Inzicht krijgen in activiteiten van kinderen met hoogtepunten in Family Link

In Family Link kun je het apparaatgebruik, de schermtijd en de contentaanbevelingen van je kind checken. Als je instelt dat gegevens van app-activiteit worden gedeeld, krijg je ook inzicht in het app-gebruik van je kind, zoals leesactiviteiten.

Hoogtepunten checken

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Hoogtepunten .

Door docenten goedgekeurde apps vinden

Je kunt door docenten goedgekeurde apps vinden en installeren op het apparaat van je kind vanaf je eigen apparaat. Ontdek meer over door docenten goedgekeurde apps.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Hoogtepunten.
  4. Swipe onder Goedgekeurd door docenten door de goedgekeurde apps.
  5. Tik op een app voor meer informatie.
  6. Tik op Installeren om de app te installeren op het apparaat van je kind.

Leesinzichten checken

Als je voor het account van je kind instelt dat gegevens uit app-activiteit van Google Play Boeken worden gedeeld en er activiteit uit Google Play Boeken is om te tonen, worden de hoogtepunttegels getoond op het tabblad Hoogtepunten in Family Link. Zo kun je checken wat je kind leest en hoe vaak het interactie heeft met boeken.

Ouders kunnen het volgende checken:

• Onlangs gelezen: Het meest recente boek dat je kind heeft gelezen en hoeveel het daarvan heeft gelezen.
  • Onlangs geopend: Het boek dat je kind het laatst heeft geopend en hoeveel die daarvan heeft gelezen.
  • Meest gelezen: Het boek dat je kind in de afgelopen 7 dagen het meest heeft gelezen en hoe vaak.
  • Onlangs uitgelezen: Het boek dat je kind het laatst heeft uitgelezen en wanneer.

Leesinzichten beheren

Je kunt leesinzichten aan de hand van activiteiten in Play Boeken aan- of uitzetten.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Accountinstellingen en dan Instellingen voor hoogtepunten.
  4. Zet Hoogtepunten uit Google-apps aan of uit.

Toestaan dat je kind hoogtepunten uit Google-apps aan- of uitzet

Je kunt ook bepalen dat je kind de instelling voor app-activiteit zelf kan uitzetten door Je kind toestaan deze instelling ook te wijzigen te selecteren. Je kind vindt deze instelling dan op hun eigen apparaat.

1. Open Ouderlijk toezicht  op het apparaat van je kind.
  2. Tik op Alle functies voor ouderlijk toezicht bekijken.
  3. Tik op Bediening en dan Accountinstellingen en dan Instellingen voor hoogtepunten.
  4. Zet Hoogtepunten uit Google-apps aan of uit.

Tip: Als je Google-app-activiteit aanzet, krijgt je kind een e-mail en een melding in de app.