Gebruik ’n gesinsbetaalmetode in Google Play

Wanneer jy in ’n gesinsgroep is, kan jy aankope in Google Play met die gesinsbetaalmetode of ’n afsonderlike betaalmetode doen.

Só werk die gesinsbetaalmetode

• Wanneer ’n gesinsgroep geskep word, kan die gesinsbestuurder ’n gesinsbetaalmetode byvoeg.
  • Gesinslede kan die gesinsbetaalmetode gebruik om aankope in Google Play of inpappaankope deur Google Play se faktureringstelsel te doen.
  • Die gesinsbestuurder is verantwoordelik vir enige aankope wat hul gesinslede met die gesinsbetaalmetode doen.
  • Die gesinsbestuurder kry ’n e-poskwitansie elke keer wanneer ’n gesinslid ’n aankoop deur Google Play se faktureringstelsel doen.
  • Die gesinsbestuurder kan aankoopgoedkeurings aanskakel om goedkeuring te vereis vir sekere aankope wat deur gesinslede gedoen word.

Belangrik: Aankoopgoedkeuringinstellings is net van toepassing op aankope wat deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word.

Doen aankope met die gesinsbetaalmetode

Gesinslede kan aankope doen deur die gesinsbetaalmetode of enige ander betaalmetode te gebruik.

Aankope wat jy met die gesinsbetaalmetode kan doen

Gesinslede kan die gesinsbetaalmetode gebruik om inappaankope te doen en om die volgende inhoud in Google Play deur Google Play se faktureringstelsel te koop:

• Apps
  • Boeke
  • Flieks
  • Speletjies
  • TV-programme
  • Tydskrifuitgawes

Wenk: Jy sal die Gesinsbiblioteek-ikoon Gesinsbiblioteek op die besonderhedebladsy sien as die inhoud kwalifiseer om by Gesinsbiblioteek gevoeg te word.

Aankope wat jy nié met die gesinsbetaalmetode kan doen nie

Die gesinsbetaalmetode kan nie vir sekere soorte aankope gebruik word nie, insluitend:

Betaalopsies vir die gesinsbestuurder

As jy jou gesinsgroep geskep het, kan jy die instruksies hieronder volg om jou gesin se betaalmetode te bestuur en aankope na te spoor.

Voeg 'n gesinsbetaalmetode by

Belangrik:

• Jy moet die gesinsbetaalmetode by die gesinsbestuurder se Google-rekening voeg. Net 'n gesinsbestuurder kan 'n gesinsbetaalmetode byvoeg, assosieer, wysig of uitvee.
  • Jy moet ’n krediet- of debietkaart as die gesinsbetaalmetode gebruik. Ander betaalmetodes, insluitend Google Play-geskenkbewyse, kwalifiseer nie.
  1. Stel op jou Android-toestel ’n Gesinsbiblioteek op Google Play op.
  2. Volg die instruksies op die skerm om Gesinsbiblioteek en gesinsbetaalmetode op te stel.
Verander jou gesin se betaalmetode
  1. Maak die Google Play-program Google Play oop.
  2. Tik bo regs op die profielikoon.
  3. Tik op Betalings en intekeninge en dan Betaalmetodes en dan Verander gesinsbetaalmetode.
  4. Kies 'n nuwe betaalmetode.
  5. Tik op OK.
Kies aankoopgoedkeuringinstellings vir elke gesinslid

Kies die aankoopgoedkeuring-instellings vir jou gesinslede. Aankoopgoedkeuringinstellings is net van toepassing op aankope wat deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word.

Sien aankope wat deur gesinslede gedoen is

Die gesinsbestuurder kan ’n lys van al die aankope sien wat met die gesinsbetaalmetode deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word.

1. Maak die Play Winkel-app Google Play oop.
  2. Tik bo regs op die profielikoon en dan Betalings en intekeninge en dan Begroting en geskiedenis.
  3. Tik op Aankoopgeskiedenis.
  4. Rollees deur alle vorige aankope. As die aankoop deur iemand anders in jou gesin gedoen is, sal jy “Gekoop deur” langs hul naam sien.

Wenk: As jy ’n kredietkaart met jou gesinslede deel, kan hulle dalk reeds toegang hê tot die kredietkaart wat jy as die gesinsbetaalmetode gebruik. Jy sal die aankope wat met hierdie kredietkaart gedoen is net in jou Bestellinggeskiedenis sien indien jou gesinslid die gesinsbetaalmetode kies om die aankoop te doen.

Belangrik: Die gesinsbestuurder sal slegs aankope kan sien wat deur ’n gesinslid deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word. Dit beteken dat die gesinsbestuurder nie aankope sal kan sien wat deur ’n gesinslid deur alternatiewe faktureringstelsel gedoen word nie.

Foutspoor probleme

Gesinsbetaalmetode-opsie wys nie

As die gesinsbetaalmetode nie as ’n opsie wys wanneer jy ’n aankoop wil maak nie, is dit omdat die gesinsbetaalmetode nie vir daardie soort aankoop gebruik kan word nie.

“Jou gesinsbetaalmetode is ongeldig”-fout

Om dit reg te stel, moet die gesinsbestuurder die volgende doen:

1. Maak die Google Play-program Google Play oop.
  2. Tik bo regs op die profielikoon.
  3. Tik op Betalings en intekeninge en dan Betaalmetodes en dan Verander gesinsbetaalmetode.
  4. Kies 'n nuwe betaalmetode.
  5. Tik op OK.
Ek wil ’n gesinsbetaalmetodeterugbetaling hê

Die gesinsbestuurder of die gesinslid wat die inhoud gekoop het, kan vir terugbetalings vra vir inhoud wat met die gesinsbetaalmetode gekoop is.

Terugbetalings word aan die gesinsbetaalmetode teruggegee.

Kry meer inligting oor hoe om versoeke te rig en oor die Google Play-terugbetalingsbeleide.

Beperk kind se gebruik van die gesinsbetaalmetode

As jou kind jonger as 18 is en hul rekening word deur Family Link bestuur, kan jy aankoopgoedkeurings stel om hul gebruik van die gesinsbetaalmetode te beperk.

Wenk: Aankoopgoedkeurings kan net gebruik word om aankope te beperk wat met die gesinsbetaalmetode deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word.