De app-rechten van je kind beheren

Gebruik Family Link om de apps te beheren die beschikbaar zijn op het apparaat van je kind:

• Toegang blokkeren of beperken op het apparaat van je kind
  • Bepalen of je kind een app mag bekijken
  • Content beperken op de telefoon van een kind

Je kunt de app-rechten van je kind alleen beheren als je kind het volgende gebruikt:

• Een Android-apparaat (met Android 6.0+)
  • Een Chromebook (met Chrome OS 71 of hoger)

De app-rechten kunnen zowel door de ouders als door het kind worden beheerd. Als je wilt, kun je instellen dat alleen ouders app-rechten kunnen geven op het apparaat van je kind. Instellingen voor aankoopgoedkeuring zijn alleen van toepassing op aankopen die worden gedaan via het factureringssysteem van Google Play.

Belangrijk: Als je bepaalde rechten uitzet, kan het zijn dat sommige apps niet meer correct werken.

Tik op de knop hieronder om rechtstreeks in de app naar deze instelling te gaan:

Rechten voor een bepaalde app kiezen

Als je kind meerdere apparaten gebruikt, moet je deze stappen herhalen om de rechten voor elk apparaat te kiezen.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bedieningselementen en dan App-limieten.
  4. Selecteer de app waarvoor je de rechten van je kind wilt wijzigen.
  5. Tik op App-gegevens en dan Rechten.
  6. Zet het recht aan of uit.
Een recht voor meerdere apps wijzigen
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bedieningselementen en dan Apparaten.
  4. Selecteer de en dan App-rechten voor het apparaat van je kind.
  5. Selecteer een recht.
  6. Zet het recht aan of uit onder het apparaat van je kind.

Tips:

• De instellingen zelf veranderen niet, of je kind hun eigen accountinstellingen nu wel of niet kan beheren. We raden ouders aan te checken of de instellingen kloppen nadat ze deze beheeroptie hebben gewijzigd.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.
Zorg dat alleen ouders app-rechten kunnen geven op het apparaat van je kind
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bedieningselementen en dan Apparaat.
  4. Selecteer de en dan App-rechten voor het apparaat van je kind.
  5. Selecteer een recht en dan Alleen ouders of Je kind en ouders.
    • Als je 'Alleen ouders' selecteert, kan je kind dat recht niet verlenen aan een nieuwe of bestaande app. Maar rechten die al zijn verleend, worden hiermee niet ingetrokken.

Tips:

• De instellingen zelf veranderen niet, of je kind hun eigen accountinstellingen nu wel of niet kan beheren. We raden ouders aan te checken of de instellingen kloppen nadat ze deze beheeroptie hebben gewijzigd.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.