Lapsen sovelluslupien ylläpitäminen

Family Linkissä voit vaikuttaa lapsen laitteella käytettäviin sovelluksiin, esimerkiksi

• estää pääsyn lapsen laitteelle tai rajoittaa sitä
  • päättää, voiko lapsi nähdä sovelluksen
  • rajoittaa lapsen puhelimen sisältöä.

Voit ylläpitää lapsen sovelluslupia, jos lapsi käyttää

• Android-laitetta, jonka käyttöjärjestelmä on Android 6.0 tai uudempi
  • Chromebookia, jonka käyttöjärjestelmäversio on ChromeOS 71 tai uudempi.

Sekä vanhemmat että lapsi voivat hallita sovelluslupia. Voit halutessasi valita, että vain vanhemmat voivat antaa sovelluslupia lapsen laitteella. Ostosten hyväksyntäasetukset koskevat vain Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia.

Tärkeää: Jos poistat käytöstä osan käyttöoikeuksista, jotkin sovellukset eivät ehkä toimi oikein.

Voit siirtyä tähän asetukseen suoraan sovelluksesta napauttamalla alla olevaa painiketta:

Käyttöoikeuksien valitseminen tietylle sovellukselle

Jos lapsi käyttää useita laitteita, toista nämä vaiheet valitaksesi käyttöluvat jokaiselle laitteelle.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoitukset.
  4. Valitse sovellus, johon liittyviä lupia haluat muuttaa.
  5. Valitse Sovelluksen tiedot ja sitten Luvat.
  6. Laita lupa päälle tai pois päältä.
Käyttöoikeuden muuttaminen useissa sovelluksissa
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Laitteet.
  4. Valitse lapsen laite ja sitten Sovellusluvat.
  5. Valitse lupa.
  6. Laita lapsen laitteen kohdalta lupa päälle tai pois päältä.

Vinkkejä:

• Se, voiko lapsi hallita omia tilin asetuksia, ei itsessään vaikuta asetuksiin. Suosittelemme vanhempia varmistamaan, että asetukset ovat oikein, kun tätä valintaa on muutettu.
  • Voit hoitaa lapsen tiliä myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.
Vain vanhemmat voivat antaa sovelluslupia lapsen laitteella
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Laite.
  4. Valitse lapsen laite ja sitten Sovellusluvat.
  5. Valitse lupa ja sitten Vain vanhemmat tai Lapsi ja vanhemmat.
    • Jos valitset "Vain vanhemmat", lapsi ei voi antaa kyseistä lupaa yhdellekään uudelle tai laitteella jo olevalle sovellukselle. Aikaisemmin annetut luvat ovat kuitenkin edelleen voimassa.

Vinkkejä:

• Se, voiko lapsi hallita omia tilin asetuksia, ei itsessään vaikuta asetuksiin. Suosittelemme vanhempia varmistamaan, että asetukset ovat oikein, kun tätä valintaa on muutettu.
  • Voit hoitaa lapsen tiliä myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.

Muita artikkeleita