Verstaan die YouTube- en YouTube Kids-opsies vir jou kind

Wanneer jy Family Link gebruik om 'n Google-rekening vir jou kind te bestuur, kan jy ouerkontroles opstel op:

Inhoudinstellings vir gesinne wat ervarings onder toesig gebruik

Wat jy nodig het

Om vir jou kind toegang tot YouTube Kids of 'n ervaring onder toesig op YouTube te gee, moet jy vir hulle 'n Google-rekening skep.

Opsie 1: YouTube Kids

YouTube Kids werk só

Die YouTube Kids-program en -webervaring bevat gewilde kindervideo's en nuwe inhoud en word gelewer op 'n manier wat veilig is en maklik is vir kinders om te gebruik.

Jy sal YouTube Kids vir jou kind moet opstel voordat hulle dit kan gebruik.

Jy kan met Family Link die volgende doen:
  • Kies 'n inhoudsvlakinstelling
  • Kies om jou kind die soekfunksie te laat gebruik in YouTube Kids
  • Deblokkeer video's
Wenk: Om sommige YouTube Kids-instellings, soos klankeffekte en uitsaai wat jou kind kan beheer, te verander, kan jy Meer te wete kom in die YouTube Kids-ouergids.

Verander YouTube Kids-instellings

Belangrik: Voordat jy instellings kan opdateer, moet jy vir jou kind toegang gee tot YouTube Kids.

Met die Family Link-program

Tik op die knoppie hier onder om na hierdie instelling direk in die app te gaan:

Stel YouTube-kontroles op

1. Maak die Family Link-app Family Link op jou toestel oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Inhoudbeperkings en dan YouTube.
  4. Jy kan onder "YouTube Kids-instellings":
    • Inhoudsvlakinstellings opdateer.
    • Search aan- of afskakel.
    • Toegang tot YouTube Kids verwyder.
Wenk: As jy vir jou kind toegang tot meer inhoud op YouTube wil gee, kan jy 'n ervaring onder toesig op YouTube opstel.

Met die YouTube-program

1. Maak die YouTube-program YouTube op jou toestel oop.
  2. Tik bo regs op jou profielfoto of voorletter.
  3. Tik op Instellings en dan Ouerinstellings.
  4. Kies jou kind.
  5. Jy kan onder "YouTube Kids-instellings":
    • Inhoudsvlakinstellings opdateer
    • Search aan- of afskakel
    • Toegang tot YouTube Kids verwyder

Opsie 2: YouTube-ervaring onder toesig

Belangrik: As jou kind ouer as 13 (of die toepaslike ouderdom in jou land) is en kies om hul rekening self te bestuur, sal jy nie toesig kan hou oor hul ervaring op YouTube met hierdie kontroles nie. As jy toesig by hul rekening voeg, kan jy Beperkmodus gebruik om inhoud wat potensieel vir volwassenes is, uit te filtreer.

YouTube-ervarings onder toesig werk só

Belangrik: Sommige kenmerke op YouTube is nie tans beskikbaar vir kinders jonger as 13 (of die toepaslike ouderdom in jou land) met 'n Google-rekening onder toesig nie. Kom meer te wete oor YouTube-ervarings onder toesig.

Ervarings onder toesig op YouTube laat jou kind oorgaan van YouTube Kids na YouTube met ouerkontroles. Met 'n rekening onder toesig kan jy kies hoeveel toegang jy jou kind op YouTube wil gee, ongewenste inhoud uitfiltreer, en jou kind se skermtyd bestuur.

Jy kan deur Family Link die volgende doen:

• Kies tussen 3 YouTube-inhoudsvlakinstellings: Verken, Verken meer, of Meeste van YouTube.
  • Kyk- of soekgeskiedenis onderbreek.
  • Video’s deblokkeer: Maak die seleksie video’s en kanale wat jy op YouTube Kids geblokkeer het, skoon.
    • As jy video’s op YouTube Kids blokkeer of deblokkeer, word dieselfde video’s op jou kind se YouTube-rekening onder toesig geblokkeer of gedeblokkeer.

Kom meer te wete oor alle instellings vir ervarings onder toesig op YouTube.

