Administrer barnets sammenknyttede Google-tjenester

Viktig: Denne artikkelen er bare for brukere i EU.

Digital Markets Act (DMA) er en lov i EU som trer i kraft 6. mars 2024. Som følge av DMA gir Google deg muligheten i EU til å la visse Google-tjenester være sammenknyttet for barnet ditt.

Disse Google-tjenestene inkluderer

• Søk
  • YouTube
  • annonsetjenester
  • Google Play
  • Chrome
  • Google Shopping
  • Google Maps

Som følge av tysk lov og rett kan brukere i Tyskland i tillegg velge å knytte sammen disse andre Google-tjenestene:

• Kontakter

Tips: Disse tilleggsvalgene gjelder ikke hvis du har Google-kontoen gjennom jobb, skole eller en annen organisasjon.

Sammenknyttede Google-tjenester kan dele barnets data med hverandre for bestemte formål. Alle typer data som er beskrevet i Googles personvernregler, kan deles mellom sammenknyttede Google-tjenester. Dette inkluderer barnets aktivitet når de er pålogget, for eksempel ting de søker etter, og videoer de ser og hører på.

Du kan velge hvilke tjenester som skal være sammenknyttet i barnets Google-konto.

Tips: Selv om Google-tjenester blir knyttet sammen, blir ikke barnets data delt med tredjepartstjenester.

Google-tjenester som ikke kan knyttes sammen

Disse tjenestene er ikke sammenknyttet og kan ikke knyttes sammen for brukere i Tyskland:

• Google Assistent
  1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personvern til venstre.
  3. Velg Administrer sammenknyttede tjenester under «Sammenknyttede Google-tjenester».
  4. Velg tjenestene du vil knytte sammen, og velg Neste.
    • Tips: Alle Google-tjenester som ikke er oppført, er alltid knyttet sammen og kan dele data med hverandre for formålene som er beskrevet i personvernreglene – avhengig av personverninnstillingene til barnet ditt.
  5. Gå gjennom valgene, og velg Bekreft og så Ferdig og så Greit.

Valgene du tar om hvilke av tjenestene som skal være knyttet sammen for barnet ditt, trer i kraft 6. mars 2024. Du kan når som helst se gjennom og oppdatere valgene om hvilke tjenester du vil knytte sammen.