Foto's en video's delen

Je kunt foto's, video's, albums en video's met highlights delen met al je contacten, ook als ze de Google Foto's-app niet gebruiken.

Voordat je begint

Delen in een gesprek

Je kunt rechtstreeks items delen met mensen met een Google-account die je contacten staan of door te zoeken naar hun e-mailadres of telefoonnummer. Voor alle anderen kun je een link maken om te delen.

Als het telefoonnummer van je contact niet is gekoppeld aan het Google-account, kun je diegene helpen jou te vinden en contact met je te leggen. Als je contact geen Google-account heeft, kun je diegene een link sturen of het item delen via een andere app.

Delen met andere mensen in een gesprek:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je mobiele apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Selecteer een foto, album of video.
  4. Tik op Delen Delen.
  5. Selecteer onder 'Sturen in Google Foto's' de mensen met wie je wilt delen.
    • Als je met één persoon wilt delen, tik je op de naam van de persoon.
    • Als je een specifieke persoon wilt zoeken, tik je op Zoeken . Vul de naam, het telefoonnummer of het e-mailadres in.
    • Als je met meer dan één persoon wilt delen, selecteer je meerdere mensen.
      • (Optioneel) Voeg een bericht toe aan je gedeelde media.
    • Google doet suggesties op basis van uw interacties. Klik voor meer informatie over suggesties.
  6. Tik op Verzenden om te delen. Hiermee wordt een actieve gespreksthread gemaakt waarin jij en de mensen met wie je hebt gedeeld in de loop van de tijd extra foto's, video's, reacties en likes kunnen toevoegen.

Tips:

• Er geldt een limiet van 20.000 foto's voor gesprekken.
  • Als je een voorgesteld contact voor delen wilt verbergen, tik je op de profielfoto en houd je deze vast. Tik daarna op Suggestie verbergen. Als je iemand later weer wilt vinden om iets mee te delen, tik je op Zoeken . Vul de naam in en tik op Verborgen suggesties bekijken.

Je kunt ook je hele bibliotheek automatisch met iemand delen.

Een gedeeld album maken

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je mobiele apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Foto's.
  4. Selecteer foto's of video's voor het album.
  5. Tik bovenaan op Toevoegen Toevoegen
  6. Tik op Gedeeld album.
  7. Voer een albumtitel in.
  8. Tik als het album klaar is op Delen
  9. Selecteer met wie je het album wilt delen.

Belangrijk:

• Je kunt rechtstreeks items delen met iedereen met een Google-account als ze in je contacten staan of door te zoeken op hun e-mailadres of telefoonnummer. Voor alle anderen kun je een link maken om te delen.
  • Als je een link naar een album deelt, kan iedereen met de link de foto's daarin bekijken en items toevoegen aan het album. Bekijk hoe je met opties voor delen meer privacy krijgt voor je foto's.
  • Als je een album deelt dat automatisch foto's toevoegt van gezichtsgroepen, kan iedereen met toegang tot het album foto's bekijken als ze worden toegevoegd.

Een link sturen of delen met andere apps

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je mobiele apparaat.
  2. Selecteer een foto, album of video.
  3. Tik op Delen Delen.
  4. Selecteer onder 'Delen via app' een andere app om mee te delen. Veeg naar links om meer apps te vinden.
  5. Als je een link wilt maken en delen, tik je op Link maken.

Iedereen met de gedeelde link kan het album bekijken. Bekijk hoe je de opties voor delen wijzigt.

