Se insikter om aktivitet för barn med hjälp av höjdpunkter i Family Link

Du kan använda Family Link för att kontrollera barnets enhetsanvändning, skärmtid och innehållsrekommendationer. Om du aktiverar datadelning med appaktivitet får du även insikter om barnets appanvändning, till exempel läsaktivitet.

Hitta höjdpunkter

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Höjdpunkter .

Hitta appar som har godkänts av lärare

Du kan hitta appar som har godkänts av lärare och installera dem på ditt barns enhet från din enhet. Läs mer om appar som har godkänts av lärare.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Höjdpunkter.
  4. Svep igenom de godkända apparna under Godkänd av lärare.
  5. Tryck på en app som du vill se mer information om.
  6. Tryck på Installera för att installera på barnets enhet.

Ta del av ditt barns läsning

Om ditt barns konto är inställt på att dela appaktivitet för Google Play Böcker och barnet är aktivt i Google Play Böcker, visas rutan för höjdpunkter på fliken Höjdpunkter i Family Link. Med hjälp av den här informationen kan du kontrollera vad ditt barn läser och hur ofta hen interagerar med böcker.

Föräldrar kan kontrollera följande

• Nyligen läst: Den senaste boken ditt barn har läst och hur mycket hen har läst.
  • Nyligen öppnad: Den senaste boken som ditt barn har öppnat och hur mycket hen har läst.
  • Mest läst: Den bok som ditt barn har läst mest under de senaste sju dagarna och hur ofta hen har läst den.
  • Nyligen slutförd: Den bok som ditt barn senast läste ut och när hen läste ut den.

Hantera insikt i läsning

Du kan aktivera eller inaktivera insikt i läsning från aktivitet i Play Böcker.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontrollerföljt av Kontoinställningarföljt av Inställningar för höjdpunkter.
  4. Aktivera eller inaktivera Höjdpunkter från Googles appar.

Låta barnet aktivera eller inaktivera Höjdpunkter från Googles appar

Du kan även låta ditt barn ändra inställningen för appaktivitet själv när hen aktiverar Tillåt även att ditt barn ändrar den här inställningen. Barnet hittar inställningen på sin enhet.

1. Öppna Föräldrakontroller på barnets enhet.
  2. Tryck på Visa alla föräldrakontroller.
  3. Tryck på Kontroller följt av Kontoinställningar följt av Inställningar för höjdpunkter.
  4. Aktivera eller inaktivera Höjdpunkter från Googles appar.

Tips! När du aktiverar Google-appaktivitet får ditt barn ett e-postmeddelande och en avisering i appen.