Hantera din familj på Google

Som familjeadministratör kan du bjuda in upp till fem personer till familjegruppen. Du kan också ta bort personer från familjegruppen eller ta bort gruppen.

Lägg till familjemedlemmar

Du kan lägga till familjemedlemmar som:

• bor i samma land som du
  • är minst 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land). Barn under 13 år kan bara läggas till om familjeadministratören har skapat deras Gmail-konto.
Tips! När någon går med i familjegruppen får du ett e-postmeddelande.
Mobil eller webbläsare
  1. Besök g.co/YourFamily.
  2. Välj Bjud in familjemedlem.
  3. Ange familjemedlemmens e-postadress.
  4. Välj Skicka.
Play Butik-appen
  1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Familj följt av Hantera familjemedlemmar.
  4. Tryck på Bjud in familjemedlemmar följt av Skicka.
Family Link-appen
Viktigt! Tillgängligheten för Family Link kan vara begränsad i vissa länder. Ladda ned Family Link-appen.
  1. Öppna Family Link Family Link på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster Meny följt av Familjegrupp följt av Bjud in familjemedlemmar.
Google One-appen

Alla i en familjegrupp kan köpa ett Google One-medlemskap och dela det med hela familjen (upp till sex medlemmar totalt) utan extra kostnad.

1. Öppna Google One-appen Google One på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Inställningar högst upp.
  3. Tryck på Hantera familjeinställningar.
  4. Slå på Dela Google One med familjen. Bekräfta genom att trycka på Dela på nästa skärm.
  5. Tryck på Hantera familjegrupp följt av Bjud in familjemedlemmar.
  6. Följ anvisningarna för att slutföra konfigurationen.

Om du vill sluta dela ditt lagringsutrymme inaktiverar du Dela Google One med familjen.

Google Assistent-appen
  1. Säg ”Hey Google, öppna assistent-inställningarna” eller öppna inställningarna för Assistent på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Du följt av Dina personer följt av Lägg till person.
  3. Välj den kontakt du vill lägga till.
  4. Aktivera Familjegrupp.
  5. Bekräfta e-postadressen och tryck på Använd den här e-postadressen följt av Spara.

Ta bort en person från familjegruppen

Om du är familjeadministratör kan du ta bort personer från familjegruppen på flera sätt.
Det här händer när du tar bort en person från familjegruppen:
  • Den person du tar bort från familjegruppen:
    • behåller sitt Google-konto och innehåll på enheten som har köpts med familjens betalningsmetod
    • kan inte göra nya köp med familjens betalningsmetod eller använda tjänster som familjegruppen delar
    • får en e-postavisering när hen tas bort
    • förlorar åtkomsten till allt i Familjens bibliotek
    • förlorar åtkomsten till det delade lagringsutrymmet om din familj delar ett Google One-medlemskap
    • förlorar åtkomsten till extra medlemsförmåner och Google-experter.
  • Om personen du tar bort:
    • har köpt något med familjens betalningsmetod och köpet redan behandlas: Du debiteras fortfarande, men du kan begära återbetalning för oönskade eller oavsiktliga köp.
    • har lagt till innehåll i Familjens bibliotek: Om du har konfigurerat Familjens bibliotek på Google Play tas allt innehåll som personen har lagt till bort och andra familjemedlemmar har inte längre åtkomst till det.
    • är 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) eller äldre och du och ditt barn väljer att hantera barnets konto med Family Link: Barnets Google-konto och enheter kontrolleras inte längre när du tar bort dem från familjegruppen.
Ta bort ett barn som omfattas av kontroll från familjegruppen

Så här tar du bort ett barn som kontrolleras från familjegruppen:

Mobil eller webbläsare

Ta bort ett barn som omfattas av kontroll

1. Besök g.co/YourFamily.
  2. Markera barnet som du vill ta bort.
  3. Välj Kontoinformation följt av Ta bort medlem.
    • Du kan behöva ange ditt lösenord.
  4. Välj Ta bort.

Ta bort andra familjemedlemmar

1. Besök g.co/YourFamily.
  2. Markera den familjemedlem du vill ta bort.
  3. Välj Ta bort medlem följt av Ta bort.
Play Butik-appen
  1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Familj Visa familjemedlemmar.
  4. Tryck på familjemedlemmens namn.
  5. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Ta bort medlem följt av Ta bort.
Family Link-appen
Viktigt! Tillgängligheten för Family Link kan vara begränsad i vissa länder. Ladda ned Family Link-appen.
  1. Öppna Family Link Family Link på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster Meny följt av Familjegrupp.
  3. Tryck på familjemedlemmen du vill ta bort följt av Ta bort medlem.
Google One-appen
  1. Öppna Google One Google One på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Inställningar högst upp.
  3. Tryck på Hantera familj följt av Hantera familjegrupp.
  4. Tryck på familjemedlemmen du vill ta bort följt av Ta bort medlem.
Google Assistent-appen
  1. Säg ”Hey Google, öppna assistent-inställningarna” eller öppna inställningarna för Assistent på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Du följt av Personer du känner.
  3. Tryck på den familjemedlem som du vill ta bort.
  4. Inaktivera Familjegrupp.
  5. Tryck på Spara längst ned till höger.
  6. Följ anvisningarna på skärmen.

Radera familjegruppen

Om du är familjeadministratör kan du radera familjegruppen på flera sätt.
Det här händer när du ta bort familjegruppen:
Viktigt! När du har tagit bort en familjegrupp kan du inte återställa den.
  • Alla personer i familjegruppen behåller sina Google-konton och sitt innehåll på enheten som de har köpt med familjens betalningsmetod.
  • Om familjemedlemmarna har köpt något med familjens betalningsmetod debiteras den fortfarande, men du kan begära återbetalning för oönskade eller oavsiktliga köp.
  • Om du har ställt in Familjens bibliotek på Google Play förlorar alla i familjegruppen åtkomst till innehåll som andra har lagt till i Familjens bibliotek.
  • Om du har en familjeprenumeration, som YouTube Music eller Google One, förlorar familjen åtkomsten till denna tjänst.
  • Om din familj delar ett medlemskap på Google One förlorar ni åtkomst till det delade lagringsutrymmet.
  • Om en familjemedlem är 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) eller äldre och du väljer att hantera barnets konto med Family Link, kontrolleras inte längre barnets Google-konto och enheter när du tar bort barnet från familjegruppen.
  • Om du raderar familjegruppen kan du bara skapa eller gå med i en annan familjegrupp en gång under de kommande 12 månaderna.
Ta bort en familjegrupp med ett barn som omfattas av kontroll
Innan du kan radera en familjegrupp med ett barn som omfattas av kontroll måste du radera barnets Google-konto om barnet är under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) och du har skapat Google-kontot åt barnet.
Mobil eller webbläsare
  1. Besök g.co/YourFamily.
  2. Välj Meny Meny följt av Radera familjegrupp.
Play Butik-appen
  1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Familj följt av Visa familjemedlemmar.
  4. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Ta bort familjegrupp följt av Radera.
Family Link-appen
Viktigt! Tillgängligheten för Family Link kan vara begränsad i vissa länder. Ladda ned Family Link-appen.
  1. Öppna Family Link Family Link på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster Meny följt av Familjegrupp.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Ta bort familjegrupp följt av Radera.
Google One-appen
  1. Öppna Google One Google One på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Inställningar högst upp.
  3. Tryck på Hantera familjens inställningarföljt av Hantera familjegrupp.
  4. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Ta bort familjegrupp följt av Radera.