Wat er gebeurt wanneer je iets deelt
  • Als je items deelt met contacten in Google Foto's, gebeurt het volgende:
    • Ze krijgen een in-app-melding en een pushmelding van de app. De gedeelde items worden weergegeven op hun pagina Delen.
    • Als je een nieuw album of een nieuw gesprek met ze deelt, krijgen ze ook een e-mailmelding.
    • De profielfoto of initialen van hun account worden toegevoegd aan het album of gesprek. Deze worden vervaagd weergegeven totdat ze het album of gesprek bekijken.
    • Als ze het album of gesprek bekijken, staan de profielfoto of initialen van hun account in de activiteitsweergave naast de foto's, reacties of likes die ze hebben bekeken.
    • Als ze lid worden van een gedeeld album of als ze een gedeeld album of gesprek liken, erop reageren of er foto's aan toevoegen, wordt de profielafbeelding vervangen door de profielfoto of initialen van hun account.
  • Als je foto's of video's aan albums of gesprekken toevoegt, worden de profielfoto of initialen van je account weergegeven naast de foto's of video's die je het laatst hebt toegevoegd.
  • Als je een video deelt die volledig of gedeeltelijk is opgenomen in slow motion, kunnen anderen elk deel van de video mogelijk langzamer afspelen in hun eigen speler.
  • Als je een foto bewerkt die je eerder hebt gedeeld via Link delen, kunnen mensen misschien tijdelijk de onbewerkte versie zien via de oorspronkelijke link.
Wat er gebeurt wanneer iemand iets met je deelt
Als je contact geen media kan delen, kun je diegene helpen jou te vinden en contact met je te leggen.
  • Als iemand een album of gesprek met je deelt, krijg je een e-mail.
  • Als je Google Foto's al gebruikt, krijg je ook een in-app-melding en een pushmelding en wordt het gedeelde item weergegeven op je pagina Delen.
  • Als je het album of gesprek bekijkt, worden de profielfoto of initialen van je account in het album onvervaagd weergegeven naast de foto's, reacties of likes die je hebt bekeken.
  • Als je lid wordt van een gedeeld album of als je een gedeeld album of gesprek liket, erop reageert of er foto's aan toevoegt, staan de profielfoto of initalen van je account naast de actie die je hebt uitgevoerd.
  • Als iemand een foto bewerkt nadat deze persoon de link met je heeft gedeeld, wordt de oorspronkelijke link misschien niet meteen geüpdatet met de nieuwe versie van de foto.
  • Als je denkt dat iemand je spamt of het beleid tegen misbruik op een andere manier schendt, kun je die persoon blokkeren of melden. Hier vind je meer informatie over ons beleid tegen misbruik.
Foto's en video's opslaan die met je zijn gedeeld

Als je een foto of video opslaat die met je is gedeeld, wordt er een kopie van opgeslagen in je bibliotheek. Als iemand de oorspronkelijke foto daarna bewerkt, worden die wijzigingen niet doorgevoerd in de kopie die voor jou is opgeslagen. Opgeslagen foto's en video's tellen mee voor je opslagquotum, behalve voor bepaalde situaties in Delen met partner. Ontdek meer over Delen met partner.

Download foto's of video's om ze te kunnen vinden in je apparaatgalerij. Ontdek hoe je foto's of video's downloadt.

Zo sla je foto's en video's op die met je zijn gedeeld in een gesprek:

1. Scroll in het gesprek naar de foto of video die je wilt opslaan.
  2. Tik onder de foto of video op Opslaan

In een gedeeld album kun je het volgende doen:

• Een foto of video opslaan in je bibliotheek: Tik op de foto of video die je wilt opslaan. Tik bovenaan op Opslaan.
  • Alle foto's en video's in een album opslaan in je bibliotheek: Tik onder de gebruikersiconen op Opslaan .
  • Een album opslaan op het tabblad Bibliotheek: Tik bovenaan op Meer  en dan Tonen in bibliotheek.

Tip: Als je een gedeeld album opslaat op het tabblad Albums, wordt er een kopie van het album gemaakt op het tabblad Albums. De albumcontent wordt niet opgeslagen in je bibliotheek.

Je gesprekken en albums beheren

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je mobiele apparaat.
  2. Tik onderaan op Delen .
  3. Je kunt hier je gedeelde albums en activiteit met betrekking tot delen bekijken, zoals reacties en onlangs toegevoegde foto's. Nieuwe activiteit met betrekking tot delen wordt vetgedrukt weergegeven.

Een album controleren

1. Open het album dat je hebt gedeeld.

2. Klik op Meer Meer en dan Opties.

Een album of gesprek verlaten

Wanneer je een gedeeld album of gesprek verlaat, worden alle foto's, video's, reacties en likes die je hebt toegevoegd, verwijderd.

Een album verlaten:

1. Klik op het album.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Album verlaten.

Een gesprek verlaten:

1. Klik op het gesprek.
  2. Klik bovenaan op en dan naast de namen van de mensen in het gesprek.
  3. Klik naast jouw naam op Verlaten.

Iemand uit een album verwijderen

Je moet de eigenaar van het album zijn om iemand te verwijderen.

1. Open het gewenste album.
  2. Klik op Meer Meer en dan Opties.
  3. Scroll naar het contact dat je wilt verwijderen.
  4. Klik op Meer Meer en dan Persoon verwijderen.

Items verwijderen uit gedeelde albums en gesprekken

Je kunt foto's, video's, reacties en likes verwijderen die je hebt toegevoegd aan gesprekken en gedeelde albums.

Foto's en video's verwijderen:

1. Klik in een gedeeld album of een gedeelde gespreksthread op de foto of video.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen.

Reacties en likes verwijderen:

1. Klik in een gedeeld album of een gedeelde gespreksthread op de reactie of like.
  2. Klik op Verwijderen.