Deelnemen aan een groepstour als verkenner

Dit artikel is bedoeld voor verkenners die een gids volgen tijdens een tour. Gidsen bekijken Een groepstour leiden.

Als verkenner volg je een gids (meestal je docent) die een groepstour leidt. Je kunt niet deelnemen aan een groepstour zonder gids. Alleen een gids kan een groepstour leiden.

Soorten tours

• Virtual reality-tour (VR): Gebruik mobiele apparaten en VR-viewers om je gids virtueel te volgen in een kunstgalerie of museum, onder water te zwemmen of door de ruimte te vliegen, zonder het klaslokaal te verlaten.
  • Augmented reality-tour (AR): Gebruik mobiele apparaten om je gids te volgen terwijl hij virtuele objecten in het klaslokaal toont. Je kunt dan 3D-objecten zien en eromheen lopen alsof de objecten echt in het lokaal zijn.

Een tour verkennen

Voordat je begint

• De Expedities-app downloaden: Als je school beheerde apparaten gebruikt, kan je gids of de schoolbeheerder de app verzenden naar je apparaat. Je kunt ook de Android-app downloaden uit Google Play of de Apple® iOS®-app downloaden uit de App Store®. Zie De Expedities-app downloaden voor meer informatie.
  • Netwerk: Je gids stelt de netwerkverbinding in, zodat de gids en alle verkenners hetzelfde wifi-netwerk gebruiken.

Een VR-tour verkennen

Wanneer je de Expedities-app opent, zie je onderaan het scherm drie tabbladen: Ontdekken, Bibliotheek en Lesgroep

Terwijl je gids de tour leidt, kan deze de aandacht op een bepaalde scène richten, interessante plaatsen markeren of in een scène tekenen.

1. Tik wanneer je gids dit aangeeft op Expedities Expedities and then Lesgroep.

Opmerking: Als je geen gids ziet, is de groepstour misschien nog niet gestart. Vraag de gids om hulp.

2. Tik wanneer je de gids ziet op Deelnemen.

3. Controleer of de gegevens op het scherm juist zijn en tik op Deelnemen.

4. Plaats je telefoon in de viewer.

Als je geen VR-viewer hebt, tik je op Volledig scherm "" om de expeditie op volledig scherm te bekijken.

5. Volg de instructies van je gids.

Als je Onderbroken op je scherm ziet, heeft je gids de tour onderbroken. De scène wordt weer weergegeven wanneer je gids op Starten tikt.

6. Tik op Sluiten "" om de groepstour te verlaten.

Leave an expedition

Een AR-tour verkennen

Je gids bereidt het klaslokaal voor op een AR-tour door afgedrukte markeringen in de ruimte te plaatsen. Als verkenners worden jij en je klasgenoten verdeeld in groepen en wordt elke groep gevraagd bij een markering te gaan staan. In AR-tours kan de gids de objecten verplaatsen zodat je eromheen kunt lopen, de grootte van objecten wijzigen en een spotlight op objecten richten.

1. (Optioneel) Plaats je apparaat in een selfiestick.
  2. Tik wanneer je gids dit aangeeft op Expedities Expedities and then Lesgroep.

Opmerking: Als je geen gids ziet, is de groepstour misschien nog niet gestart. Vraag de gids om hulp.

3. Tik wanneer je de gids ziet op Deelnemen.

4. Controleer of de gegevens op het scherm juist zijn en tik op Deelnemen.

5. Ga bij een van de afgedrukte markeringen in het lokaal staan.
  6. Richt de camera van je apparaat op het object wanneer je gids je hierom vraagt.

Opmerking: Als je telefoon geen AR heeft, kun je de AR-objecten nog steeds bekijken in de 2D-modus.
    Je ziet de objecten dan alleen op het scherm, niet in AR.

7. Volg de instructies van je gids.

Als je Onderbroken op je scherm ziet, heeft je gids de tour onderbroken. De scène wordt weer weergegeven wanneer je gids op Starten tikt.

8. Tik op Sluiten "" om de groepstour te verlaten.

Leave an expedition

Op solotour gaan

Met een mobiel apparaat kun je ook zelf expedities verkennen, zonder gids. Zie Op solotour gaan voor meer informatie.