Een Expedities-tour of -scène delen

Je kunt een link of QR-code naar een tour of scène delen, zodat leerlingen rechtstreeks toegang hebben tot de tour of scène. Je kunt de link of QR-code toevoegen aan een document, zoals een opdrachten of een lesplan, of aan Classroom. Leerlingen kunnen de link openen op elk mobiel apparaat of een Chromebook waarop Expedities werkt.

Een link kopiëren om te delen

1. Tik op je mobiele apparaat op Expedities Expedities.
  2. Log in met je Google-account.
  3. Tik bij de tour of scène die je wilt delen op Delen "".
  4. Kies op Android-apparaten waar je de link wilt kopiëren.
  5. Kies op iOS-apparaten een van de volgende opties:
    • Als je de link wilt verzenden, tik je op Bericht, E-mail of Meer "" and then een van de opties.
    • Als je de link wilt kopiëren, tik je op Meer "" and then Toevoegen aan leeslijst of Kopiëren.
  6. Kies een optie:
    • Deel de gekopieerde link met je leerlingen.
    • Gebruik de link om een QR-code te maken en deel deze met je leerlingen. Zie 'Een QR-code maken'.

Een QR-code maken

1. Installeer op je mobiele apparaat een QR-codegenerator uit de Play Store of de Apple® App Store®.
  2. Voer de URL in de QR-codegenerator in.
  3. Test de code om te controleren of deze werkt.
  4. Voeg de QR-code toe aan een lesplan, een opdracht of Classroom om deze met je leerlingen te delen.

Een gedeelde tour of scène openen

Je moet een apparaat hebben waarop de Expedities-app werkt. Als de app al is geïnstalleerd op je apparaat, tik of klik je op de link of scan je de QR-code om de tour of scène te openen. Als de app nog niet is geïnstalleerd, moet je deze eerst downloaden.