek

Geschikte aankopen kunnen automatisch worden toegevoegd aan de gezinsbibliotheek. Je kunt ze ook zelf toevoegen nadat je ze hebt gekocht. De mogelijkheid om apps en games, films en tv-programma's en boeken via de gezinsbibliotheek te delen kan beperkt zijn in sommige landen.

Als je aankopen uit de gezinsbibliotheek verwijdert of de gezinsgroep verlaat, hebben je gezinsleden geen toegang meer tot de aankopen die je aan de gezinsbibliotheek hebt toegevoegd.

Belangrijk: Gebruik altijd de gezinsbetaalmethode en niet je persoonlijke creditcard of pinpas om films of tv-programma's te kopen. Zo voorkom je mogelijke problemen bij het toevoegen van content aan de gezinsbibliotheek.

Afzonderlijke aankopen toevoegen of verwijderen

Apps en games

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Apps en apparaten beheren en dan Geïnstalleerd.
  4. Tik op een gekochte app of game die je wilt toevoegen.
  5. Zet Gezinsbibliotheek aan op de detailpagina van de content.

Zet Gezinsbibliotheek uit om de content te verwijderen.

Films

1. Open de Play Films-app Play Films.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Zoek op het tabblad Films naar gekochte content die je wilt toevoegen.
  4. Zet Gezinsbibliotheek aan op de detailpagina van de content.

Zet Gezinsbibliotheek uit om de content te verwijderen.

Opmerking: Als je tv-programma's toevoegt via de Play Films-app, voeg je alle afleveringen van het programma toe. Als je bepaalde afzonderlijk gekochte seizoenen of afleveringen wilt toevoegen of verwijderen, zoek je de content in de Play Store-app en voeg je deze toe aan de gezinsbibliotheek via de detailpagina van de aflevering of het programma.

Boeken

1. Open de Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Zoek naar de e-boeken of audioboeken die je wilt toevoegen.
  4. Tik naast de titel van het boek op Meer Meer en dan Toevoegen aan gezinsbibliotheek.

Als je de content wilt verwijderen, tik je op Meer Meer en dan Verwijderen uit gezinsbibliotheek.

De instellingen van de gezinsbibliotheek wijzigen

Nadat je lid bent geworden van een gezinsgroep of er zelf een hebt gemaakt, worden in aanmerking komende aankopen standaard automatisch aan de gezinsbibliotheek toegevoegd.

De instellingen voor de gezinsbibliotheek wijzigen of alle aankopen van een bepaald type verwijderen:

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Instellingen en dan Gezin en dan Instellingen voor gezinsbibliotheek.
  4. Tik op Apps en games, Films of Boeken.
  5. Tik op Niet automatisch toevoegen, ik doe het zelf of Items automatisch toevoegen bij aankoop en dan Ja, ik doe mee.
.
Content beperken voor bepaalde gezinsleden

Iedereen in je gezinsgroep kan alle content bekijken die is toegevoegd aan de gezinsbibliotheek.

Je kunt ouderlijk toezicht instellen om de content te beperken die gezinsleden kunnen bekijken.

Content in de gezinsbibliotheek bekijken

Apps en games

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Instellingen en dan Gezin en dan Instellingen voor gezinsbibliotheek.
  4. Tik op Apps en games, Films of Boeken.
    • Tip: Als je een tabblad niet ziet, hebben je gezinsleden geen content in die categorie toegevoegd.

Films

1. Open de Google Play Films-app Play Films.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Tik op het tabblad Films.
  4. Scroll omlaag naar de lijst Gezinsbibliotheek. Als er geen lijst Gezinsbibliotheek wordt weergegeven, hebben je gezinsleden nog geen content aan je gezinsbibliotheek toegevoegd.

Opmerking: Films kunnen offline worden afgespeeld op maximaal 5 apparaten per gezinslid en maximaal 12 apparaten per gezin. Er kunnen 6 films tegelijk worden afgespeeld, maar elke film kan slechts door één persoon tegelijk worden gestreamd.

Boeken

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Tik op het tabblad Gezin. Als er geen tabblad Gezin wordt weergegeven, hebben je gezinsleden nog geen boeken aan je gezinsbibliotheek toegevoegd.

Opmerking: Elk boek kan op 6 apparaten tegelijk worden gedownload. Wanneer iemand een boek van zijn apparaat verwijdert, kunnen andere gezinsleden dat boek downloaden.

