Je gezinsgroep op Google beheren

Als gezinsbeheerder kun je tot 5 mensen uitnodigen voor je gezinsgroep. Je kunt ook mensen uit je gezinsgroep weghalen of de gezinsgroep verwijderen.

Gezinsleden toevoegen

Je kunt de volgende gezinsleden toevoegen:

• Gezinsleden die in hetzelfde land wonen als jij.
  • Gezinsleden die minstens 13 jaar oud zijn (of de geldende minimumleeftijd in je land). Je kunt alleen kinderen onder de 13 toevoegen als de gezinsbeheerder hun Gmail-account heeft gemaakt.
Tip: Als iemand lid wordt van je gezinsgroep, krijg je een e-mailmelding.
Play Store-app
  1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Instellingen en dan Gezin en dan Gezinsleden beheren.
  4. Tik op Gezinsleden uitnodigen en dan Sturen.
Family Link-app
Opmerking: De beschikbaarheid van Family Link kan in sommige landen beperkt zijn. Download de Family Link-app.
  1. Open Family Link Family Link op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Gezin beheren en dan Uitnodigingen verzenden.
Google One-app

Iedereen in een gezinsgroep kan een Google One-lidmaatschap aanschaffen en dit zonder extra kosten delen met het hele gezin (maximaal 6 leden).

1. Open de Google One-app Google One op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Gezinsinstellingen beheren.
  4. Zet Google One met je gezin delen aan. Tik op het volgende scherm ter bevestiging op Delen.
  5. Tik op Gezinsgroep beheren en dan Gezinsleden uitnodigen.
  6. Volg de instructies om het instellen te voltooien.
Google Assistent-app
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' of ga naar de instellingen voor de Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Jij en dan Je mensen en dan Persoon toevoegen.
  3. Kies het contact dat je wilt toevoegen.
  4. Zet Gezinsgroep aan.
  5. Controleer het e-mailadres en tik op Dit e-mailadres gebruiken en dan Opslaan.

Iemand uit je gezinsgroep verwijderen

Als jij de gezinsbeheerder bent, kun je mensen op verschillende manieren uit je gezinsgroep verwijderen.
Wat er gebeurt wanneer je iemand uit je gezinsgroep verwijdert
  • Het volgende geldt voor mensen die je uit de gezinsgroep verwijdert:
    • Ze houden hun Google-account en content die op hun apparaat staat, die ze hebben gekocht via de betaalmethode voor het gezin.
    • Ze kunnen geen nieuwe aankopen doen via de gezinsbetaalmethode en hebben geen toegang meer tot services die worden gedeeld door de gezinsgroep.
    • Ze krijgen een e-mailmelding als ze worden verwijderd.
    • Ze raken de toegang kwijt tot alle items in de Gezinsbibliotheek.
    • Ze raken de toegang kwijt tot de gedeelde opslag als het gezin een Google One-lidmaatschap deelt.
    • Ze raken de toegang kwijt tot extra ledenvoordelen en Google-experts.
  • Bovendien geldt het volgende:
    • Als ze een aankoop hebben gedaan via de gezinsbetaalmethode en de betaling is al in behandeling: Er worden nog steeds kosten in rekening gebracht, maar je kunt een terugbetaling aanvragen voor ongewenste of onbedoelde aankopen.
    • Als ze content hebben toegevoegd aan de gezinsbibliotheek: Als je de Google Play-gezinsbibliotheek hebt ingesteld, wordt alle content verwijderd die ze hebben toegevoegd en hebben andere gezinsleden geen toegang meer tot deze content.
    • Als ze 13 jaar of ouder zijn (of de geldende minimumleeftijd in je land) en jullie kiezen er samen voor om hun account te beheren met Family Link: Hun Google-account en apparaten staan niet meer onder toezicht als je ze verwijdert uit de gezinsgroep.
Een kind dat onder toezicht staat uit je gezinsgroep verwijderen

Ga als volgt te werk om een kind dat onder toezicht staat uit de gezinsgroep te verwijderen:

Mobiel apparaat of webbrowser

Een kind verwijderen dat onder toezicht staat

1. Ga naar g.co/YourFamily.
  2. Selecteer het kind dat je wilt verwijderen.
  3. Selecteer Accountgegevens en dan Lid verwijderen.
    • Je moet mogelijk je wachtwoord opgeven.
  4. Selecteer Verwijderen.

