Google Play Muziek-gezinsabonnement

Wanneer je een Google Play Muziek-gezinsabonnement neemt, kunnen jij en maximaal vijf gezinsleden tegen een maandelijkse vergoeding miljoenen nummers streamen.

Hoe het gezinsabonnement werkt

Met het gezinsabonnement kan iedereen in de gezinsgroep gebruikmaken van een Google Play Muziek-abonnement en de volgende acties uitvoeren:

• Tegelijkertijd muziek streamen.
  • Google Play Muziek op maximaal tien apparaten per persoon gebruiken.
  • In aanmerking komende aankopen op Google Play met elkaar delen via de gezinsbibliotheek.

Opmerking: Alle gezinsleden houden daarnaast gewoon toegang tot hun eigen Google-accounts, afspeellijsten, bibliotheken en offline content.

Landen

Het gezinsabonnement op Google Play Muziek is beschikbaar in:

• Australië
  • België
  • Brazilië
  • Canada
  • Chili
  • Tsjechië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Mexico
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Noorwegen
  • Polen
  • Rusland
  • Zuid-Afrika
  • Spanje
  • Zwitserland
  • Oekraïne
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Opmerking: Gezinsleden moeten in hetzelfde land als de gezinsbeheerder wonen om een gezinsabonnement te kunnen delen.

Vereisten

Vereisten voor de gezinsbeheerder

Als je je wilt aanmelden, moet je aan alle volgende vereisten voldoen:

• Achttien jaar of ouder zijn (twintig in Japan) en een Google-account hebben.
  • Een geldige creditcard hebben om te gebruiken als de gezinsbetaalmethode.
  • In een land wonen waar het Google Play Muziek-gezinsabonnement beschikbaar is.
  • Geen lid van een andere gezinsgroep zijn.

Vereisten voor gezinsleden

Iedereen die jij uitnodigt om lid te worden van je gezinsgroep moet aan alle volgende vereisten voldoen:

• Een Google-account hebben. Is het gezinslid jonger dan zestien jaar, dan moet de gezinsbeheerder een Google-account voor dit kind maken.
  • In hetzelfde land als de gezinsbeheerder wonen.
  • Geen lid van een andere gezinsgroep zijn.

Opmerking: Je naam, foto en e-mailadres zijn zichtbaar voor iedereen die je uitnodigt om lid te worden van de gezinsgroep.

Een gezinsabonnement nemen

Alleen de gezinsbeheerder kan een gezinsabonnement nemen. Wil de gezinsbeheerder dit niet, dan kunnen gezinsleden eventueel een persoonlijk abonnement nemen.

1. Open de Google Play Muziek-app Play Muziek.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Kosteloze proefperiode starten, Upgraden naar gezinsabonnement of Abonneren.
  4. Volg de instructies op het scherm om je aan te melden voor het gezinsabonnement en een gezinsbibliotheek in te stellen.

Het abonnement beheren

Gezinsleden toevoegen of verwijderen

Als de gezinsbeheerder een Google Play Muziek-gezinsabonnement heeft genomen, heeft iedereen in de gezinsgroep toegang tot Google Play Muziek.

De gezinsbeheerder kan wijzigen wie toegang tot het gezinsabonnement heeft door gezinsleden toe te voegen of te verwijderen.

Het Google Play Muziek-abonnement van de gezinsgroep opzeggen

De gezinsbeheerder kan het Google Play Muziek-gezinsabonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Wat gebeurt er wanneer het abonnement wordt opgezegd

• De gezinsleden hebben nog tot het einde van de betalingscyclus toegang tot Google Play Muziek. Wanneer de service wordt beëindigd, ontvangen de gezinsleden een e-mail waarin staat dat ze geen toegang meer hebben.
  • Als de gezinsleden Google Play Muziek willen blijven gebruiken, moeten ze een persoonlijk abonnement nemen.
  • De gezinsgroep op Google Play wordt niet verwijderd. Gezinsleden kunnen in aanmerking komende aankopen blijven delen via de gezinsbibliotheek.
  • De gezinsleden hebben geen toegang meer tot muziek die ze op hun apparaat hebben opgeslagen of afspeellijsten die ze hebben gemaakt, tenzij ze de content kopen via hun eigen betaalmethode of een persoonlijk abonnement op Google Play Muziek nemen.

Het abonnement opzeggen

1. Open de Google Play Muziek-app Play Muziek.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Abonnement opzeggen.

Problemen oplossen

Er worden nog steeds kosten in rekening gebracht voor mijn persoonlijke abonnement

Als de gezinsbeheerder een Google Play Muziek-gezinsabonnement heeft genomen, kun je je persoonlijke abonnement opzeggen. Je hebt dan nog steeds toegang tot Google Play Muziek, zolang de gezinsbeheerder het gezinsabonnement aanhoudt.

Ik zie de optie om te abonneren of te upgraden niet

Als de optie om je te abonneren op of te upgraden naar het Google Play Muziek-gezinsabonnement niet wordt weergegeven, kan dit een van de volgende redenen hebben:

• Je bent niet de gezinsbeheerder.
  • Je woont niet in een van de landen waarin het gezinsabonnement beschikbaar is.
  • Je gebruikt Google Play Muziek als cadeau. Na afloop van de cadeauperiode wordt de optie om te abonneren op het gezinsabonnement zichtbaar.
  • Je gebruikt een Google-account voor je werk, school of een andere organisatie.
  • Je betaalt momenteel voor YouTube Red. Als je je wilt aanmelden, moet je je lidmaatschap van YouTube Red opzeggen. Na de laatste factuurdatum kun je je aanmelden voor een Google Play Muziek-gezinsabonnement. Wil je eerder opzeggen, neem dan contact met ons op om je lidmaatschap met onmiddellijke ingang op te zeggen.
Mijn kind kan het Google Play Muziek-gezinsabonnement niet gebruiken

Als je een Google-account hebt gemaakt voor je kind dat jonger is dan dertien jaar, kan je kind het gezinsabonnement gebruiken als de Google Play Muziek-app is geïnstalleerd.

Gebruikt je kind een Android-apparaat en is de geïnstalleerde app niet zichtbaar, dan moet je de app ontgrendelen.