Bekijken of content in aanmerking komt voor de gezinsbibliotheek

De meeste gekochte apps, games, films, tv-programma's en boeken kunnen worden toegevoegd aan je gezinsbibliotheek. Als een item kan worden toegevoegd, zie je het icoon Gezinsbibliotheek Gezinsbibliotheek op de detailpagina van de content.

Films

Films die je hebt gekocht voordat je gezinsbibliotheek werd gemaakt, kunnen worden toegevoegd aan de gezinsbibliotheek.

Nadat je je hebt aangemeld voor de gezinsbibliotheek of lid bent geworden van de gezinsgroep van iemand anders, kunnen nieuwe aankopen van films alleen worden toegevoegd als je ze koopt met de gezinsbetaalmethode, een Google Play-cadeaukaart of een promotiecode.

Films

• De mogelijkheid om films te delen via de gezinsbibliotheek kan in sommige landen beperkt zijn.
  • Als je een bundel films koopt, kun je alleen de hele bundel toevoegen aan of verwijderen uit de gezinsbibliotheek, dus geen afzonderlijke films.
  • Je kunt geen films die je bij Google Play hebt gehuurd of op YouTube hebt gekocht, aan de gezinsbibliotheek toevoegen.

Tv-programma's

• De mogelijkheid om tv-programma's te delen via de gezinsbibliotheek kan in sommige landen beperkt zijn.
  • Je kunt geen gehuurde tv-programma's aan de gezinsbibliotheek toevoegen.
  • Je kunt geen tv-programma's toevoegen die je op YouTube hebt gekocht.
  • Tv-programma's zijn niet in alle landen beschikbaar.
Apps en games
  • De mogelijkheid om apps en games te delen via de gezinsbibliotheek kan in sommige landen beperkt zijn.
  • Je kunt geen in-app-aankopen en gratis apps met je gezinsleden delen.
  • Apps of games die na 2 juli 2016 zijn gekocht, komen in aanmerking voor de gezinsbibliotheek. Als je de app of game vóór 2 juli 2016 hebt gekocht, komt deze in aanmerking voor de gezinsbibliotheek als de ontwikkelaar eerdere aankopen beschikbaar heeft gesteld. Je kunt achterhalen of dit het geval is door op de detailpagina van de app op Meer informatie te tikken.
Boeken
  • Als de uitgever van het boek toestaat dat e-boeken of audioboeken worden toegevoegd aan de gezinsbibliotheek, kun je het boek delen met je gezinsleden.
  • Gratis voorbeelden, boeken in het publieke domein, persoonlijke documenten die je hebt geüpload of gehuurde boeken kun je niet toevoegen aan de gezinsbibliotheek.
  • Boeken kunnen alleen in bepaalde landen worden toegevoegd aan de gezinsbibliotheek.
Muziek en Kiosk

Aankopen via Play Muziek en Kiosk kunnen niet worden toegevoegd aan de gezinsbibliotheek.

Problemen oplossen

Er is content verwijderd uit de gezinsbibliotheek

Als iemand content uit de gezinsbibliotheek verwijdert, de gezinsgroep verlaat of als de hele gezinsgroep wordt verwijderd, moet je de content kopen die je wilt blijven gebruiken.

Nadat je de content hebt gekocht, kun je verdergaan vanaf waar je gebleven was. Als je in-app-aankopen in een game hebt gekocht, krijg je die aankopen terug nadat je de game hebt gekocht.

Ik heb content gekocht, maar kan deze niet toevoegen aan de gezinsbibliotheek

Als je gekochte content niet kunt toevoegen aan de gezinsbibliotheek, kan dat de volgende oorzaken hebben:

• De content komt niet in aanmerking voor de gezinsbibliotheek.
  • Je hebt de film of het tv-programma met een persoonlijke creditcard of betaalpas gekocht in plaats van met de betaalmethode voor het gezin.
'Je gezinsbetaalmethode is ongeldig'

Als je deze melding ziet, is de betaalmethode voor het gezin ongeldig. Ben je de gezinsbeheerder, update dan de betaalmethode voor het gezin naar een geldige creditcard, zodat jij en je gezinsleden weer aankopen aan de gezinsbibliotheek kunnen toevoegen.

Zolang de gezinsbetaalmethode ongeldig is, worden aankopen via andere betaalmethoden niet automatisch toegevoegd aan de gezinsbibliotheek. Nadat je gezinsbetaalmethode is geüpdatet, moet je die items handmatig toevoegen aan de gezinsbibliotheek vanaf de detailpagina.