Andere gezinsleden verwijderen

1. Ga naar g.co/YourFamily.
  2. Selecteer het gezinslid dat je wilt verwijderen.
  3. Selecteer Lid verwijderen en dan Verwijderen.
Play Store-app
  1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Gezin en dan Gezinsleden beheren.
  4. Tik op de naam van het betreffende gezinslid.
  5. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Lid verwijderen en dan Verwijderen.
Family Link-app
Opmerking: De beschikbaarheid van Family Link kan in sommige landen beperkt zijn. Download de Family Link-app.
  1. Open de Family Link-app Family Link op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Gezin beheren.
  3. Tik op het gezinslid dat je wilt verwijderen en dan Lid verwijderen.
Google One-app
  1. Open Google One Google One op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Gezin beheren en dan Gezinsgroep beheren.
  4. Tik op het gezinslid dat je wilt verwijderen en dan Lid verwijderen.
Google Assistent-app
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' of ga naar de instellingen voor de Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Jij en dan Je mensen.
  3. Tik op het gezinslid dat je wilt verwijderen.
  4. Zet Gezinsgroep uit.
  5. Tik rechtsonder op Opslaan.
  6. Volg de instructies op het scherm.

Je gezinsgroep verwijderen

Als jij de gezinsbeheerder bent, kun je je gezinsgroep op verschillende manieren verwijderen.
Wat er gebeurt wanneer je je gezinsgroep verwijdert
Belangrijk: Als je een gezinsgroep hebt verwijderd, kun je deze niet meer herstellen.
  • Alle leden van je gezinsgroep behouden hun Google-account en content op hun apparaat die ze hebben gekocht met de gezinsbetaalmethode.
  • Als je gezinsleden een aankoop hebben gedaan via de gezinsbetaalmethode en de betaling al in behandeling is, worden er nog steeds kosten in rekening gebracht, maar kun je een terugbetaling aanvragen voor ongewenste of onbedoelde aankopen.
  • Als je een Google Play-gezinsbibliotheek hebt ingesteld, hebben alle leden van je gezinsgroep geen toegang meer tot content in de gezinsbibliotheek die door andere gezinsleden is toegevoegd.
  • Als je een gezinsabonnement hebt, zoals YouTube Music of Google One, raakt je gezin de toegang tot die service kwijt.
  • Als je gezin een Google One-lidmaatschap deelt, raken je gezinsleden de toegang tot de gedeelde opslag kwijt.
  • Als gezinsleden 13 jaar of ouder zijn (of de geldende minimumleeftijd in je land) en je ervoor kiest hun account te beheren met Family Link, staan hun Google-account en apparaten niet meer onder toezicht als je ze verwijdert uit de gezinsgroep.
  • Als je de gezinsgroep verwijdert, kun je slechts 1 keer in de komende 12 maanden een andere gezinsgroep maken of eraan deelnemen.
Een gezinsgroep verwijderen met een kind dat onder toezicht staat
Voordat je een gezinsgroep met een kind dat onder toezicht staat kunt verwijderen, moet je het Google-account van het kind verwijderen als het kind jonger is dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land) en als jij het Google-account voor het kind hebt gemaakt.
Mobiel apparaat of webbrowser
  1. Ga naar g.co/YourFamily.
  2. Selecteer Menu Menu en dan Gezinsgroep verwijderen.
Play Store-app
  1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Gezin en dan Gezinsleden beheren.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Gezinsgroep verwijderen en dan Verwijderen.
Family Link-app
Opmerking: De beschikbaarheid van Family Link kan in sommige landen beperkt zijn. Download de Family Link-app.
  1. Open de Family Link-app Family Link op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Gezin beheren.
  3. Selecteer de optie Gezinsgroep verwijderen in Gezinsgroep verwijderen.
  4. Geef je wachtwoord op.
  5. Tik op Verwijderen.
Google One-app
  1. Open Google One Google One op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Gezinsinstellingen beheren en dan Gezinsgroep beheren.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Gezinsgroep verwijderen en dan Verwijderen.