Een Expedities-pakket kopen of samenstellen

Als je Google Expedities voor een groep wilt gebruiken, moet je een Expedities-pakket kopen of er een samenstellen. Je kunt ook in je eentje verkennen op een geschikt apparaat.

Optie 1: Een pakket kopen

Je kunt een pakket kopen dat geschikt is voor virtual reality-tours (VR) of een pakket dat geschikt is voor VR- en augmented reality-tours (AR).

De pakketten bevatten het volgende:

• Een tablet en mobiele telefoons waarop de Expedities-app al is geïnstalleerd
  • VR-brillen
  • Een router waarmee Expedities via het eigen lokale wifi-netwerk kan worden uitgevoerd
  • Opladers
  • Een opbergdoos

Pakketten die werken met AR bevatten ook het volgende:

• Mobiele telefoons die geschikt zijn voor AR
  • (Optioneel) Selfiesticks voor apparaten die geschikt zijn voor AR

Je kunt pakketten in diverse grootten krijgen bij verschillende leveranciers. Kijk in de tabel voor een leverancier bij jou in de buurt.

Leverancier Regio Pakkettype
Aquila Education VS, EU VR en AR
Best Buy Canada Canada VR
Best Buy Education VS VR en AR
eWeb360 Canada VR
Lenovo Noord-Amerika VR
Lumos Education Solutions Singapore VR
Office Depot VS VR
RedboxVR Wereldwijd VR en AR
RobotLAB Wereldwijd VR en AR
Synnex VS VR
Synnex Canada Canada VR
TFE Solutions Australië VR
Tierney VS VR
Troxell VS VR
Vitasys Nederland VR
VRXOne Midden-Oosten VR en AR

Optie 2: Je eigen pakket samenstellen

Expedities werkt op Chrome OS-, Android- en Apple® iOS®-apparaten.

Als je een tour wilt leiden op een Chrome-apparaat, moet je apparaat Chrome OS 76 (beschikbaar vanaf augustus 2019) en Android 9 gebruiken. Volg de Keyword-blog Chrome releases als je wilt weten wanneer de nieuwste updates beschikbaar zijn.

Als je je eigen pakket wilt samenstellen, heb je het volgende nodig:

• Een mobiel apparaat voor de gids: We raden een tablet of een converteerbare Chromebook aan.
  • Mobiele telefoons: De apparaten moeten in de door jou gekozen VR-brillen passen. Bekijk de apparaatvereisten voor Expedities.
  • VR-brillen: Eén per mobiel apparaat. Ga naar de website van de leverancier om te controleren of de brillen geschikt zijn voor je apparaten. We raden Google Cardboard aan.

Opmerking: Verkenners (gebruikers die een gids volgen) kunnen VR-tours bekijken in de modus voor volledig scherm zonder VR-viewer. Zie Een groepstour leiden of Op solotour gaan voor meer informatie.

• Een router waarmee Expedities via een eigen lokaal wifi-netwerk kan worden uitgevoerd. Zie Een nieuwe router instellen voor meer informatie.
  • De Expedities-app, gedownload op alle apparaten. Zie De Expedities-app downloaden voor meer informatie.
  • (Optioneel) Een luidspreker of hoofdtelefoon voor geluid.
  • (Optioneel) Selfiesticks voor AR-compatibele apparaten.

Optie 3: In je eentje op ontdekkingstocht

Als je in je eentje op ontdekkingstocht wilt gaan, heb je het volgende nodig:

Zie Op solotour gaan voor meer informatie over hoe je zelf op ontdekkingsreis kunt gaan.