Wie kwalifiseer vir 'n ervaring onder toesig op YouTube?

Jy kan 'n ervaring onder toesig op YouTube vir jou kind opstel wat jonger is as 13 (of die toepaslike ouderdom in jou land of streek).

Jy kwalifiseer nie vir 'n ervaring onder toesig op YouTube in die volgende gevalle nie:

• Jou kind is ouer as 13 (of die toepaslike ouderdom in jou land of streek), tensy jy jou kind se Google-rekening onder toesig geskep het voordat hulle die toepaslike ouderdom in hul land of streek bereik het, en jou kind nie bestuur van hul rekening oorgeneem het nie.

Verander inhoudsvlakinstellings op YouTube

Belangrik:

Met die Family Link-program

1. Maak die Family Link-app Family Link op jou toestel oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Inhoudbeperkings en dan YouTube.
  4. Tik onder “YouTube-instellings” op Wysig.
  5. Kies die inhoudinstelling wat jy wil verander.
  6. Tik op Kies om te bevestig.

Met die YouTube-program

1. Maak die YouTube-program YouTube op jou toestel oop.
  2. Kies bo regs jou profielfoto of voorletter.
  3. Kies Ouerinstellings.
  4. Kies jou kind.
  5. Tik onder "YouTube-instellings" op Wysig.
  6. Kies die inhoudinstelling wat jy wil verander.
  7. Tik op Kies om te bevestig.

Dateer algemene instellings op vir YouTube en YouTube Kids

Hierdie instellings geld vir beide YouTube en YouTube Kids.

Met die Family Link-program

1. Maak die Family Link-app Family Link op jou toestel oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Inhoudbeperkings en dan YouTube.
  4. Jy kan onder “Algemene instellings” die volgende doen:
    • Skakel Onderbreek kykgeskiedenis of Onderbreek soekgeskiedenis aan of af.
    • Maak soek- en kykgeskiedenis skoon.
    • Deblokkeer video’s.

Wenk: Jy kan net video’s blokkeer of deblokkeer as jy YouTube Kids opgestel het. As jy video’s op YouTube Kids blokkeer of deblokkeer, word dieselfde video’s op jou kind se YouTube-rekening onder toesig geblokkeer.

Met die YouTube-program

1. Maak die YouTube-program YouTube oop op jou toestel.
  2. Kies bo regs jou profielfoto of voorletter.
  3. Kies Ouerinstellings.
  4. Kies jou kind.
  5. Jy kan onder "Algemene instellings" die volgende doen:
    • Skakel Onderbreek kykgeskiedenis of Onderbreek soekgeskiedenis aan of af
    • Maak soek- en kykgeskiedenis skoon
    • Deblokkeer video's
      • Jy kan net video's blokkeer of deblokkeer as jy YouTube Kids opgestel het. As jy video's op YouTube Kids blokkeer of deblokkeer, word dieselfde video's op jou kind se YouTube-rekening onder toesig geblokkeer.

Wenk: Jy moet op jou kind se toestel wees om jou kind se kykgeskiedenis na te gaan.

Voeg toesig by 'n bestaande Google-rekening

As jy toesig by 'n bestaande rekening voeg vir 'n kind jonger as 13 (of die toepaslike ouderdom in jou land of streek), sal Google intekeninge en hierdie inhoud op die rekening uitvee:

• YouTube-video's, kletse, en opmerkings
  • Regstreekse kletse, plasings, snitlyste en stories
  • Gekoopte en gehuurde YouTube-video's

Wenk: Google beveel aan dat kinders hul data aflaai voordat jy toesig opstel.

Skakel Beperkmodus aan of af

Sodra jou kind 13 word (of die toepaslike ouderdom in jou land of streek), sal hulle toegang hê tot YouTube sonder toesig. Jy kan Beperkmodus aanskakel om jou kind te help om die meeste volwassene-inhoud te vermy.

Skakel só Beperkmodus aan of af vanaf Family Link:

1. Maak die Family Link-app Family Link op jou toestel oop.
  2. Kies Kontroles en dan Inhoudbeperkings en dan YouTube.
  3. Skakel Beperkmodus aan of af.

Kom meer te wete oor Beperkmodus.

Verwante hulpbronne