Överföra kontrollen över ett barnkonto

Familjeadministratören kan överföra ett barnkonto från familjegruppen till en annan användare.

Obs!

• Du kan bara ändra kontrollen över konton en gång var 12:e månad.
  • Aviseringen om överföringen kommer inom sju dagar.
  • När du har fått aviseringen har du sju dagar på dig att godkänna överföringen.

Överföra ett barnkonto

1. Öppna fliken Personer och delning i Google-kontot.
  2. Välj Familjehantering.
  3. Välj ett barnkonto följt av Starta överföringen.
  4. Verifiera kontot genom att ange ditt lösenord.
  5. Bekräfta den nya familjeadministratörens e-postadress.
  6. Välj Starta överföringen.

Avbryta överföringen

Du kan avbryta inom den första veckan, innan familjeadministratören godkänner överföringen.

1. Öppna fliken Personer och delning i Google-kontot.
  2. Välj Familjehantering.
  3. Välj ett barnkonto följt av Avbryt överföringen.
  4. Verifiera kontot genom att ange ditt lösenord.
  5. Välj Avbryt överföringen.

Godkänna överföringen

Kontot överförs till den nya familjegruppen när den nya familjeadministratören godkänner överföringen. Om den nya familjeadministratören inte är medlem i en familjegrupp skapas en ny.

Obs! När överföringen är slutförd kan barnet inte få åtkomst till sin tidigare familjegrupp.

1. Öppna överföringsmeddelandet från Google.
  2. Välj Starta överföringen.
  3. Bekräfta villkoren på skärmen.
  4. Verifiera kontot genom att ange ditt lösenord.
  5. Läs igenom och godkänn villkoren på skärmen.
Tips! Om du vill anpassa vilket innehåll som är tillåtet kan du hantera ditt barns kontoinställningar.