Opties voor besluiten voor de Digital Services Act van de Europese Unie

Dit beleid geldt alleen voor:

• gebruikers waarop de digitaledienstenverordening (DSA) van de Europese Unie van toepassing is, en
  • bepaalde Google-services die de DSA aanduidt als 'onlineplatforms' of 'zeer grote onlineplatforms', en
  • bepaalde typen beperkingen voor content en accounts.

Google kan bepaalde beperkende maatregelen nemen voor uw content of account als we van mening zijn dat u de wet of ons beleid schendt. Ook kan Google besluiten geen actie te ondernemen naar aanleiding van een door u ingediende melding over potentiële illegale content of content die in strijd is met beleid. Als dit gebeurt en u het niet eens bent met ons besluit, kunt u uw zaak doorverwijzen naar een geschillencommissie.

U kunt ervoor kiezen eerst bezwaar te maken tegen het besluit van Google via ons interne bezwarenproces als die optie beschikbaar is voor u.

Wat is een geschillencommissie volgens de DSA?

Instanties voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting zijn onafhankelijke instanties die over de middelen en kennis beschikken die nodig zijn voor zaken die aan hen worden doorverwezen. De DSA vereist dat elke lidstaat instanties voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting certificeert voor de verwerking van in aanmerking komende geschillen.

Er zijn momenteel geen instanties voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting gecertificeerd. We updaten deze site zodra er meer informatie beschikbaar is.

Welke typen klachten komen in aanmerking voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting op grond van de DSA?

Zaken kunnen in de volgende gevallen worden doorverwezen naar een gecertificeerde geschillencommissie:

1. De zichtbaarheid van uw content, uw mogelijkheid om inkomsten te genereren met content of uw account is beperkt omdat Google heeft vastgesteld dat uw content illegaal is of een van onze beleidsregels schendt,
  2. U heeft content gemeld waarvan u denkt dat deze in strijd is met de wet of ons beleid en Google heeft de content niet verwijderd, of
  3. U bent een handelaar op een van onze online marktplaatsen en bent afgewezen of geschorst vanwege een mislukte identiteitsverificatie.

Hoe leeft Google dit proces na?

Google werkt waar wettelijk vereist samen met de instantie voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting. Google is niet gebonden aan besluiten die door dergelijke instanties voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting zijn genomen.

Het exacte proces voor besluiten via buitengerechtelijke geschillenbeslechting is nog niet vastgesteld en het proces kan per lidstaat verschillen. We updaten deze site zodra er meer informatie beschikbaar is.

Er zijn misschien aanvullende opties beschikbaar

U kunt misschien bezwaar maken tegen het besluit van Google via ons interne bezwarenproces. Als u een bericht van Google heeft gekregen over de optie om bezwaar te maken, controleert u dat bericht voor meer informatie.

U kunt uw zaak ook voortzetten in de rechtbank. Als u juridische vragen heeft of meer inzicht wilt in de juridische opties die misschien beschikbaar voor u zijn, kunt u contact opnemen met uw eigen juridisch adviseur.