Hantera ditt barns appbehörigheter

Hantera vilka appar som är tillgängliga på ditt barns enhet med hjälp av Family Link:

• Blockera eller begränsa åtkomsten på ditt barns enhet
  • styr möjligheten att visa en app
  • begränsa innehållet på barnets telefon.

Om du ska kunna hantera ditt barns appbehörigheter måste barnet använda

• en Android-enhet (med Android 6.0 eller senare)
  • en Chromebook (med Chrome OS version 71 eller senare).

Både föräldrar och barn kan hantera appbehörigheter. Om du vill kan du ställa in att enbart föräldrar kan ge appbehörigheter på ditt barns enhet.Inställningar för godkännande av köp gäller endast för köp som görs via Google Plays faktureringssystem.

Viktigt! Om du stänger av behörigheter kan det hända att vissa appar inte fungerar korrekt.

Om du vill öppna inställningen direkt i appen kan du trycka på knappen nedan:

Välj behörigheter för en viss app

Om ditt barn använder flera enheter upprepar du dessa steg för att välja barnets behörigheter för varje enhet.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Appgränser.
  4. Välj den app du vill ändra barnets behörigheter för.
  5. Tryck på Information om appen följt av Behörigheter.
  6. Slå på eller av behörigheten.
Ändra en behörighet för flera appar
  1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Enheter.
  4. Välj barnets enhet följt av Appbehörigheter.
  5. Välj en behörighet.
  6. Nedanför barnets enhet slår du på eller av behörigheten.

Tips!

• Inställningarna påverkar inte om ditt barn kan styra sina egna kontoinställningar. Vi rekommenderar att föräldrar kontrollerar att inställningarna är korrekta när de har ändrat den här kontrollen.
  • Du kan även hantera barnets konto genom att klicka på barnets namn på g.co/YourFamily.
Gör så att enbart föräldrar kan ge appbehörigheter på barnets enhet
  1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Enhet.
  4. Välj barnets enhet följt av Appbehörigheter.
  5. Välj en behörighet följt av Enbart föräldrar eller Ditt barn och föräldrar.
    • Om du väljer Enbart föräldrar kan ditt barn inte ge detta tillstånd för nya eller befintliga appar. Det ändrar dock inte behörigheter som redan har beviljats.

Tips!

• Inställningarna påverkar inte om ditt barn kan styra sina egna kontoinställningar. Vi rekommenderar att föräldrar kontrollerar att inställningarna är korrekta när de har ändrat den här kontrollen.
  • Du kan även hantera barnets konto genom att klicka på barnets namn på g.co/YourFamily.