De Google Play-gezinsbibliotheek gebruiken

Met een Google Play-gezinsbibliotheek kun je apps, games, films, tv-programma's en boeken uit Google Play met maximaal vijf gezinsleden delen.

Aanmelden voor de gezinsbibliotheek

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Account en vervolgens Gezin en vervolgens Aanmelden voor gezinsbibliotheek.
  3. Volg de instructies op het scherm om de gezinsbibliotheek in te stellen. Ben je geen lid van een gezinsgroep, dan moet je er eerst een maken.

Opmerking: Iedereen in je gezinsgroep moet de bovenstaande instructies volgen om de gezinsbibliotheek in te stellen.

Vereisten

Vereisten voor de gezinsbeheerder

Als je nog geen lid van een gezinsgroep bent, word jij de gezinsbeheerder wanneer je je aanmeldt voor de gezinsbibliotheek. Gezinsbeheerders moeten aan alle volgende vereisten voldoen:

• Achttien jaar of ouder zijn (twintig in Japan).
  • Een geldige creditcard hebben om te gebruiken als de gezinsbetaalmethode.
  • In een van de landen wonen die hieronder bij Landen staan vermeld.
  • Geen lid van een andere gezinsgroep op Google zijn.

Vereisten voor gezinsleden

Als je lid wilt worden van een gezinsgroep, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• Een Google-account hebben. Ben je jonger dan zestien jaar, dan moet de gezinsbeheerder een Google-account voor je maken.
  • In hetzelfde land als de gezinsbeheerder wonen.
  • Geen lid van een andere gezinsgroep op Google zijn.
Landen

De gezinsbibliotheek is beschikbaar in:

• Australië
  • België
  • Brazilië
  • Canada
  • Chili
  • Tsjechië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Mexico
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Noorwegen
  • Polen
  • Rusland
  • Zuid-Afrika
  • Spanje
  • Zwitserland
  • Oekraïne
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Aankopen toevoegen aan of verwijderen uit de gezinsbibliotheek

In aanmerking komende aankopen kunnen automatisch aan de gezinsbibliotheek worden toegevoegd, maar je kunt ze ook zelf toevoegen nadat je ze hebt gekocht.

Wanneer je aankopen uit de gezinsbibliotheek verwijdert of de gezinsgroep verlaat, hebben je gezinsleden geen toegang meer tot de aankopen die jij aan de gezinsbibliotheek hebt toegevoegd.

Individuele aankopen toevoegen of verwijderen

Apps en games

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Mijn apps en games en vervolgens Geïnstalleerd.
  3. Tik op een gekochte app of game die je wilt toevoegen.
  4. Schakel de gezinsbibliotheek in op de detailpagina van de content.

Schakel Gezinsbibliotheek uit om de content te verwijderen.

Films en tv-programma's

1. Open de Play Films-app Play Films.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Bibliotheek.
  3. Zoek op het tabblad 'Films' of het tabblad 'Tv-programma's' de gekochte content die je wilt toevoegen.
  4. Schakel de gezinsbibliotheek in op de detailpagina van de content.

Je kunt de content weer verwijderen door 'Gezinsbibliotheek' uit te schakelen.

Opmerking: Wanneer je tv-programma's vanuit de Play Films-app toevoegt, voeg je alle afleveringen van het programma toe. Je kunt ook seizoenen of afleveringen toevoegen of verwijderen die je afzonderlijk hebt gekocht. Zoek hiervoor de gewenste content in de Play Store-app en voeg deze aan de gezinsbibliotheek toe via de detailpagina van de aflevering of het programma.

Boeken

1. Open de Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Bibliotheek.
  3. Zoek op het tabblad Aankopen de boeken die je wilt toevoegen.
  4. Tik naast de boektitel op Meer Meer en vervolgens Toevoegen aan gezinsbibliotheek.

Je kunt de content weer verwijderen door te tikken op Meer Meer en vervolgens Verwijderen uit gezinsbibliotheek.

De instellingen van de gezinsbibliotheek wijzigen

Nadat je lid bent geworden van een gezinsgroep of er zelf een hebt gemaakt, worden in aanmerking komende aankopen standaard automatisch aan de gezinsbibliotheek toegevoegd.

Je kunt de instellingen van de gezinsbibliotheek wijzigen, of alle aankopen van een bepaald type verwijderen. Dat doe je zo:

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Account en vervolgens Gezin en vervolgens Instellingen voor gezinsbibliotheek.
  3. Tik op Apps en games, Films of Boeken.
  4. Tik op Niet automatisch toevoegen, ik doe dit zelf of Items automatisch toevoegen bij aankoop en vervolgens Ja, ik doe mee.
Content voor bepaalde gezinsleden beperken

Iedereen in de gezinsgroep kan alle content zien die aan de gezinsbibliotheek is toegevoegd.

Je kunt ouderlijk toezicht instellen om de content die gezinsleden kunnen zien te beperken.

Content in de gezinsbibliotheek bekijken

Apps en games

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Mijn apps en games.
  3. Tik op het tabblad Gezinsbibliotheek. Zie je dit tabblad niet, dan betekent dit dat je gezinsleden nog geen apps of games aan de gezinsbibliotheek hebben toegevoegd.

