Perhetilin maksutavan käyttäminen Google Playssa

Kun kuulut perheryhmään, voit tehdä ostoksia Google Playssa perhetilin maksutavalla tai toisella maksutavalla.

Näin perhetilin maksutapa toimii

• Perheryhmän ylläpitäjä voi perheryhmän luomisen yhteydessä lisätä perhetilin maksutavan.
  • Perheenjäsenet voivat maksaa perhetilin maksutavalla Google Play ‑ostoksia ja sovelluksen sisäisiä ostoksia Google Playn laskutusjärjestelmän kautta.
  • Perheryhmän ylläpitäjä vastaa kaikista perhetilin maksutavalla tehdyistä ostoksista.
  • Ylläpitäjä saa sähköpostilla kuitin kaikista perheenjäsenten ostoksista, jotka tehdään Google Playn laskutusjärjestelmän kautta.
  • Perheryhmän ylläpitäjä voi laittaa päälle ostosten hyväksymisen, jolloin hänen on hyväksyttävä tietyt perheenjäsenten ostokset.

Tärkeää: Ostosten hyväksyntäasetukset koskevat vain Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia.

Ostaminen perhetilin maksutavalla

Perheenjäsenet voivat tehdä ostoksia perheen maksutavalla tai muilla maksutavoilla.

Ostokset, joihin perhetilin maksutapaa voi käyttää

Perheenjäsenet voivat maksaa Google Playn laskutusjärjestelmän kautta perhetilin maksutavalla sovelluksen sisäisiä ostoksia ja Google Playn

• sovelluksia
  • kirjoja
  • elokuvia
  • pelejä
  • TV-ohjelmia
  • lehtien irtonumeroita.

Vinkki: Jos sisällön voi lisätä Koko perheen kirjastoon, tietosivulla näkyy Koko perheen kirjaston kuvake Koko perheen kirjasto.

Ostokset, joihin perhetilin maksutapaa ei voi käyttää

Et voi maksaa perhetilin maksutavalla tiettyjä ostoksia, esimerkiksi

Perheryhmän ylläpitäjän maksuvaihtoehdot

Jos loit perheryhmän, voit muuttaa perhetilin maksutapoja ja seurata ostoksia seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Lisää perhetilin maksutapa

Tärkeää:

• Sinun on lisättävä perhetilin maksutapa perheryhmän ylläpitäjän Google-tilille. Vain perheryhmän ylläpitäjä voi lisätä, yhdistää ja muokata perhetilin maksutapaa ja poistaa sen.
  • Sinun on käytettävä credit- tai debit-korttia perhetilin maksutapana. Muita maksutapoja, kuten Google Play ‐lahjakortteja, ei voi käyttää.
  1. Ota Koko perheen kirjasto käyttöön Google Playssa Android-laitteella.
  2. Ota Koko perheen kirjasto ja perhetilin maksutapa käyttöön ohjeiden mukaisesti.
Perhetilin maksutavan muuttaminen
  1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Maksut ja tilaukset ja sitten Maksutavat ja sitten Muuta perheen maksutapaa.
  4. Valitse uusi maksutapa.
  5. Valitse OK.
Ostosten hyväksymisasetusten valitseminen perheenjäsenille

Voit valita perheenjäsenille ostosten hyväksymisen asetukset. Ostosten hyväksyntäasetukset koskevat vain Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia.

Perheenjäsenten ostosten näkeminen

Perheen ylläpitäjä näkee kaikki Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehdyt ostokset, joihin on käytetty perhetilin maksutapaa.

1. Avaa Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta ja sitten Maksut ja tilaukset ja sitten Budjetti ja historia.
  3. Valitse Ostoshistoria.
  4. Selaa aiempia ostoksia. Jos joku toinen perheenjäsen teki ostoksen, sen kohdalla lukee ”Ostaja:” ja ostajan nimi.

Vinkki: Jos sinä ja perheenjäsenesi käytätte samaa credit-korttia, perheenjäsenesi voivat mahdollisesti jo käyttää perhetilin maksutavan credit-korttia. Tilaushistoriassa ei näy kyseisellä kortilla maksettuja ostoksia, joihin perheenjäsen ei ole päättänyt käyttää perhetilin maksutapaa.

Tärkeää: Perheryhmän ylläpitäjä näkee vain ostokset, joita perheenjäsenet ovat tehneet Google Playn laskutusjärjestelmän kautta. Tämä tarkoittaa, että perheryhmän ylläpitäjä ei näe vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia.

Ratkaisuja ongelmiin

Perhetilin maksutapa ei näy

Jos et näe perhetilin maksutapaa vaihtoehdoissa, kun olet tekemässä ostosta, perhetilin maksutavalla ei voi maksaa tämäntyyppistä ostosta.

Näen virheilmoituksen, jonka mukaan perhetilin maksutapa ei kelpaa

Perheryhmän ylläpitäjä voi ratkaista ongelman näin:

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Maksut ja tilaukset ja sitten Maksutavat ja sitten Muuta perheen maksutapaa.
  4. Valitse uusi maksutapa.
  5. Valitse OK.
Haluan hyvityksen perhetilin maksutavalle

Perheryhmän ylläpitäjä tai ostoksen tehnyt perheenjäsen voi pyytää hyvitystä ostoksesta, johon on käytetty perhetilin maksutapaa.

Hyvitys maksetaan perhetilin maksutavalle.

Lue lisää pyyntöjen tekemisestä ja Google Playn hyvityskäytännöistä.

Perhetilin maksutavan käytön rajoittaminen

Jos lapsesi on alle 18-vuotias ja hänen tiliään hallinnoidaan Family Linkin kautta, voit rajoittaa hänen mahdollisuuttaan käyttää perhetilin maksutapaa ottamalla käyttöön ostosten hyväksymisen.

Vinkki: Ostosten hyväksymisellä voidaan rajoittaa vain ostoksia, jotka on tehty perhetilin maksutavalla Google Playn laskutusjärjestelmän kautta.