Brug familiens betalingsmetode i Google Play

Når du er i en familiegruppe, kan du foretage køb i Google Play med familiens betalingsmetode eller en separat betalingsmetode.

Sådan fungerer familiens betalingsmetode

• Når en familiegruppe er oprettet, kan familieadministratoren tilføje familiens betalingsmetode.
  • Familiemedlemmerne kan bruge familiens betalingsmetode til at foretage køb i Google Play eller i apps via Google Plays faktureringssystem.
  • Familieadministratoren er ansvarlig for køb, der er foretaget af familiemedlemmerne med familiens betalingsmetode.
  • Familieadministratoren modtager en mailkvittering, hver gang et familiemedlem foretager et køb via Google Plays faktureringssystem.
  • Familieadministratoren kan aktivere godkendelse af køb, så familiemedlemmerne skal anmode om godkendelse af visse køb.

Vigtigt! Indstillingerne for godkendelse af køb gælder kun for køb, der foretages via Google Plays faktureringssystem.

Køb foretaget med familiens betalingsmetode

Familiemedlemmer kan foretage køb med familiens betalingsmetode eller med en anden betalingsmetode.

Køb, du kan foretage med familiens betalingsmetode

Familiemedlemmerne kan bruge familiens betalingsmetode til at foretage køb i apps og købe følgende indhold via Google Plays faktureringssystem i Google Play:

• Apps
  • Bøger
  • Film
  • Gaming
  • Tv-serier
  • Blade

Tip! Hvis indhold er kvalificeret til at blive føjet til Familiesamling, vises ikonet for Familiesamling Familiesamling på infosiden.

Køb, du ikke kan foretage med familiens betalingsmetode

Familiens betalingsmetode kan ikke bruges til køb af bl.a.:

Betalingsmuligheder for familieadministratoren

Hvis det er dig, der har oprettet din familiegruppe, kan du følge nedenstående vejledning for at administrere familiens betalingsmetode og spore køb.

Tilføj familiens betalingsmetode

Vigtigt!

• Du skal føje familiens betalingsmetode til familieadministratorens Google-konto. Det er kun familieadministratoren, der kan tilføje, tilknytte, redigere og slette familiens betalingsmetode.
  • Du skal bruge et betalingskort som familiens betalingsmetode. Andre betalingsmetoder, herunder Google Play-gavekort, er ikke kvalificerede.
  1. Konfigurer en Familiesamling i Google Play på din Android-enhed.
  2. Følg vejledningen på skærmen for at konfigurere Familiesamling og familiens betalingsmetode.
Skift familiens betalingsmetode
  1. Åbn Google Play-appen Google Play.
  2. Tryk på profilikonet øverst til højre.
  3. Tryk på Betalinger og abonnementer og derefter Betalingsmetoder og derefter Skift familiens betalingsmetode.
  4. Vælg en ny betalingsmetode.
  5. Tryk på OK.
Vælg indstillinger for godkendelse ved køb for hvert familiemedlem

Vælg indstillinger for godkendelse af køb for dine familiemedlemmer. Indstillingerne for godkendelse af køb gælder kun for køb, der foretages via Google Plays faktureringssystem.

Se køb, der er foretaget af familiemedlemmer

Familieadministratoren kan se en liste over alle de køb, der er foretaget med familiens betalingsmetode, via Google Plays faktureringssystem.

1. Åbn Play Butik-appen Google Play.
  2. Øverst til højre skal du trykke på profilikonet og derefter Betalinger og abonnementer og derefter Budget og historik.
  3. Tryk på Købshistorik.
  4. Rul gennem tidligere køb. Hvis købet blev foretaget af en anden person i din familie, vises "Købt af" sammen med personens navn.

Tip! Hvis du deler et betalingskort med dine familiemedlemmer, har de muligvis allerede adgang til det betalingskort, du bruger som familiens betalingsmetode. Du kan kun se køb, der er foretaget med dette betalingskort, i din ordrehistorik, hvis familiemedlemmet har valgt familiens betalingsmetode til at foretage købet.

Vigtigt! Familieadministratoren kan kun se køb, der er foretaget af familiemedlemmer via Google Plays faktureringssystem. Familieadministratoren kan altså ikke se køb, der er foretaget af familiemedlemmer via et alternativt faktureringssystem.

Find og ret fejl

Familiens betalingsmetode vises ikke som valgmulighed

Hvis familiens betalingsmetode ikke vises som en valgmulighed, når du foretager et køb, skyldes det, at den ikke kan bruges til den pågældende type køb.

Fejlen "Familiens betalingsmetode er ugyldig"

Sådan løser familieadministratoren problemet:

1. Åbn Google Play-appen Google Play.
  2. Tryk på profilikonet øverst til højre.
  3. Tryk på Betalinger og abonnementer og derefter Betalingsmetoder og derefter Skift familiens betalingsmetode.
  4. Vælg en ny betalingsmetode.
  5. Tryk på OK.
Jeg skal bruge en refusion til familiens betalingsmetode

Det er muligt for enten familieadministratoren eller det familiemedlem, der købte indholdet, at anmode om refusion af indhold, der er købt med familiens betalingsmetode.

Refusioner returneres til familiens betalingsmetode.

Få flere oplysninger om, hvordan du sender anmodninger, og refusionspolitikkerne for Google Play.

Begræns barnets brug af familiens betalingsmetode

Hvis dit barn er under 18 år, og barnets konto administreres via Family Link, kan du konfigurere godkendelse af køb for at begrænse barnets brug af familiens betalingsmetode.

Tip! Godkendelse af køb kan kun bruges til at begrænse køb, der foretages med familiens betalingsmetode via Google Plays faktureringssystem.