Films en tv-programma's

1. Open de Google Play Films-app Play Films.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Bibliotheek.
  3. Tik op het tabblad Films of het tabblad Tv-programma's.
  4. Scrol omlaag naar de lijst Gezinsbibliotheek. Zie je deze lijst niet, dan hebben je gezinsleden nog niets aan de gezinsbibliotheek toegevoegd.

Opmerking: Films kunnen op maximaal vijf apparaten per gezinslid en twaalf apparaten per gezinsgroep offline worden afgespeeld. Er kunnen zes films tegelijk worden afgespeeld, maar elke film kan maar naar één persoon tegelijk worden gestreamd.

Boeken

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Bibliotheek.
  3. Tik op het tabblad Gezin. Zie je dit tabblad niet, dan betekent dit dat je gezinsleden nog geen boeken aan de gezinsbibliotheek hebben toegevoegd.

Opmerking: Elk boek kan op maximaal zes apparaten tegelijk worden gedownload. Wanneer iemand een boek van zijn apparaat verwijdert, kan het door een ander gezinslid worden gedownload.

Bekijken of content in aanmerking komt voor de gezinsbibliotheek

De meeste gekochte apps, games, films, tv-programma's en boeken kunnen aan de gezinsbibliotheek worden toegevoegd. Als een item hiervoor in aanmerking komt, wordt het pictogram van de gezinsbibliotheek Family Library op de detailpagina van de content weergegeven.

Films en tv-programma's

Films of tv-programma's die je hebt gekocht voordat de gezinsbibliotheek werd gemaakt, kunnen alsnog aan de gezinsbibliotheek worden toegevoegd.

Nadat je je hebt aangemeld voor de gezinsbibliotheek of lid bent geworden van iemands gezinsgroep, kunnen nieuwe films en tv-programma's alleen aan de bibliotheek worden toegevoegd als je ze koopt met de gezinsbetaalmethode, een Google Play-cadeaubon of een promotiecode.

Films

• Als je een bundel films koopt, kun je alleen de hele bundel toevoegen aan of verwijderen uit de gezinsbibliotheek, dus geen afzonderlijke films.
  • Je kunt geen gehuurde films aan de gezinsbibliotheek toevoegen.

Tv-programma's

• Je kunt geen gehuurde tv-programma's aan de gezinsbibliotheek toevoegen.
  • Tv-programma's zijn niet in alle landen beschikbaar.
Apps en games
  • Je kunt geen in-app-aankopen en gratis apps met je gezinsleden delen.
  • Apps of games die je na 2 juli 2016 hebt gekocht, komen in aanmerking om aan de gezinsbibliotheek te worden toegevoegd. Een app of game die vóór 2 juli 2016 is gekocht, komt alleen in aanmerking voor de gezinsbibliotheek als de ontwikkelaar eerdere aankopen beschikbaar heeft gemaakt. Je kunt dit controleren door te tikken op Meer informatie op de detailpagina van de app of game.
Boeken
  • Als de boekenuitgever toestaat dat boeken aan de gezinsbibliotheek worden toegevoegd, kun je deze boeken delen met je gezinsleden.
  • Je kunt geen gratis voorbeelden, boeken uit het publieke domein, gehuurde boeken, of geüploade persoonlijke documenten aan de gezinsbibliotheek toevoegen.
  • Boeken kunnen alleen in bepaalde landen aan de gezinsbibliotheek worden toegevoegd.
Muziek en Kiosk

Play Muziek- en Play Kiosk-aankopen kunnen niet aan de gezinsbibliotheek worden toegevoegd.

Problemen oplossen

Er is content uit de gezinsbibliotheek verwijderd

Als iemand content uit de gezinsbibliotheek verwijdert, de gezinsgroep verlaat, of als de hele gezinsgroep wordt verwijderd, moet je de content kopen die je wilt blijven gebruiken.

Nadat je de content hebt gekocht, kun je gewoon weer verder gaan waar je gebleven was. Heb je in-app-aankopen voor een game aangeschaft, dan krijg je die terug nadat je de game hebt gekocht.

Ik kan gekochte content niet aan de gezinsbibliotheek toevoegen

Als je gekochte content niet aan de gezinsbibliotheek kunt toevoegen, kan dit een van de volgende redenen hebben:

• De content komt niet in aanmerking om aan de gezinsbibliotheek te worden toegevoegd.
  • Je hebt de film of het tv-programma met een persoonlijke creditcard of betaalpas gekocht in plaats van met de gezinsbetaalmethode.
'Je gezinsbetaalmethode is ongeldig'

Als je deze melding ziet, is de gezinsbetaalmethode ongeldig. Ben je de gezinsbeheerder, update dan de gezinsbetaalmethode naar een geldige creditcard, zodat jij en je gezinsleden weer aankopen aan de gezinsbibliotheek kunnen toevoegen.

Zolang de gezinsbetaalmethode ongeldig is, worden aankopen die via andere betaalmethoden zijn gedaan niet automatisch aan de gezinsbibliotheek toegevoegd. Nadat de gezinsbetaalmethode is geüpdatet, kun je deze aankopen handmatig aan de gezinsbibliotheek toevoegen via de detailpagina van die items.

page author courtney

Courtney is a Google for Families expert, and the author of this help page. Help her improve this page by leaving feedback below.