Blockera Google Chat på Chromebook-enheter som hanteras av skolan

Du kan blockera eleverna från att använda Google Chat på Chromebook-enheter som hanteras av skolan. Du kan blockera alla elever. Du kan även ange olika regler för elever i vissa grupper.

Öppna alla  |  Stäng alla

Blockera Google Chat

Viktigt! De här stegen fungerar bara på Chromebook-enheter som hanteras av skolan och kör ChromeOS.

Steg 1: Blockera webbadresser
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  4. Under Blockering av webbadress klickar du på Blockerad webbadress och anger den här webbadressen:
    • https://chat.google.com
  5. Klicka på Undantag från blockerade webbadresser och ange https://hangouts.google.com/hangouts/_/meet.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.
Du kan läsa mer om hur du blockerar webbadresser under Blockering av webbadresser.
Steg 2: Skriv bara upp de appar du behöver på godkännandelistan

Om skolan använder Android-appar på Chromebook rekommenderar vi att du bara lägger till de appar som behövs i skolan på listan. Du kan också tillåta eller blockera appinstallation för alla elever eller efter grupp.

Relaterade ämnen

Steg 3: Ange en inloggningsbegränsning

Om du vill hindra eleverna från att använda sina personliga konton till att komma åt webbadresser på blockeringslistan i inkognitoläge anger du en inloggningsbegränsning för organisationen på enheterna som hanteras av skolan.

Du hittar mer information under Inloggningsbegränsning.

Steg 4: Blockera sekundära konton

Du kan hindra eleverna från att ladda ned Android-appar via sina privata konton.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  4. Klicka på nedåtpilen bredvid Logga in på sekundära kontonföljt avBlockera användare från att logga in eller ut från sekundära Google-konton.
  5. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.
Du hittar mer information under Logga in på sekundära konton.
Steg 5: Inaktivera gästläget
Öppna Gästläge för att ta reda på mer om hur du inaktiverar gästläget.